8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435258
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

jak w temacie http://comicbook.com/2014/09/25/interstellar-running-time-is-169-minutes/

ocenił(a) film na 6
drexpres

I to mi się podoba! Oby tylko nie były to stracone minuty w kinie... chociaż trudno jest mi to wyobrazić.

użytkownik usunięty
drexpres

Shut up and take my money!

ocenił(a) film na 10

Za komentarz wsytawiam najwyższą notę :D 10/10

drexpres

Zacna długośc. Nic tylko czekac do premiery, a potem rozsiąśc się wygodnie i chłonąc film. ;)

drexpres

Czyli to najdłuższy film Nolana.

użytkownik usunięty
obleh

ht tp://bit.l y/1rxOWJx

a może jednak 175 minut? Z napisami najpewniej.

ocenił(a) film na 9

Zawsze czas trwania podaje się z napisami. Najpewniej pozostanie te 169 minut, na dłużej nie pozwala technologia IMAX. Nie wiem dokładnie z czym to jest związane, ale Cameron też musiał wyciąć kilka scen ze swojego Avatara.

Connor_John

Tak czy siak i tak jest dłuższy od Avatara.

ocenił(a) film na 9
Connor_John

i tak jest równy z Hobbitem 1 oczywiście czas trwania

drexpres

Ludzie się wynudzą. I to bardzo.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jeśli tak mają wyglądać nudne filmy to ja jestem za! Więcej takich!

Nie ocaniam przed obejrzeniem, ale czuję, że to będzie jak z nowa Godzillą, czyli 3/4 gadania nie o Godzilli.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Godzilla to wskrzeszenie sedna kiczu, zwykły hołd. Oryginalnością i tak by nie powiał a nie wiem też czy by się obronił samą 90 minutową rozpierduchą. Cloverfield mimo wszystko lepsze a końcowy jak i jedyny utwór Michaela Giacchino w tym filmie przebija cały soundtrack Desplata.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Widziałeś kiedyś film Nolana?

Eastwolf

No ba! Nie kazdy, ale kilka tak.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

on nie robi filmów jak godzilla, nie robi złych filmów. Jeden z tych reżyserów co nigdy nie spadli poniżej pewnego poziomu do którego wielu próbuje dosięgnąć

Eastwolf

Nie mówię, ze robi złe filmy. Nic takiego nie powiedziałem.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

wybacz, pisałeś że ludzie się wynudzą, chodziło CI o długość filmu, źle zrozumiałem

ocenił(a) film na 3
Eastwolf

Robi średniaki i niejednokrotnie przekroczył poziom absurdu. Za to na Interstellar trochę czekam, będąc ciekawym, czy Nolan szykuje coś ambitniejszego od ekranizacji komiksów i pseudointelektualnej strzelanki (czyt. Incepcja).

ocenił(a) film na 8
Banana_Power

Potwierdzam - jego debiutancki film był najsłabszy w jego dorobku, ale w sumie to nie jego wina, wszakże na czymś trzeba się wybić i trzeba znaleźć jakoś furtkę do Hollywood

ocenił(a) film na 3
katedra

Niestety, nie oglądałem.

Eastwolf

" nie robi złych filmów. Jeden z tych reżyserów co nigdy nie spadli poniżej pewnego poziomu do którego wielu próbuje dosięgnąć"

aha

to pewnie "The Dark Knight Rises" zrobił jakiś inny Christopher Nolan, gdyż jest to dramatycznie słaby film.

ocenił(a) film na 7
the_men_from_okinawa

dramatycznie słaby film to batman i robin, The Dark Knight Rises jest dużo słabszy od poprzedniego batmana ale nadal trzyma poziom

Eastwolf

moim skromnym zdaniem nie trzyma poziomu i nawet nie ma co go porównywać z poprzednikiem. scenariusz jest co tu dużo gadać po prostu głupi, a poziom patosu powoduje nudności.

nie wiem jak jeden reżyser mógł stworzyć The Dark Knight i The Dark Knight Rises i znajduję tylko jedno wyjaśnienie: to że wcześniejsza część była tak dobra nie było tylko rezultatem talentu reżysera, ale również wielu innych czynników na które nie miał on wpływu.

ocenił(a) film na 7
the_men_from_okinawa

Twoim skromnym zdaniem nie trzyma, moim bardzo ordynarnie nieskromnym, przytwierdzającym powieki do czoła i nakazującym gapić się na swoją nagość - zdaniem, ten film jak i pozostałe 8 które widziałem reżyserii Nolana - trzymały poziom. Może masz za słaby żołądek, na nudności weź Rennie.

Eastwolf

spoko, Rennie jest w pogotowiu gdybym się jeszcze kiedyś nadział na ten film

ocenił(a) film na 9
Eastwolf

Dokładnie, ciężko żeby był lepszy od poprzednika, który do tej pory i jeszcze pewnie przez wiele lat będzie odnośnikiem dla wszystkich komiksowych produkcji. Ale rozpatrując TDKR jako pojedynczy film nie można powiedzieć że jest słaby. Jestem pewny że wiele z tych negatywnych opinii bierze się ze zbyt wygórowanych oczekiwań po drugiej części. Zresztą recenzje ma bardzo dobre, wysoka nota na IMDB i miliard w box-officie też są. Wg mnie to zamknięcie trylogii jak najbardziej na poziomie i zasługuje na uznanie.

kamilxxx09

Na pewno nie mniej niż na hobbicie.

lolmiki

W Hobbicie przynajmniej będzie akcja.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

A w Interstellar stopniowy rozwój i budowanie postaci, rozbudowany scenariusz nieułożony chronologicznie (parę scen na Ziemi będą przedstawiane jako retrospekcje by zapobiec monotonni na początku), teorie naukowe Kipa Thorne'a, rozbudowane scenografie, plenery, książka na podstawie filmu, akcja, Matt Damon, soundtrack Zimmera wydany dopiero po premierze, nowy nabytek Nolana - Hoyte van Hoytema i jego pełne majestatu zdjęcia, wszystkie sceny kręcone wyłącznie kamerami filmowymi 35 mm i 70 mm (IMAX), nowe doświadczenia audiowizualne w IMAXie itd.

Aha, ale my tu nie dyskutujemy o elementach filmu, tylko o tym, czy będzie nudny czy nie.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Nuda nie zależy od ilości akcji tylko od zainteresowania czymkolwiek widza. Przy czym dziwię się, że uważasz iż Interstellar będzie kulał pod tym względem mimo że akcji w zwiastunach jest pod dostatkiem a to i tak nie motyw przewodni całego scenariusza jak w większości bitwa z Hobbita 3.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Śledzę te wątki na Interstellar i trapi mnie jedna myśl,skoro ten film będzie dla ciebie tak nie udany i nudny to po co tu wchodzisz i dyskutujesz o nim ? mam taką logikę myślenia że jeśli jakiś film np Hobbit mi się nie podoba bo uważam pierwszą część za totalny nie wypał to nie mam zamiaru siedzieć na forum kontynuacji i pisać że to będzie kolejna klapa a film nudny.

Joleke22

Próbuję wcelic się w role tych, co przesiadują na innych forach, a nie czekają na film. I nadal nie ogarniam ich rozumowania haha :D

użytkownik usunięty
Joleke22

Bo to hipokryta.

A ty multikonto.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ojej.

Nom :P

ocenił(a) film na 10

Nie ogarnia "ich" rozumowania a sam tak robi. Więc nawet swojego rozumowania nie ogarnia. Beka z typa :D

ocenił(a) film na 10

Daj spokój, trailer aż kipi od emocji. To będzie wspaniały film. Gość czuje ból dupy bo jego hobbitek w kategorii emocji właśnie nie ma podskoku do Interstellara.

użytkownik usunięty
drexpres

Długość rewelacyjna

ocenił(a) film na 8

podbijam, im dłuższy tym lepszy :)

użytkownik usunięty
mieszkoxxx

Dla niektórych to przegięcie, przy BEN-HURZE nie narzekałem, film epicki!

ocenił(a) film na 9

Wystarczy pooglądać 10 minut jakiegokolwiek filmu Nolana żeby dostrzec jego fenomen. Na interstellar i "Zaginioną dziewczynę" Davida Finchera czekam najbardziej i liczę, że to mocni kandydaci do oscara. Nolan nie zawiedzie!

ocenił(a) film na 10
mario998

Pierwsze recenzje Gone Girl są świetne. Ponoc były już też przedpremierowe pokazy Interstellar ale nie sprawdzałem dokładnie.

ocenił(a) film na 9
drexpres

Nice one

ocenił(a) film na 9
Romanooo

Ja sie wybieram na przedpremierę Gone Girl w sobote, ale zapowiada się wybornie ;)

użytkownik usunięty
mario998

Ja również.

użytkownik usunięty

W tematyce SF powiedziano już chyba co nieco a ciekaw jestem co takiego odkrywczego może wnieść ten film. Po zwiastunie widzę jedynie podkręcania efektów specjalnych , zagrożenia oraz schemat szybciej , mocniej , drożej .