8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435087
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Jest to jeszcze wersja z 2008 roku, czyli jeszcze nie przerobiona przez Christophera Nolana, gdy przejął projekt, aczkolwiek na pewno będzie można w nim dostrzec to co będzie w ostatecznej wersji.

drzewo_topola

Poproszę. Na priv?

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Mógłbyś w kilku zdaniach opisać czego by dotyczył film w tej wersji? Tylko nie tak ogólnikowo jak pod newsami na filmwebie, bo "o odkrywcach, którzy przenoszą się do innego wymiaru, wykorzystując zakrzywienie w czasoprzestrzeni" już wiemy ;P

ocenił(a) film na 9
Back to School

Sam dopiero niedawno go zdobyłem, więc musicie dać mi czas, aż go przeczytam : )

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Okej, będę z niecierpliwością :P Swoją drogą szacun dla Ciebie, że udało Ci się zdobyć ten scenariusz :) ja szukałem i jakoś nie mogłem znaleźć.

drzewo_topola

W razie czego jak go przeczytasz i będziesz chciał trochę tu napisać o nim, to bez większych spoilerów ok.Tak na marginesie, nie będzie ci szkoda, kiedy przeczytasz trochę za dużo, na temat tego filmu??

ocenił(a) film na 9
karol9_16

Może trochę będzie, ale nie mogę się powstrzymać. : ) Natomiast, jak pisałem, Nolan dodał poprawki więc bardzo możliwe, że ostateczna wersja będzie się różnić. Co do spoilerów, nie obawiaj się, nie jestem typem trolla, który psuje innym zabawę.

drzewo_topola

Na pewno będzie trochę inna, skoro dodał coś od siebie, jednak całego zarysu filmu zapewne nie zmieni.
Jestem ciekaw, w którym roku będzie się działa akcja.Czy Nolan bardziej wybiegnie w przyszłość dajmy na to rok 2500, 2700 itd., czy tylko o kilka, kilkanaście lat.
Bardzo chciałbym zobaczyć jakieś futurystyczne miasto w tej produkcji, czyli coś, czego zabrakło mi w Avatarze i Prometeuszu.W Avatarze w wersji reżyserskiej mieliśmy zaprezentowaną metropolie, aczkolwiek zostało to zrobione bardzo ogólnikowo.Pokazano kilka ulic oblepionych neonami itd.Ja chciałbym natomiast zobaczyć kilka ujęć takiego miasta w całości, z lotu ptaka, aby dostrzec fantazyjne kształty budynków itp.Inną rzeczą, jest to, że chciałbym aby Nolan zaprezentował jakieś ciekawe kombinezony, do wyjścia w przestrzeń, oraz to, aby w tym filmie zostały umieszczone jakieś nowinki technologiczne, aby film uwzględniał najnowsze odkrycia naukowe.Ostatnio na przykład, dużo mówi się o tych drukarkach 3D.Najprościej ujmując, chciałbym, aby Nolan pokazał kawałek ze zwyczajnego życia w przyszłości o ile będzie jakoś daleko w nią wybiegał, jednak uważam, że to nie chodzi Nolanowi po głowie, także nie będę się za bardzo na to nastawiał.
Czy wiadomo coś na temat czasu trwania filmu oraz budżetu??

karol9_16

A mnie bardzo ciekawi skąd masz te wszystkie scenariusze ? Najpierw Transcendence ,teraz Interstellar ,może masz jeszcze scenariusz Transformers 4 ,Maleficent ,czy Parku Jurajskiego 4 ? :)

ocenił(a) film na 9
transformers567_fw

Zdobywam tylko scenariusze, które mnie interesują. Skąd? To moja słodka tajemnica : D

drzewo_topola

Myślałem, że będe musiał się bardziej postarać, żeby go zdobyć :) no ale jak się okazało, nie było to w cale takie trudne :> http://s3.postimg.org/xeo0vfhgz/Bez_tytu_u13.png

ocenił(a) film na 9
Qloset

Widzę, że scenariusz wszedł w już szerszy obieg. W takim wypadku usuwam się w cień.

drzewo_topola

Nie sądze, ale jednak cię proszę, abyś nie wysyłał owego scenariusza użytkownikom filmwebu ;)

ocenił(a) film na 5
drzewo_topola

A przeczytałeś już ten scenariusz? Jakieś uwagi, oceny ? ;d. Czytałem opinie na jednym z zagranicznych forów, że skrypt jest bardzo, ale to bardzo dobry.
Mimo wszystko, mam nadzieję, że Nolan coś tam pozmienia, bo osobiście zmartwiło mnie też kilka komentarzy mówiących o tym, że pierwotny scenariusz jest dość spielbergowski. Nolan kręcący takiego typu kino jakoś do mnie nie przemawia.

ocenił(a) film na 9
zombie001

Powiem tak. Skrypt może i jest bardzo dobry, ale faktycznie gdyby ten film tworzył Spielberg. Brakuje w nim innowacyjnych pomysłów, ciekawych dialogów, tak typowych dla Nolana. Zamiast skupiać się na naukowych teoriach i i pokazywaniu ograniczeń naszego umysłu, skupia się bardziej na "przygodach". Liczę, że Nolan to zmienił na bardziej ambitny projekt.

ocenił(a) film na 5
drzewo_topola

Dochodzi jeszcze jedna rzecz, którą sobie uzmysłowiłem. Skrypt, który wyciekł jest datowany na 2008rok, więc to bardzo wczesna wersja (być może nawet jedna z pierwszych), jaką napisał J.Nolan. Ch.Nolan zabrał się za ten projekt dopiero w roku 2012 i prawdopodobnie wtedy rozpoczął przepisywanie scenariusza i włączanie swoich pomysłów. Jednak między rokiem 2008 a 2012 jest bardzo długa przerwa czasowa, nie wierzę, że J. Nolan nie przepisywał go jeszcze kilkukrotnie i nie poprawiał - cała koncepcja mogła tym samym pójść w nieco inne rejony, jeszcze przed zaangażowaniem się Ch.Nolana.

ocenił(a) film na 9
zombie001

Oczywiście, zgadza się.

ocenił(a) film na 8
drzewo_topola

Film przygodowy w kosmosie? Po Spielbergu tego można było się spodziewać. Pytanie brzmi: o ile Nolan zmienił scenariusz? Jeżeli o niedużo to będzie nieciekawie...

ocenił(a) film na 7
drzewo_topola

Tak tylko ten skrypt może być jeszcze straszą wersją pod Spielberga,a dopiero teraz Nolan to przerobi na swój pomysł,liczę na to

ocenił(a) film na 5
drzewo_topola

2008 rok? Naprawdę? Nie przypuszczałem, że ten scenariusz powstał tak dawno temu.

zombie001

W 2006 roku Spielberg ogłosił, że chce nakręcić ten film.W 2007 zatrudniono Nolana do napisania scenariusza.

ocenił(a) film na 7
karol9_16

Właśnie, z tego co słyszałam Nolan pracował przez naprawdę długi czas nad tym scenariuszem, więc kto wie.

drzewo_topola

Poproszę scenariusz na priv.

drzewo_topola

JA również bym prosił.

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Poproszę na priv:)

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Również jestem ciekawy.

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Pajacu a nie czytałeś że nolan zmieniał go ?

ocenił(a) film na 9
nea_filmweb

Czy to aby pytanie na pewno do mnie? ;p

użytkownik usunięty
drzewo_topola

Również bym prosił na PW :)

ocenił(a) film na 9

Brakowało mi Ciebie na tym forum ; )

użytkownik usunięty
drzewo_topola

"Człowiek ze stali" obejrzany, więc teraz czas się przenieść na forum najbardziej oczekiwanego przeze mnie filmu :)

@ Kamplayer
A na Transcendence nie czekasz ? Reżyseruje Wally Pfister , producent wykonawczy Nolan, gra min Johnny Deep,Cilian Murphy,Morgan Freeman , i fabuła rodem z dzieł Nolana,która ma być połączeniem Incepcji i Odysei Kosmicznej 2001 .
I co ? :)

użytkownik usunięty
transformers567_fw

Również czekam, ale nie tak mocno jak na "Interstellar".

To w końcu debiut Pfister'a, więc jeszcze nie ma u mnie takiego zaufania jako reżyser, ale mam nadzieję, że "Transcendence" mnie nie zawiedzie :)

ocenił(a) film na 5
drzewo_topola

Tak w sumie, może też bym się skusił na ten scenariusz :/

ocenił(a) film na 9
drzewo_topola

pięknie proszę o scenariusz ;)

drzewo_topola

Również proszę o scenariusz, chętnie przeczytam, co tam Nolan namodził. :)

(zaproszenie wysłane)

drzewo_topola

Ja także poproszę ślicznie o scenariusz, jeśli to możliwe :)

ocenił(a) film na 10
drzewo_topola

Również z chęcią bym się z nim zapoznał ;)

ocenił(a) film na 8
drzewo_topola

Haha, ja też poproszę :D

drzewo_topola

BARDZO POPROSZĘ :)

ocenił(a) film na 6
drzewo_topola

Ja także poproszę o scenariusz :)

drzewo_topola

Ja również poproszę

drzewo_topola

Również poproszę scenariusz. patryk.wegrzynek@gmail.com

ocenił(a) film na 9
KerbenII

Jeśli mógłbym prosić, to wolałbym wysyłać poprzez FW, niż maila : )
Mam nadzieję, że to uszanujecie : )

drzewo_topola

Jak rozumiem przez PW na FilmWebie.
Ok. Póki co jednak nic nie doszło.

drzewo_topola

Ja również poproszę :-) yjfchen@gmail.com

ocenił(a) film na 9
mysiazjankowic

Jeśli mógłbym prosić, to wolałbym wysyłać poprzez FW, niż maila : )
Mam nadzieję, że to uszanujecie : )

drzewo_topola

no problem.

drzewo_topola

plik wygasł :(

ocenił(a) film na 9
ELIKA_

Nieprawda, działa : )

drzewo_topola

mi nie :(