PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491715}
7,3 249 tys. ocen
7,3 10 1 248655
6,7 66 krytyków
Iron Man 3
powrót do forum filmu Iron Man 3

A mnie się wydaje że to lipa będzie, zwiastun nie zachwyca.
O ile niektórym filmom i bajkom pasują kontynuacje o tyle niektórym jest to w zupełności nie wskazane, a ileż można o jednym i tym samym.
I jeszcze dubbing.. Widzisz i nie grzmisz..

ocenił(a) film na 7
moonstone21

Akurat Iron Man to świetne widowisko przynajmniej dla mnie i cieszę się, że pojawiaja się kolejne częsci. A co do dubbingu to nikt ci nie broni isc na napisy (polskie dubingi zawsze byly tragiczne, tylko w bajkach daja czadu, a reszta to dno). Jedyne czego można sie uczepić to zbyt dużej ilości przecieków fabuły i dużej ilości trailerów... powli czuje się jak bym obejrzał już cały film...

ocenił(a) film na 10
lesow93

Wiadomo, można nie oglądać, ale sama Cię rozumiem, trudno się powstrzymać od obejrzenia kolejnego spotu itd. : )

A co do samego sequelu to tutaj jest to jak najbardziej wskazane, Marvel zrobił z tych filmów trylogię, każdy z osobna jest świetny, potem się łączą i jest jeszcze lepiej :D To tak według mnie.

ocenił(a) film na 8
Kinomaniaczka_fw

Trylogia trylogią ale ludzie zamiast wymyślać coś nowego to wyciskają z jednego pomysłu jak najwięcej kasy. Żeby się nie zrobiło takie kolejne "Szybcy i wściekli".

ocenił(a) film na 10
moonstone21

Jeżeli wyciskają kasę z czegoś dobrego to według mnie jest ok.

ocenił(a) film na 8
Kinomaniaczka_fw

A jak wyciśniesz z cytryny sok to już nie jest taka piękna, prawda??
Racz też zauważyć, że oceny kolejnych filmów mają tendencję spadkową, a utrzymują się wysoko przez wzgląd na pierwszy film. Z resztą dziewczynom wystarczy teraz przystojny aktor a chłopakom fajna dziewczyna żeby się film podobał więc na nic te spory. Wszystko jest kwestią gustu i tak.

ocenił(a) film na 10
moonstone21

Komu wystarczy, temu wystarczy. Nawet najprzystojniejszy aktor, czy najładniejsza aktorka grająca źle będzie drażnić w filmie co wpłynie na ocenę. Jak na razie ich cytryna według mnie ma jeszcze pełno soku więc z niecierpliwością śledzę dalsze poczynania Marvela ; ) Pomysłów im na pewno nie zabraknie, bo historii komiksowych pod dostatkiem więc . . . tak jak piszesz, kwestia gustu.

Kinomaniaczka_fw

Masz rację póki co film trzyma poziom.
Mam nadzieję, że trójka nie będzie odstawać.

ocenił(a) film na 10
moonstone21

Zauważ że oni to robią na podstawie komiksów, każdy bohater ma xxx komiksów i xxx wrogów, więc jak chcesz zmieścić to wszystko w 1 filmie. I z jednej strony masz trochę racji, nie które filmy są już tak naciągane chociażby wspomniani przez ciebie Szybcy i Wściekli, albo Piła czy Oszukać Przeznaczenie. Jednak dla mnie akurat Marvel ma duze pole do popisu i jeśli filmy się będą dobrze sprzedawały a fani ich lubią to jestem jak najbardziej za sequelami. Ja osobiście komiksów nie czytałem i chciałbym poznać ich dogłebnie. I uważam że akurat Iron Man 3 będzie najlepszą częścią z trylogii jak nie ze wszystkich filmów Marvela.

ocenił(a) film na 8
mateusi91

No i widzisz! Skoro tak dużo komiksów jest to i tak nie pokażą wszystkiego w filmach bo jest to fizycznie niemożliwe. Każdy film robiony na podstawie powieści czy komiksów czy czegoś tam jeszcze jest grubo okrojony z informacji. Nigdy nie jest dokładnie tak jak w pierwowzorze. Więc moim zdaniem lepiej jakby zrobili jeden, dłuższy ale jakby była to esencja. A kolega widzę wielki fan Tony'ego Starka ;)
Jedynka i dwójka fajne, nie powiem. A trójkę oceniłem po zwiastunach i niemile zaskoczył mnie dubbing. Zobaczymy, pogadamy.

ocenił(a) film na 10
moonstone21

Częściowo też muszę się z tobą zgodzić. Jak słyszałeś czy oglądałeś nie wszystkie filmy Marvelowi wyszły z zależności jakie studia ma do czego prawo. Mam tu na myśli Ghost Ridera 2 czy chociażby Hulka. Co do Hulka jakoś nigdy za nim nie przepadałem, dopiero w Avenach się do niego przekonałem ale jako postać drugoplanowa. Wielkim fanem Tony'ego może nie jestem, ale bardzo mi się te filmy podobają, 1 była dla mnie bardzo dobra, 2 już mniej, za dużo gadaniny. Trójka będzie znaczne lepsza.

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Mówisz wiara czyni cuda?? :D Niech będzie ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
moonstone21

W sumie racja, im więcej części tym większe prawdopodobieństwo powtórzenia tych samych błędów, przecierania tych samych szlaków itd
No chyba,że to reebot serii na zupełnie nowych zasadach.