Słaby i nudny film,żałuje,że go w ogóle kupiłem szkoda kasy i czasu na takie badziewie.A poza tym wszystkie języki jak patrzałem mają dźwięk 5.1 tylko polski ma 2.0 i takie gówno żal xddd.Radziłbym nie pobierać ani nie kupować tego filmu.Ogólnie żeby go nie oglądać.
A ja doradzam zakup/wypożyczenie, a dzieciom, które wychowały się na komiksach typu manga/anime, radzę nie głosować na takie filmy, bo widać po prostu ich nie rozumieją.
To w tym filmie jest coś do rozumienia? Przecież to produkcja czysto rozrywkowa, momentami lekko nudnawa. Ode mnie 6/10, wolę komiksy.
Przepraszam bardzo, ale czy bycie fanem mangi/anime wpływa jakkolwiek na
spadek inteligencji lub wywołuje problemy z rozumieniem? Większości fanów
M&A, z którymi rozmawiałam, ten film się podobał. Jakoś jednak nie widzę
zależności.
Wybacz, ale co ma manga i anime do rozumienia tutaj ? Bo nie za bardzo rozumiem. Równie dobrze mogę powiedzieć,że jeżeli ktoś się nie zna na mandze i anime, ogromie gatunków i problemów które poruszają - nie powinien się wypowiadać w taki sposób.
Uwielbiam mangę, interesuję się nią wieeele lat. a film podobał mi się szalenie. Chętnie przeczytałabym również komiks.
Sorki, nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale manga/anime to nie tylko Pokemony czy Czarodziejki z księżyca. Z tych bardziej znanych polecam Ci "Grobowiec świetlików", "Akirę" czy "Ghost in the Shell". Są to piękne i inteligentne animacje. Co do "Iron-Mana" uważam, że jest to udana ekranizacja, Downey Jr. zagrał świetnie.
Filmu jeszcze nie oglądałem, ale z tym dźwiękiem to ma racje XXI wiek a nam serwują 2.0 kurde jakie zacofanie tak tylko Polacy potrafią, chała i badziewie!!!! Najlepszym sposobem żeby te debile wreszcie zrozumieli że partolą robotę jest nie kupowanie takich gówien, ludzie nie kupujcie produktów dystrybucji imperial cinepix i sony pictures ini wypuszczają chałę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tragiczny nie był, ale wcale mnie nie powalił. Takie o, do obejżenia raz i tyle. Dla zatwardziałych fanów komiksów. Miejscami nudny, całość ratują świetna muzyka i rewelacyjny Robert Downey Jr.
A jeśli chodzi o adaptacje komiksów, to nie umywa się do Nolanowskich i Burtonowskich Batmanów czy 'V jak vendetta' braci Wachowskich [mimo że to już był komiks z zupełnie innej półki].
Iron Man u mnie 5/10
Pozdrawiam:]
ten film jest jedną z najlepszych ekranizacji komiksów jakie widziałam, a obejrzałam mnóstwo, nie jest ani trochę nudny i im więcej razy się go ogląda tym wydaje się lepszy bo widzi się więcej szczegółów, rację przyznam tylko w tym że Robert był rewelacyjny, jak zawsze zresztą
Jedna z najlepszych ekranizacji komiksów-owszem, ale wg mnie tylko dlatego że większość z nich to totalny szajs. Nie jestem wielkim fanem, samych komiksów raczej nie czytam, więc można powiedzieć, że 'niemam porównania' a ekranizacje oceniam pod kąem filmu jako dzieła samego w sobie nie patrząc na zgodność z oryginałem. A jako dzieło filmowe 'Iron Man' był niezły, w przeciwieństwie do badziewnego 'Daredevila', naiwnego 'Spider-mana' [pierwsza część była znośna, druga do kitu a do trzeciej nawet się nie zabierałem..] czy 'Niesamowitego Hulka' do którego Norton totalnie nie pasował o Schumacherowskich Batmanach nie wspominając, bo to to już absolutna pomyłka... Tak, na tym tle obraz Jona Favreau jest zdecydowanie jednym z najlepszych :)
Szykuję się jeszcze do obejżenia 'Hellboya', ponoć dobry, może to mi sprostuje poglądy ;)
Pozdrawiam:)
Dokładnie :) Żal mi takich ludzi. Boją się mieć własne zdanie, a tu ZONK ! Prawda wychodzi na jaw. Zastanawia mnie tylko jedno. Po co zakładać temat i kłamać w internecie ? To daje mu jakieś profity w społeczeństwie ? :D
Film bardzo dobry. Dla mnie jedna z najlepszych ekranizacji komiksu.
Już nie raz się przekonałem, że dziwni ludzie są na filmwebie tacy jak autor tematu, ocenia na 9 - czyli na Rewelacyjny a pisze, że film nudny, no istna parodia. A może ktoś tutaj za dużo wypił i źle kliknął bo nie potrafię tego w normalny sposób wyjaśnić. :D
Opanuj się człowieku !!! Filmy Brytyjskie i Amerykański ogląda się z napisami a nie lektorem noobie !!! Każdy wie że lektory w filmach są do dupy i nie warto lektora nawet włączać bo z lektorem to oglądają tylko dzieci które czytać napisów nie umieją !!
@Kubus "oglądają tylko dzieci które czytać napisów nie umieją" masz w nicku 96 co znaczy ze masz 14 lat więc też jesteś dzieckiem...
@Kubus "Każdy wie że lektory w filmach są do dupy" jak już to lektorzy, ale nie masz racji. Jeszcze mało wiesz o świecie, wiec nie bede Cie wyzywał tylko Ci wytłumaczę. Są dobzi lektorzy tylko trzeba umiec szukac. TVN i Polsat zawsze maja świetnych lektorów, nie mowiac juz o telewizji HBO która ma chyba najlepszych lektorów. Jeśli jest napisane "Lektor profesjonalny" to rzeczywiscie czasem trafisz na np. Tomasza Knapika(którego bardzo lubie dzieki Straznikowi Teksasu i Świat wg Bundych),ale w wiekszosci sa to osoby posiadajace normalny głos i dobrze wymawiajace słowa tak ze umiesz skupić sie na filmie :)
liczba przy nicku może oznaczać wszystko, więc nie szufladkujmy, że to musi być data urodzenia przykład patrz wyżej w nicku 1906 co by dało wiek 104 lata :D
hahaha :D piszesz ze slaby film, a dajesz 9/10 ;) ja slabym filmom daję od 4 w dół :]
Ten film to badziewie totalne!!!! Pierwsze 10 minut było dobre ale dalej- dno jakich mało. Kto daje temu badziewiu tak wysokie oceny- chyba dzieciaki dla których to pierwszy film akcji w życiu.