8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435216
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Moim zdaniem przesłaniem filmu będzie wykazanie, że globalne ocieplenie nie jest związane z działalnością człowieka i że walka z nim służy jedynie zachamowaniu rozwoju ludzkości. Zobaczymy

użytkownik usunięty
przemoo

A,czyli te wszystkie trucizny,które pakujemy tonami do atmosfery są nieszkodliwe i pewnie to natura dąży do samozagłady?

ocenił(a) film na 5

nie karm trolla :)

luka_grobl

Czyli Ciebie? Ups już nakarmiłęm....

ocenił(a) film na 8

Tego czy te trucizny są nieszkodliwe to nie wiem, ale wiadome jest że nasza działalność nie ma nic wspólnego ze zmianami klimatu. No chyba że dinozaury, jaskiniowcy i wikingowie też budowali fabryki i wypuszczali te świnstwa do atmosfery. To by tłumaczyłoby pojawiające się od tysięcy lat globalne ocieplenia i oziębienia.

użytkownik usunięty
tsw90

I pewnie UE chce ograniczyć spalanie węgla by załamać naszą gospodarkę,bo Merkel jest nazistką i chce by Niemcy przejęły Polskę.Widać nie słuchało się na przyrodzie w szkole.

ocenił(a) film na 8

dla twojej wiadomosci jeden wybuch wulkanu 'wnosi' do atmosfery tyle CO2 co 100 lat motoryzacji. Tu się zastanów czemu w USA dalej nie ma żadnych eko gówien, są tylko w europie?

użytkownik usunięty
m0t0

Co nie zmienia faktu,że i tak produkujemy tyle dwutlenku węgla,aby w niedługim czasie znacznie ocieplić klimat i jest to niepodważalny fakt i to,że w USA nie ma tylu "eko gówien" tego nie zmieni.

ocenił(a) film na 8

Kto Ci te bajki nawciskał? Obecnie dziura ozonowa jest najmniejsza od kilkunastu lat... Poczytaj raporty na temat stanu atmosfery, później mów coś o ecopropagandzie która służy do wyciągania hajsu z szarych ludzi.

użytkownik usunięty
m0t0

Gdzie ja mówiłem o dziurze ozonowej?

Niepodważalny fakt a nie dajesz żadnych argumentów buhahahahah

ocenił(a) film na 8

UE wszędzie wprowadza swoje chore ograniczenia, nie tylko w Polsce. A jest to skutkiem ich chorej ideologii którą jak widzę Ty popierasz. Myślę że naoglądałeś się zbyt dużo Al Gore'a i innych ludzi którzy robią na tym ogromną kasę i wykorzystują ludzką naiwność i podatność na propagandę. Tak jak napisał kolega powyżej - to natura wytwarza ogromną większość dwutlenku węgla, a człowiek jedynie kilka procent i nie ma to najmniejszego wpływu na zmiany klimatu. Odpowiada za to tylko i wyłącznie słońce.

użytkownik usunięty
tsw90

I Słońce,mające kilka miliardów lat,dopiero teraz zaczyna ocieplać klimat,tysięczną sekundę przed północą,żeby zrobić ludziom na złość.Odnoszę takie samo wrażenie jak Lem:dopóki nie włączyłem internetu nie wiedziałem,że na świecie jest tylu ludzi niepełno-sprytnych,żeby nie mówić idiotów.

ocenił(a) film na 8

Zartujesz sobie? Dopiero teraz ociepla klimat? Klimat sie zmienia od setek lat. Nie wiem czy wiesz ale kiedys baltyk byl zamarzniety, mialo to miejsce podczas globalnego oziebienia, a jeszcze wczesniej podczas jednego z globalnych ocieplen na grenlandii byla roslinnosc. Poczytaj troche i sie doucz zanim zaczniesz wyzywac ludzi od idiotow.

użytkownik usunięty
tsw90

Na początku było ciepło,ponieważ w atmosferze było dużo dwutlenku węgla.Potem klimat się tylko oziębiał i oziębiał.Podaj mi chociaż jedno globalne ocieplenie,bo osobiście o żadnym nie słyszałem.

ocenił(a) film na 8

http://g-o.strefa.pl/ tutaj masz stronke na ktorej przedstawiaja rozne wykresy potwierdzone badaniami. Tak jak mowilem, tysiac lat temu na grenlandii bylo normalne osadnictwo, w anglii czy w polsce uprawiano winorosle, temperatury byly o wiele wyzsze niz dzisiaj bo w chlodnych warunkach nie byloby to mozliwe.

użytkownik usunięty
tsw90

Wypadam,nie będę się wykłócać o prawdziwość faktu.

ocenił(a) film na 8

Aahahahah, co za leming :D

ocenił(a) film na 5
przemoo

zapraszam sceptyków do lepszego źródła http://naukaoklimacie.pl/

przemoo

przemo pomyliles filmy, to nie film o globalnym ociepleniu, a o podrozach w kosmosie :)

przemoo

Wydaje mi się, że Nolan postawi na tajemniczy klimat z domieszką "Incepcji", która de facto już sama w sobie zawiera dozę niepewności. :]