8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435216
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Możliwy spoiler

ocenił(a) film na 8

Dawno temu czytałem krótkie opowiadanie Philipa K. Dick'a o takiej fabule. Ziemia umiera i trzeba
znaleźć inne miejsce dla ludzkości. Misja wyrusza na Marsa (on to napisał w latach 70 chyba) i tam
dolatują. Na miejscu okazuje się, że...... (możliwy spoiler)........ odkrywają ruiny starodawnej
cywilizacji, port kosmiczny z platformami startowymi wycelowanymi w....Ziemię.

Jeśli to jest ta historia, to to będzie plagiat

tuxon

Tu nie ma Marsa, nie ma również na nim żadnych platform startowych. Nie o tym jest film.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Widocznie masz jakieś lepsze informacje niż można wywnioskować z trailera. On sie kończy gdy wylecieli w kosmos... Nie wiadomo dokąd dolecą.

tuxon

Najnowszy zwiastun ukazuje wiele więcej. Jeśli chodzi o szczegóły lepiej zajrzeć do pierwotnego scenariusza.

hr_dooku

Ja jednak spasuję i nie będę tykać tego starego scenariusza.

DarkSith

Nie wczytywałem się w niego. Zajrzałem tylko do postów userów z IMDB.

tuxon

Wiadomo od początku, do tunelu, który znajduje się w okolicach Saturna i jak sama nazwa filmu mówi będzie to podróż międzygwiezdna.

ocenił(a) film na 8
Jake_Boe

No dobrze, ale ten tunel prowadzi gdzie? W trailerze dolatują na jakąś planetę, ale co tam znajdują i jak to się kończy oczywiście nie wiadomo... Wersja P.K. Dicka jest możliwa.

Dick napisał swoje opowiadanie w latach 70'. Robienie filmu teraz, że lecą skolonizować Marsa byłoby już trochę śmieszne. Wiemy więcej o kosmosie, a i Mars nie jest już dla nas taki zagadkowy.

tuxon

Może coś z Arthura C. Clarka ale na pewno nie z Dicka. To Nolan a nie Spielberg.

ocenił(a) film na 8
tuxon

To na pewno będzie plagiat Avatara!

katedra

What?

ocenił(a) film na 8
tuxon

A pamietasz tytuł???

ocenił(a) film na 8
nosiu

nie, ale o ile mnie pamięć nie myli opowiadanie to było w zbiorze "Przypomnimy to panu hurtowo"

ocenił(a) film na 8
tuxon

Ok dzieki ;)