Zwróciliście uwagę czym Tony podpiera swój akcelerator? :> Kolejne
nawiązanie do Avengers :D To będzie hit :)
Swoją drogą, to druga część mi się baaardzo podobała :) Ale zabrakło mi
sceny z trailera, w którym Pepper całowała się z hełmem Iron Mana.
hehe no ta scena mnie nieźle rozwaliła, to fakt xD Gość do niego mówi:" Skąd ty to masz? Czy ty masz pojęcie co to jest?!" a Tony na to:" O właśnie tego potrzebowałem, dzięki" i używa tego jako podpory, lol (Tarcza kapitana Ameryki). "By the way" film mi się podobał.. jednak brakowało mi trochę tego klimatu z pierwszej sceny.. tam, wszystko było takie na luuuzie i po prostu świetnie się oglądało :) tutaj też tak było, ale w znacznie mniejszym stopniu... mimo wszystko film mi się podobał :)
Polecam i Pozdrawiam.
7/10
nie ma sceny gdzie Scarlett Johansson/Natasha Romanoff / Czarna Wdowa ma rękawice ironmana i Stark mówi zeby strzelała.
Jeeezu, reżyser mówił że nie ma tych scen, bo zwolniła by dynamika, początek: ac/dc shoot to thrill, i wyskok toney'ego od razu z muzą w tle: cudeńko, jakby była scena z całowaniem pepper, to nie byłoby tak dynamicznie, ale te sceny będą na dvd... aha a ja widziałem thora: scena w więzieniu, tony idzie, i flesz, ktoś robi zdjęcie więźniowi, czytałem że ma być ta scena w thorze, a tutaj była jako smaczek, poza tym, młot thora i tarcza kapitana ameryki...
zgadzam się z tobą też zauważyłęm że to Thor (dziś ukazało sie jego pierwsze zdjęcie to mozna go porównać te same włosy) tylko co on u licha robi w więźieniu,a ten gościu za Vanko to też mi sie wydawało ze to Thor.
zgadzam się z tobą też zauważyłęm że to Thor (dziś ukazało sie jego pierwsze zdjęcie to mozna go porównać te same włosy) tylko co on u licha robi w więźieniu,a ten gościu za Vanko to też mi sie wydawało ze to Thor.
do jakiego jak do thora to na filmwebie jest, w newsach a jak z filmu, to nie da się bo nawet dobrego camu nie ma jeszcze...
Filmu niestety jeszcze nie widziałem, ale o "Smaczkach" chętnie poczytam jako że nie mogę się w sumie doczekać :p
Co do screenu wziętego z filmu, to -po "googlowaniu"- okazało się, że krąży już ono w internecie:
http://filmdrunk.uproxx.com/2010/03/is-thor-in-iron-man-2
;)
Scena w iron man 2 była, tylko to było mignięcie, thor był w więzieniu, i jak szedł tony to cyknęli thorowi zdjęcie jak to robią przestępcom...
Ok, już to widziałem: dajcie spokój, przecież to na bank nie był Thor. Gość miał ciemnawe włosy, a Thor ma jasne i krótsze niż Thor ze zdjęcia. Nie widzę podobieństwa, a tym bardziej nie wiem co Thor miałby robić we więzieniu...
YYY , stąd że aktor grający thora mówił że zagra epziod w iron manie, a w necie była fota jak był w więzieniu i było to na planie iron man 2...
Był bym wdzięczny za link do takiej informacji/zdjęcia, bo nadal jest to dla mnie dziwnie niewytłumaczalne.
~mo_nikad - zatrzymałem filmik w tym momencie, gdy było ujęcie na cele, w której był ten facet, jeszcze zanim mu pstryknęli fotę. Widać było wyraźnie, że mało ma wspólnego z Chrisem Hemsworthem grającym Thora.
http://www.comicbookmovie.com/fansites/BrentSprecher/news/?a=15305
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=64359
Ok, więc przeanalizujmy.
Zdjęcie z więzienia:
http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/7601/Thor%20Cameo%201.JPG
Oficjalne zdjęcie Hemswortha jako Thor:
http://www.collider.com/wp-content/image-base/Movies/T/Thor/movie_images/Chris%2 0Hemsworth%20in%20Paramount%20Pictures%20Thor%20movie%202011.jpg
Niech każdy się przyjrzy. Jak bardzo waszym zdaniem jest on podobny? Ja nadal mam wątpliwości...
Z tego co wiem, to thor ma zostać zesłany na ziemie za karę i zostać pozbawiony świadomości tego że jest bogiem piorunów, więc raczej: po 1. światło, po 2, sylwetka ta sama, wydaje mi się że jest po prostu zapuszczony, bo trafił do więzienia nie bez powodu, a poza tym gdy z człowieka stanie się bogiem, to musi być super, blondyn, bródka równa itp...
Poza tym, wspomniałem, ten sam fryz, ta sama twarz i sylwetka, tyle że światło cień może igrać kolorem, to że ma dłuższą brodę albo włosy mnie nie dziwi...
No muszę zacząć przyznawać Ci rację...Poza tym interesujące jest to, jak kamera w scenie we więzieniu, mimo, że Stark zniknął z ujęcia, pozostaje jeszcze chwile na tej celi, aż do momenty pstryknięcia zdjęcia więźniowi. Może właśnie chodziło o to, byśmy zwrócili uwagę na tę postać.
A ten koleś w celi Mickeya, ten co... no wiecie. On bardziej wyglądał na Thora, choć to raczej nie możliwe, bo on... no wiecie.
Stark daje autografy na fotkach Iron Mana, które były autentycznymi fotkami promocyjnymi z Iron Man 1... To tak jakby plakat reklamujący pierwsza część filmu wsadzić do sequela.
Dokładnie ta fotka była: http://gfx.filmweb.pl/ph/25/41/122541/114115.1.jpg
gohan,ja sie ztobą zgadzam to jest Thor owszem, ja mówiłem że dkąd może wiedzieć ze n iema podobieństwa bo napisałem odpowiedz do posta wcześniej.\
A co do zdjeć Iron Mana to sie zgadzam to była fota promocyjna
endrju owszem to wg mnie był Thor,ale nie wiemy czy umarł czy stracił przytomność,mógł przeżyć wybuch
Gdyby to był prawdziwy Thor, to pewnie bez swojego 'boskiego' młota nie przeżyłby tej eksplozji, a młot odkopano w ostatniej scenie filmu (po napisach końcowych). Poza tym po tym wybuchu wszyscy wierzyli że Vanko nie żyje, a zatem musieli znaleźć zwłoki tamtego faceta (Thora?) - miał ten sam numer, podobną masę ciała... Tak czy owak, muszę przyznać, że ten aktor świetnie by pasował na Thora!
Mam teorię: Thor pod postacią ludzkiego śmiertelnika (pozbawiony młota, a zatem swej mocy), tuż przed eksplozją został odbity przez Nicka Fury, który niebawem pojawił się w filmie i zaangażowany do grupy Avengerów. Oczywiście Thor potrzebuje swej mocy, a więc agent pilnujący Tony'ego musiał się udać na pustynię bo tam namierzono miejsce spoczynku młota. Czy to ma sens? Chyba tak...
Czytałem kiedyś, choć nie pamiętam gdzie, że Thor w swej filmowej wersji, miał zostać zesłany na Ziemię za karę(?!) i tu pozbawiony swej mocy żyć pośród nas (sam szkic fabuły przypomina jeden z odcinków Hulka z Billem Bixbim, gdzie gościnnie wystąpił Thor). Jeśli tak rzeczywiście będzie w szykowanym na przeszły rok filmie, to śmiało można przypuszczać, że moja teoria połączenia kilku filmów przez równoległą fabułę jest możliwa. Tym bardziej, bo Thor słynął z zawadiackiego trybu życia, zwłaszcza kiedy wypił, tak więc miał pełne prawo trafić do aresztu...
Napiszcie co o tym sądzicie
Jeśli ten koleś to Thor: http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/7601/Thor%20Cameo%201.JPG
,to jest beznadziejnie. Thor powinien być bardziej umięśniony ;]
Filmu jeszcze nie oglądałem i mam małe pytanie: czy w filmie jest jakieś nawiązanie do Hulka? Jest jakoś zaznaczone,że IM2 dzieje się przed Hulkiem?
A co na tej focie, widzisz trochę klaty, skączyła się moda na mięśniaków, to by mogło wyglądać dość sztucznie, można mieć mieśnie ale już bez przesady... w komiksach jeśli nikt nie zauważył to każdy ma mięśnie które pod grubym materiałem i tak się wypinają, przykład: spider-man i daredevil...
Może i tak, ale Thor to jedna z najsilniejszych postaci Marvela, a en na zdjęciu ma klate i brzuch mniej umięścioną niż Tony Stark ;] Może do Thora aktor trochę bardziej przypakuje, ale w takim razie po co pokazali tu go w rozpiętej koszuli.
A jak jest z tym Hulkiem?
Co do tego Thora: jeśli to jest na zdjęciu Thor, to nie on, tylko raczej jego ludzka natura, która wygląda inaczej niż on po zetknięciu z młotem.
Facet z tego zdjęcia to nie jest facet z celi Vanki!!! Ten drugi bardziej przypomina Thora!!! Nie rozumiem dlaczego wszyscy uparli się na ten nic nie znaczący element pewnej sceny - trzeba było jakoś skończyć ujęcie w areszcie, to pokazali jak kogoś fotografują i tyle. Ja bym tego tak nie roztrząsał.
Co? Twoim zdaniem pobity przez Ivana facet to Thor, czy ja źle zrozumiałem? Tak przynajmniej wynika z tego co napisałeś w drugim zdaniu.
Ten facet jest bardziej podobny do Thora niż facet któremu robiono zdjęcie. I tyle. To nie musiał być on, ale fizycznie bardziej pasował. Oberwał od Ivana, to fakt - może był pod wpływem jakiegoś środka uspokajającego, czy coś - wiem, wiem to brzmi dziwnie, ale uważam że jeśli w filmie pojawił się Thor, to na pewno nie był ten słabeusz z zdjęcia. Napisałem wcześniej, co sądzę o tej całej sytuacji...
~~SPOILER~~
Ten ,,pobity" facet został rozsadzony przez C4, które dostał Whiplash, żeby wydostać się z celi -.-...
Ja wiem, ty wiesz, on pewnie też wie, ale gdyby to nawet był Thor, w co i tak nie wierzę, to by to przeżył i uciekł.
Ponawiam pytanie: "czy w filmie jest jakieś nawiązanie do Hulka? Jest jakoś zaznaczone,że IM2 dzieje się przed Hulkiem? "
Akcja dzieje się napewno przed filmem Incredible Hulk. Tylko szkoda, że nie wynika to z filmu...
Już przed premierą były takie informacje, że IM2 będzie dział się przed Hulkiem. Sam reżyser to mówił.
Po napisach w filmie Incredible Hulk też jest ukryta scena, w której Tony S. Proponuje dr. Banerowi wstąpienie do Avengers.