8,0 448 tys. ocen
8,0 10 1 448182
6,6 89 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

ocenił(a) film na 7

Jutro ponoć wygasa Embargo na Recenzje,więc prosiłbym żeby wszystko umieszczać w tym temacie,pozdro Nolanowicze :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
Joleke22

Czuję że to będzie WIELKI film ! Na miarę Kontaktu.

ocenił(a) film na 8
Lantis

Kontakt i GW przy tym to słabiaki.

ocenił(a) film na 8
Joleke22

http://widelantern.com/2014/10/review-interstellar-soars-and-the-sores/

http://letterboxd.com/willml/film/interstellar/

http://letterboxd.com/thebatdude/film/interstellar/

Joleke22

ostatnie 50 minut filmu jest w każdym trailerze lol :)

Joleke22

Zaczynają wstawiać pierwsze recenzje na RT.

ocenił(a) film na 9
Joleke22

Recenzje są niestety mieszane...

ocenił(a) film na 4
warzachew

Zależy gdzie, na Metacriticu jest narazie dobrze: http://www.metacritic.com/movie/interstellar

ocenił(a) film na 7
Eman_92

same bardzo dobre tyllko jedna tragiczna zaniżyła średnią

Joleke22

Recenzje, póki co, mieszane, z lekką przewagą tych pozytywnych ( ok. 80/100 % ) rt:

http://www.rottentomatoes.com/m/interstellar_2014/?adid=home_list3a

MarekAntonivsz

To cisza przed burzą.

Toomma

Miejmy nadzieję, choć czytając te negatywne wypowiedzi, często pojawia się ten sam temat - odpychający, kiczowaty sentymentalizm.

Niemniej, jeśli będzie chociaż 80/100 na rt po jakimś czasie, możemy mówić o dobrym filmie Nolana.

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

rt to ja bym się nie sugerował. tam to zawsze jest wszystko na odwrót. Lepiej iśc samemu do kina i obejrzec, bo nie raz dawali tam np. 50 %, a będąc w kinie na filmie byłem zachwycony.

kamilxxx09

Z całym szacunkiem, ale rt ( obok metacritic ) to jedyna strona internetowa, dzięki której można wyrobić sobie jakiekolwiek, chociaż częściowo wiarygodne, zdanie na temat filmu.

Filmweb? IMDB? Nie ośmieszajmy się. RT i MetaCritic - reszta stron jest tylko dobrą bazą filmów, seriali itp.

MarekAntonivsz

Nie mówię o filmwebie ani o IMDB. Mówie teraz o rt. Jak dla mnie nie warto się ta strona sugerowac. W goóle nie warto sugerowac się opiniami krytyków, bo my nie jesteśmy krytykami, wiec mozemy mieć inny odbiór. Nie raz już się przekonałem, że film uwazany przez krytyków za swietny był dla mnie średni i odwrotnie.

kamilxxx09

Zgadzam się, że najlepiej wyrobić sobie swoje zdanie. Co do tego nie ma wątpliwości, jednak na rt są krytycy z prawdziwego zdarzenia i część z nich ( jak chociażby Ebert, który zmarł w zeszłym roku ) jest doskonałym odzwierciedleniem jakości filmu. Na RT i MetaCritic masz zamieszczone, zazwyczaj, recenzje najlepszych krytyków - takich jak wspomniany Ebert - więc jeśli znasz danego krytyka, jak najbardziej można polegać na ich opiniach.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
MarekAntonivsz

Interstellar 7.1 - Igrzyska śmierci 7.2

Śmiech na sali!

użytkownik usunięty
SilverX

Nastają mroczne czasy.

Na rt pewnie bedzie się mocno wahac, bo tych opinii jest na razie mało. Trzeba poczekac.

ocenił(a) film na 7
SilverX

Tylko że to dopiero pierwsze recenzje średnia się zmieni

Joleke22

Spadnie chyba...

ocenił(a) film na 7
piczympoom

na Rotten już rośnie

ocenił(a) film na 5
SilverX

Filmy oceniane są we własnej kategorii. Stąd nawet głupia komedia, jeśli w swoim gatunku jest dobra dostanie czasem wyższe noty. Nie łudźmy się też, że niektóre filmy nie docierają do wielu krytyków, stąd i mają często zawyżoną lub zaniżoną ocenę. Ja jednak lubię rt, bo mimo wszystko zwracają uwagę na mniej znane tytuły.

MarekAntonivsz

Spoko.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
MarekAntonivsz

I dlatego jestem zawiedziony... Snowpiercer został zasłużenie doceniony przez krytykę, a tu na starcie nie jest dobrze. Obyśmy nie musieli powiedzieć w przyszłości, że Nolan skończył się na TDK. Co by nie mówić, to jednak gratuluję Boyhoodowi wszelkie Oscary...

SilverX

Myślę, że jak na razie najmocniejszymi, tegorocznymi kandydatami do Oscarów są "Boyhood", "Birdman", "Gone Girl". Zobaczymy, może coś sensownego jeszcze wyjdzie. Chciałbym zobaczyć "Firefox".

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

The Imitation Game jest faworytem póki co:)

piczympoom

Twoim? Czy krytyków?

Niemniej, chętnie zobaczyłbym ten film.

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

Krytyków. http://www.awardscircuit.com/oscar-predictions/2014-oscar-predictions-best-motio n-picture/
Birdman i Boyhood też wysoko. Ja będę kibicował Gone Girl skoro Interstellar jednak nie spełni oczekiwań.

piczympoom

Hm, nie dziwi Ciebie trochę to, że "Unbroken" jest tam postawiony, mimo że żaden krytyk go jeszcze nie wdział/nie ma żadnych recenzji?

Co do "Gone Girl", też trzymam kciuki za ten film! Osobiście, "Boyhood" nie jest dla mnie.^^

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

Wiesz to są na razie przewidywania i są tam aktualizacje co tydzień. Jeżeli Unbroken nie będzie dobry to wypadnie ale póki co jacyś krytycy spodziewają się, że film pyknie. Ucieszyłbym się jakby nowy film Eastwood'a American Sniper włączył się do walki.

piczympoom

Wiesz, przeczytałem tę biografię, na podstawie której jest "Unbroken" - jeśli Jolie podoła, będzie to świetny film.
Co do "American Sniper" - zwiastun ( a może to był teaser? ) zapowiada doskonały film

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
MarekAntonivsz

Po obejrzeniu "Boyhood" bardzo zdziwiłbym się, gdyby film - mimo, że jest dobry - faktycznie zabłysnął na Oscarach.

tocomnieinteresuje

Nie widziałem ale ponoc może byc zbyt "nieoscarowy" ze względu na swoją eksperymentalną formę.

ocenił(a) film na 5
piczympoom

Ten film formę ma klasyczną, ale rozumiem, że chodzi Ci o fakt długiego czasu kręcenia. :)

ocenił(a) film na 8
SilverX

Tylko, że Snowpiercer jest filmem na kształt Hunger Games który przekłada dystrykty na wagony. Moim zdaniem ten film powstał za późno, to obecnie modny temat eksploatowany na bieżąco.

ocenił(a) film na 10
MarekAntonivsz

Na RT Kontakt ma 63%, film, który jest genialny i doczekał się mnóstwa dyskusji i interpretacji. Ja sam oglądałem go pewnie z 10 razy.

sciana

Zgadza się, ale wielu z grona "top critics" oceniło ten film bardzo wysoko, chociażby krytycy z Entertainment Weekly czy Variety.

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

Wręcz bieda z nędzą jak na razie! RT na 7 recenzji 4 "zgniłe". Czyżby Nolan się za bardzo rozpędził z patosem albo czym innym dowalił? Oby było lepiej jak więcej recenzji dojdzie. Ckliwy filmik się zrobił? Oby nie...

filmowy_man

No właśnie czytając przeróżne recenzje natrafiam głównie na tą samą wadę u wielu recenzentów: sentymentalizm, ckliwość.

Zobaczymy, zobaczymy! Oby było lepiej!

ocenił(a) film na 7
MarekAntonivsz

Czyli po prostu patos,cóż od samego początku było powiedziane że to Familijny Sci-fi,po samych trailerach można wnioskować że duża część będzie poświęcona rodzinnie,przecież to BlockBuster a nie kino studenckie... to dopiero pierwsze recenzje,poczekamy na wysyp

Joleke22

Zgadza się, niebawem premiera, więc długo nie będziemy musieli ( całe szczęście! ) czekać!

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Joleke22

Już rok temu założono że ma być sentymentalnie.

ocenił(a) film na 7

Ponoć Android TARS ma świetne dialogi i jest sarkastyczny ;)

użytkownik usunięty
filmowy_man

Jak na razie... z minuty na minutę średnia się waha. Dopiero co było 57% a już 64% możliwe że w tym momencie już jest więcej lub mniej. Nie wysnuwajmy pochopnych wniosków.
Lepiej poczekajmy na więcej recenzji.

Naturalnie, wciąż liczę na to, że będzie to świetny film Nolana i że "Dark Knight Rises" to była tylko "mała" wpadka.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7

na Metacritic spadło do 77 z 89 tylko z powodu jednej recenzji na 60 więc to nie ma sensu oceniać narazie po tylu głosach musimy poczekać na wysyp wtedy będzie wiadomo

Oczywiście, nie mniej zaczynamy bardzo no nie powiem ale "kiepsko". Sugerować się paroma zaledwie recenzjami oczywiście nie można, ale nie ma co ukrywać, dobrze się nie zaczyna.

filmowy_man

Oby ten film przeszedł samego siebie i stał się ponadczasowy.

filmowy_man

TDKR miał świetne recenzje na samym początku, a wyszedł film zaledwie dobry. Niestety potwierdza się, że Nolan z patosem dowalił...

ocenił(a) film na 8
filmowy_man

O ile mnie pamięć nie myli Kubrick był nominowany do Złotej Maliny za Lśnienie więc ścieżki krytyków są niezbadane.