7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385825
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

BDB

ocenił(a) film na 8

I to jest to co lubię. Może już trochę za stary na bajeczki typu Superman itp. ale bardzo mi się podobał. Doskonałe efekty wplątane w światową rzeczywistość i wcale nie tak przesadzony. A poza tym Downey Jr zaczyna mi się coraz bardziej podobać ( oczywiście jako aktor - dwuznaczniki :) ). Pierwszy raz go widziałem w Sherlocku Holmsie i ciekawie zagrał, drugi raz w Iron Manie i przymierzam się do Zanim Odejdą wody i Iron Man 2.

ocenił(a) film na 9
Andrehull_74

jak ja nie cierpię ludzi typu: superman, batman bajeczki... idźcie się wszyscy pie***********.

ocenił(a) film na 8
daken

No cóż! Jedynie mówię to co ja czuję. Nie wypowiadam się w imieniu całej ludzkości. Jak ci się nie podobał to twoja sprawa. Ja się wychowałem na Gwiezdnych wojnach, Indiana Jones, Powrót do przyszłości, Superman itp. i zawsze będę uważał te filmy za klasykę. Może nie mogą się równać efektami do dzisiejszych filmów ale na tamte czasy były bardzo dobre. Ten film był bardzo dobry z ciekawymi efektami i fajnie się go oglądało. Natomiast z komentarzami typu "wszyscy się pie*******" powinieneś wrócić do grabi i wideł. :)

ocenił(a) film na 10
Andrehull_74

Andrehull_ lubimy te same filmy :P A co do dakena to powiem jedno jako avatar masz Wolwerin'a, oceniasz 10/10 batmana i inne oceniasz podobnie jak np. Supermen'a ;))

ocenił(a) film na 10
Andrehull_74

Może nie jedno ale chodziło mi ,że sam ocenia dobrze a obraża innych ;dd

ocenił(a) film na 8
KunegunDaax3

Jak się komuś moje wypowiedzi i oceny nie podobają to niestety nie mój problem. Ja oceniam filmy na podstawie jak mi się podobały, jakie były użyte efekty, obsada itp. Nie obrażam innych bo komuś się podobał Siedem Przygód Sinbada. Każdy ma inne gusta a jestem już za stary żeby kłócić się z młodzikami którzy nie rozumieją filmów z lat 80-90tych :)

ocenił(a) film na 7
Andrehull_74

Dakenowi chodziło o to, że nie lubi jak ktoś pisze że komiksowe filmy to bajeczki:) Tylko nie potrafił złożyć poprawnie zdania:))

ocenił(a) film na 5
Andrehull_74

Mnie się film średnio podobał :). Przez większość filmu ciągle tylko coś majsterkują, a potem jest kilka nieco dłuższych chwil akcji. Też się wychowałem na Indianie i Star Wars, ale ten film jako kolejna "efekciarska bajka" w stylu super bohater kontra zły boss pod koniec filmu nie przemawia do mnie po dziesiątkach innych mu podobnych produkcjach wcześniej stworzonych, szczególnie gdy były lepsze.
Ogólnie 5/10. Można obejrzeć, ale są lepsze rzeczy do roboty.

ocenił(a) film na 7
Andrehull_74

Mimo dość sztampowej fabuły film mi się podobał. Niezłe efekty specjalne i sporo humoru. Podoba mi się kreacja głównego bohatera. Robert Downey ładnie wpasował się w rolę ekscentrycznego milionera. Film na pewno nie należy do ambitnych produkcji, ale ogląda się go z przyjemnością, a to jest moim zdaniem najważniejsze.

ocenił(a) film na 8
Incarnatione

ładnie powiedziane. Mi się podobał film i to bardzo, ale to moż nie być obiektywne: uwielbiam RDJ ;P

ocenił(a) film na 8
yaneczka01

Oglądałem kila filmów z RD i podoba mi się jego gra. Umie się wpasować w rolę i w większości filmów jest zabawny.

ocenił(a) film na 8
yaneczka01

Oglądałem kila filmów z RD i podoba mi się jego gra. Umie się wpasować w rolę i w większości filmów jest zabawny.