Moim zdaniem przesłaniem filmu będzie wykazanie, że globalne ocieplenie nie jest związane z działalnością człowieka i że walka z nim służy jedynie zachamowaniu rozwoju ludzkości. Zobaczymy
A,czyli te wszystkie trucizny,które pakujemy tonami do atmosfery są nieszkodliwe i pewnie to natura dąży do samozagłady?
Tego czy te trucizny są nieszkodliwe to nie wiem, ale wiadome jest że nasza działalność nie ma nic wspólnego ze zmianami klimatu. No chyba że dinozaury, jaskiniowcy i wikingowie też budowali fabryki i wypuszczali te świnstwa do atmosfery. To by tłumaczyłoby pojawiające się od tysięcy lat globalne ocieplenia i oziębienia.
I pewnie UE chce ograniczyć spalanie węgla by załamać naszą gospodarkę,bo Merkel jest nazistką i chce by Niemcy przejęły Polskę.Widać nie słuchało się na przyrodzie w szkole.
dla twojej wiadomosci jeden wybuch wulkanu 'wnosi' do atmosfery tyle CO2 co 100 lat motoryzacji. Tu się zastanów czemu w USA dalej nie ma żadnych eko gówien, są tylko w europie?
Co nie zmienia faktu,że i tak produkujemy tyle dwutlenku węgla,aby w niedługim czasie znacznie ocieplić klimat i jest to niepodważalny fakt i to,że w USA nie ma tylu "eko gówien" tego nie zmieni.
Kto Ci te bajki nawciskał? Obecnie dziura ozonowa jest najmniejsza od kilkunastu lat... Poczytaj raporty na temat stanu atmosfery, później mów coś o ecopropagandzie która służy do wyciągania hajsu z szarych ludzi.
UE wszędzie wprowadza swoje chore ograniczenia, nie tylko w Polsce. A jest to skutkiem ich chorej ideologii którą jak widzę Ty popierasz. Myślę że naoglądałeś się zbyt dużo Al Gore'a i innych ludzi którzy robią na tym ogromną kasę i wykorzystują ludzką naiwność i podatność na propagandę. Tak jak napisał kolega powyżej - to natura wytwarza ogromną większość dwutlenku węgla, a człowiek jedynie kilka procent i nie ma to najmniejszego wpływu na zmiany klimatu. Odpowiada za to tylko i wyłącznie słońce.
I Słońce,mające kilka miliardów lat,dopiero teraz zaczyna ocieplać klimat,tysięczną sekundę przed północą,żeby zrobić ludziom na złość.Odnoszę takie samo wrażenie jak Lem:dopóki nie włączyłem internetu nie wiedziałem,że na świecie jest tylu ludzi niepełno-sprytnych,żeby nie mówić idiotów.
Zartujesz sobie? Dopiero teraz ociepla klimat? Klimat sie zmienia od setek lat. Nie wiem czy wiesz ale kiedys baltyk byl zamarzniety, mialo to miejsce podczas globalnego oziebienia, a jeszcze wczesniej podczas jednego z globalnych ocieplen na grenlandii byla roslinnosc. Poczytaj troche i sie doucz zanim zaczniesz wyzywac ludzi od idiotow.
Na początku było ciepło,ponieważ w atmosferze było dużo dwutlenku węgla.Potem klimat się tylko oziębiał i oziębiał.Podaj mi chociaż jedno globalne ocieplenie,bo osobiście o żadnym nie słyszałem.
http://g-o.strefa.pl/ tutaj masz stronke na ktorej przedstawiaja rozne wykresy potwierdzone badaniami. Tak jak mowilem, tysiac lat temu na grenlandii bylo normalne osadnictwo, w anglii czy w polsce uprawiano winorosle, temperatury byly o wiele wyzsze niz dzisiaj bo w chlodnych warunkach nie byloby to mozliwe.