8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435087
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Jest producentem i film ma powstawać na bazie typowo Spielbergowskiego pomysłu (mimo że
Nolan chce zmienić scenariusz) .
Żeby klapy nie było,nie przeżyłbym tego,na filmy Nolana czeka się lata.
Miejmy nadzieję że on tylko kasę wyłoży.

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

IMO najsilniejszym punktem dotychczasowych filmów Nolana były pomysł i scenariusz. W kwestiach technicznych - czytelności zdjęć, muzyki czy montażu jak dla mnie były zwyczajnie przeciętne. Jeszcze tylko bardzo dobre aktorstwo je broniło.

Mam wrażenie, że jeśli Nolan spróbuje nakręcić coś w stylu Spielberga, to wyjdzie z tego słaby film. Filmy Spielberga lepiej czarują obrazem, muzyką. Po dotychczasowych filmach Nolana mam wrażenie, że on takimi kwestiami się w ogóle nie przejmuje, a co gorsza wszystko kręci na śmiertelnie poważnie. Pomysł z eksploracją innych wymiarów mi też pachnie raczej Spielbergiem i kinem przygodowym. Boję się, że w rękach Nolana zaowocuje to przeciętnym widowiskiem.

Teraz to takie wróżenie z fusów. Pierwsze zwiastuny dopiero rozjaśnią sytuację. Na razie wolę pozostać sceptyczny.

Khaosth

Na szczęście Spielberg ponoć jednak nie jest producentem. :)

ocenił(a) film na 7
transformers567_fw

- niezła wiadomość jeśli scenariusz zasadza się na ciekawych zwrotach akcji jak "Memento", czy "Incepcja"
- kiepska wiadomość jeśli scenariusz jest prostszy i bardziej przypomina kino przygodowe