8,0 435 tys. ocen
8,0 10 1 435087
6,5 79 krytyków
Interstellar
powrót do forum filmu Interstellar

Zawsze mowiłem sobie że filmy tego typu czyli Sci-FI .Ale jakoś ostatnio coś mnie skusiło by zobaczyć tego filmy np nie dawno
Ad Astra chociaz jak chodzi o filmy Sci-Fi dramatyczne nie typu filmy Gwiezdne Wojny latające statki jakies ufoludki strzelanie
laserami .Szczerze to nadal to takich filmów będę podchodził z rezerwą . Co do samego filmu W dziesiejszym czasie świat walczy z
nie widzialnym wrogiem który wywrócił życie do góry nogami każdego człowieka pojawił się strach złość a nawet sugiestie że
wirus to jakiś spisek Film też mówi o zagrożeneniu dla ludzkości nawet tak groznym że trzeba było szukać aż nowego życia gdzieś
daleko za gwiazdami .Grupa astronautów idzie szukać dla nas nowej nadziei .Oczywiście wychodz potem pewne fakty które nie cieszą
naszych astronatów a nawet pod kopują w człowieka jak zawsze jakies manipulacje się pojawiają .Bo i tak człowieka skreśloną
grubą kreską Dla mnie ten film ma dwa plusy najpierw to muzyka która dla mnie najlepiej buduje emocje i jest wisienką na tym
torcie który do końca nie jest jakiś pierwszej klasy pochwalił bym scenografie planety czy sceny we wodzie na obcej planecie
Film jest czasem machnolijny ale czasem potrafi podnieść napięcie .Może nie wszystko zrozumiałem może ten film miał wady może
nie zachwycił jak się spodziewałem .Ale jedno wiem gdybym miał ten film zobaczyć drugi raz to bym chciał go zobaczyć na FMF w
Kraowie z muzyką na żywo kto kiedyś był na tym festiwalu to wie o czym mówię 7/10