7,3 267 tys. ocen
7,3 10 1 267429
6,0 50 krytyków
Iron Man 2
powrót do forum filmu Iron Man 2

Zwróciliście uwagę czym Tony podpiera swój akcelerator? :> Kolejne
nawiązanie do Avengers :D To będzie hit :)

Swoją drogą, to druga część mi się baaardzo podobała :) Ale zabrakło mi
sceny z trailera, w którym Pepper całowała się z hełmem Iron Mana.

Kosmit

hehe no ta scena mnie nieźle rozwaliła, to fakt xD Gość do niego mówi:" Skąd ty to masz? Czy ty masz pojęcie co to jest?!" a Tony na to:" O właśnie tego potrzebowałem, dzięki" i używa tego jako podpory, lol (Tarcza kapitana Ameryki). "By the way" film mi się podobał.. jednak brakowało mi trochę tego klimatu z pierwszej sceny.. tam, wszystko było takie na luuuzie i po prostu świetnie się oglądało :) tutaj też tak było, ale w znacznie mniejszym stopniu... mimo wszystko film mi się podobał :)
Polecam i Pozdrawiam.
7/10

ocenił(a) film na 8
Chev__Chelios

nie ma sceny gdzie Scarlett Johansson/Natasha Romanoff / Czarna Wdowa ma rękawice ironmana i Stark mówi zeby strzelała.

Chev__Chelios

jesteście pewni że to była TA tarcza? nie wydaje mi się ;P a pamięć mam
dobra i oko także.

ocenił(a) film na 8
Kosmit

Nie ma sceny z całowaniem chełma!!! Szkoda, ona mi sie strasznie podobala...

ocenił(a) film na 8
HollyShort

Mozecie dac linka do tych trailerow? Moze na DVD bedzie wersja dluzsza

ocenił(a) film na 9
D1RT

Jeeezu, reżyser mówił że nie ma tych scen, bo zwolniła by dynamika, początek: ac/dc shoot to thrill, i wyskok toney'ego od razu z muzą w tle: cudeńko, jakby była scena z całowaniem pepper, to nie byłoby tak dynamicznie, ale te sceny będą na dvd... aha a ja widziałem thora: scena w więzieniu, tony idzie, i flesz, ktoś robi zdjęcie więźniowi, czytałem że ma być ta scena w thorze, a tutaj była jako smaczek, poza tym, młot thora i tarcza kapitana ameryki...

gohan263

zgadzam się z tobą też zauważyłęm że to Thor (dziś ukazało sie jego pierwsze zdjęcie to mozna go porównać te same włosy) tylko co on u licha robi w więźieniu,a ten gościu za Vanko to też mi sie wydawało ze to Thor.

gohan263

zgadzam się z tobą też zauważyłęm że to Thor (dziś ukazało sie jego pierwsze zdjęcie to mozna go porównać te same włosy) tylko co on u licha robi w więźieniu,a ten gościu za Vanko to też mi sie wydawało ze to Thor.

mo_nikad

Możesz podać linka do tego zdjęcia, proszę ? :D

ocenił(a) film na 9
Crepusculo

do jakiego jak do thora to na filmwebie jest, w newsach a jak z filmu, to nie da się bo nawet dobrego camu nie ma jeszcze...

Crepusculo

Zdjęcie filmowego Thora:
http://marvel.com/news/all.12299.first_look~colon~_chris_hemsworth_is_thor

endrju_p_2

Dzięki :)

Crepusculo

Filmu niestety jeszcze nie widziałem, ale o "Smaczkach" chętnie poczytam jako że nie mogę się w sumie doczekać :p

Co do screenu wziętego z filmu, to -po "googlowaniu"- okazało się, że krąży już ono w internecie:
http://filmdrunk.uproxx.com/2010/03/is-thor-in-iron-man-2
;)

mo_nikad

Co? Dobrze zrozumiałem? Thor był w zwiastunie IM2, w scenie we więzieniu, której w filmie nie było?

ocenił(a) film na 10
Kosmit

Zapomnieliście o Młodzie Thora ;]
teraz tylko oczekiwanie na Avengersów... ;]

ocenił(a) film na 9
Bronkz

Nie zapomnieliśmy, chyba w 4-5 tematach o tym pisaliśmy, i tutaj chyba też...

ocenił(a) film na 9
gohan263

Scena w iron man 2 była, tylko to było mignięcie, thor był w więzieniu, i jak szedł tony to cyknęli thorowi zdjęcie jak to robią przestępcom...

gohan263

Ok, już to widziałem: dajcie spokój, przecież to na bank nie był Thor. Gość miał ciemnawe włosy, a Thor ma jasne i krótsze niż Thor ze zdjęcia. Nie widzę podobieństwa, a tym bardziej nie wiem co Thor miałby robić we więzieniu...

Peeves

To był Thor a skąd możesz wiedzieć że nie ma podobieństwa jakto było we fleszu

ocenił(a) film na 9
mo_nikad

YYY , stąd że aktor grający thora mówił że zagra epziod w iron manie, a w necie była fota jak był w więzieniu i było to na planie iron man 2...

gohan263

Był bym wdzięczny za link do takiej informacji/zdjęcia, bo nadal jest to dla mnie dziwnie niewytłumaczalne.

~mo_nikad - zatrzymałem filmik w tym momencie, gdy było ujęcie na cele, w której był ten facet, jeszcze zanim mu pstryknęli fotę. Widać było wyraźnie, że mało ma wspólnego z Chrisem Hemsworthem grającym Thora.

ocenił(a) film na 9
Peeves

http://www.comicbookmovie.com/fansites/BrentSprecher/news/?a=15305

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=64359

gohan263

Ok, więc przeanalizujmy.

Zdjęcie z więzienia:

http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/7601/Thor%20Cameo%201.JPG

Oficjalne zdjęcie Hemswortha jako Thor:

http://www.collider.com/wp-content/image-base/Movies/T/Thor/movie_images/Chris%2 0Hemsworth%20in%20Paramount%20Pictures%20Thor%20movie%202011.jpg

Niech każdy się przyjrzy. Jak bardzo waszym zdaniem jest on podobny? Ja nadal mam wątpliwości...

ocenił(a) film na 9
Peeves

Z tego co wiem, to thor ma zostać zesłany na ziemie za karę i zostać pozbawiony świadomości tego że jest bogiem piorunów, więc raczej: po 1. światło, po 2, sylwetka ta sama, wydaje mi się że jest po prostu zapuszczony, bo trafił do więzienia nie bez powodu, a poza tym gdy z człowieka stanie się bogiem, to musi być super, blondyn, bródka równa itp...

ocenił(a) film na 9
gohan263

Poza tym, wspomniałem, ten sam fryz, ta sama twarz i sylwetka, tyle że światło cień może igrać kolorem, to że ma dłuższą brodę albo włosy mnie nie dziwi...

gohan263

No muszę zacząć przyznawać Ci rację...Poza tym interesujące jest to, jak kamera w scenie we więzieniu, mimo, że Stark zniknął z ujęcia, pozostaje jeszcze chwile na tej celi, aż do momenty pstryknięcia zdjęcia więźniowi. Może właśnie chodziło o to, byśmy zwrócili uwagę na tę postać.

Kosmit

A ten koleś w celi Mickeya, ten co... no wiecie. On bardziej wyglądał na Thora, choć to raczej nie możliwe, bo on... no wiecie.

Kosmit

Stark daje autografy na fotkach Iron Mana, które były autentycznymi fotkami promocyjnymi z Iron Man 1... To tak jakby plakat reklamujący pierwsza część filmu wsadzić do sequela.

Dokładnie ta fotka była: http://gfx.filmweb.pl/ph/25/41/122541/114115.1.jpg

Kazioo

gohan,ja sie ztobą zgadzam to jest Thor owszem, ja mówiłem że dkąd może wiedzieć ze n iema podobieństwa bo napisałem odpowiedz do posta wcześniej.\

A co do zdjeć Iron Mana to sie zgadzam to była fota promocyjna

mo_nikad

endrju owszem to wg mnie był Thor,ale nie wiemy czy umarł czy stracił przytomność,mógł przeżyć wybuch

mo_nikad

Gdyby to był prawdziwy Thor, to pewnie bez swojego 'boskiego' młota nie przeżyłby tej eksplozji, a młot odkopano w ostatniej scenie filmu (po napisach końcowych). Poza tym po tym wybuchu wszyscy wierzyli że Vanko nie żyje, a zatem musieli znaleźć zwłoki tamtego faceta (Thora?) - miał ten sam numer, podobną masę ciała... Tak czy owak, muszę przyznać, że ten aktor świetnie by pasował na Thora!

Mam teorię: Thor pod postacią ludzkiego śmiertelnika (pozbawiony młota, a zatem swej mocy), tuż przed eksplozją został odbity przez Nicka Fury, który niebawem pojawił się w filmie i zaangażowany do grupy Avengerów. Oczywiście Thor potrzebuje swej mocy, a więc agent pilnujący Tony'ego musiał się udać na pustynię bo tam namierzono miejsce spoczynku młota. Czy to ma sens? Chyba tak...

Czytałem kiedyś, choć nie pamiętam gdzie, że Thor w swej filmowej wersji, miał zostać zesłany na Ziemię za karę(?!) i tu pozbawiony swej mocy żyć pośród nas (sam szkic fabuły przypomina jeden z odcinków Hulka z Billem Bixbim, gdzie gościnnie wystąpił Thor). Jeśli tak rzeczywiście będzie w szykowanym na przeszły rok filmie, to śmiało można przypuszczać, że moja teoria połączenia kilku filmów przez równoległą fabułę jest możliwa. Tym bardziej, bo Thor słynął z zawadiackiego trybu życia, zwłaszcza kiedy wypił, tak więc miał pełne prawo trafić do aresztu...

Napiszcie co o tym sądzicie

ocenił(a) film na 7
endrju_p_2

Jeśli ten koleś to Thor: http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/7601/Thor%20Cameo%201.JPG

,to jest beznadziejnie. Thor powinien być bardziej umięśniony ;]

ocenił(a) film na 7
PawelM

Filmu jeszcze nie oglądałem i mam małe pytanie: czy w filmie jest jakieś nawiązanie do Hulka? Jest jakoś zaznaczone,że IM2 dzieje się przed Hulkiem?

ocenił(a) film na 9
PawelM

A co na tej focie, widzisz trochę klaty, skączyła się moda na mięśniaków, to by mogło wyglądać dość sztucznie, można mieć mieśnie ale już bez przesady... w komiksach jeśli nikt nie zauważył to każdy ma mięśnie które pod grubym materiałem i tak się wypinają, przykład: spider-man i daredevil...

ocenił(a) film na 7
gohan263

Może i tak, ale Thor to jedna z najsilniejszych postaci Marvela, a en na zdjęciu ma klate i brzuch mniej umięścioną niż Tony Stark ;] Może do Thora aktor trochę bardziej przypakuje, ale w takim razie po co pokazali tu go w rozpiętej koszuli.

A jak jest z tym Hulkiem?

PawelM

Co do tego Thora: jeśli to jest na zdjęciu Thor, to nie on, tylko raczej jego ludzka natura, która wygląda inaczej niż on po zetknięciu z młotem.

PawelM

Facet z tego zdjęcia to nie jest facet z celi Vanki!!! Ten drugi bardziej przypomina Thora!!! Nie rozumiem dlaczego wszyscy uparli się na ten nic nie znaczący element pewnej sceny - trzeba było jakoś skończyć ujęcie w areszcie, to pokazali jak kogoś fotografują i tyle. Ja bym tego tak nie roztrząsał.

endrju_p_2

Co? Twoim zdaniem pobity przez Ivana facet to Thor, czy ja źle zrozumiałem? Tak przynajmniej wynika z tego co napisałeś w drugim zdaniu.

Peeves

Ten facet jest bardziej podobny do Thora niż facet któremu robiono zdjęcie. I tyle. To nie musiał być on, ale fizycznie bardziej pasował. Oberwał od Ivana, to fakt - może był pod wpływem jakiegoś środka uspokajającego, czy coś - wiem, wiem to brzmi dziwnie, ale uważam że jeśli w filmie pojawił się Thor, to na pewno nie był ten słabeusz z zdjęcia. Napisałem wcześniej, co sądzę o tej całej sytuacji...

ocenił(a) film na 7
Peeves

~~SPOILER~~
Ten ,,pobity" facet został rozsadzony przez C4, które dostał Whiplash, żeby wydostać się z celi -.-...

finek57

Na to wyglądało. A więc Thor to ten mikrus, to ja już wolę powiedzieć że Thora w filmie nie było.

finek57

Ja wiem, ty wiesz, on pewnie też wie, ale gdyby to nawet był Thor, w co i tak nie wierzę, to by to przeżył i uciekł.

ocenił(a) film na 7
Peeves

Ponawiam pytanie: "czy w filmie jest jakieś nawiązanie do Hulka? Jest jakoś zaznaczone,że IM2 dzieje się przed Hulkiem? "

PawelM

Nie. Zresztą, IM2 nie dzieje się raczej na pewno przed Hulkiem.

ocenił(a) film na 7
Peeves

Akcja dzieje się napewno przed filmem Incredible Hulk. Tylko szkoda, że nie wynika to z filmu...

PawelM

To powiedz mi tylko skąd ta wiadomość.

ocenił(a) film na 7
Peeves

Już przed premierą były takie informacje, że IM2 będzie dział się przed Hulkiem. Sam reżyser to mówił.

ocenił(a) film na 8
PawelM

Po napisach w filmie Incredible Hulk też jest ukryta scena, w której Tony S. Proponuje dr. Banerowi wstąpienie do Avengers.

ocenił(a) film na 8
Jerod

kiedy jest ta scena? Tony rozmawia z Bannerem? Nie ma jej...

ocenił(a) film na 8
Peeves

Oglądałeś TIH? Tam Star proponuje gen. Rossowi dołączenie do Avengers. Egro, Stark jest już poważnie zaangażowany, więc siłą rzeczy Hulk rozgrywa się po IM2.