7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385825
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

Jak zobaczyłem scenę gdzie dwóch buraków naparza się po mieście niszcząc mienie
publiczne, skojarzył mi się Hulk. Film może nie jest taki ostatni, ale co za dużo to niezdrowo i
nudno, poza tym gra aktorska i przesłodzone teksty nie zadowalają. 4/10

Kabat543

Film jest absolutnie świetny. Ta atmosfera tego takiego majsterkowania jest świetna. No kto z nas nigdy nie marzył, żeby zbudować np. miecz świetlny z odpadów ze złomowiska lub śmietniska. A rację masz zupełną Kabat543. Film jest świetny, aż do ostatecznego starcia. No dajcie spokój. Cały film daje poczucie realizmu, wszystko jest zrobione tak by było możliwe dla człowieka, a tu nagle wyjeżdżają nam z finałem typowym dla komiksu. Zepsucie atmosfery :<

ocenił(a) film na 8
Nidril

Wiesz, atmosfera atmosferą, ale jakoś w końcu trzeba było pokazać, że pancerz sporo potrafi.
Mnie sceny walki bardziej się z drugą częścią Robocopa skojarzyły - niektóre momenty wręcz żywcem - wbicie dużego pod ziemię, skok na kark i wyrwanie czegoś spod pancerza.

A już abstrahując kompletnie od rzeczywistości filmowej to trzeba byłoby przypomnieć pojęcie przyspieszenia i opóźnienia, jakie może znieść organizm ludzki. Pancerz może i by wytrzymał, ale zawartość raczej do wybierania łyżeczką.

acidrain84

Hahah. Więc może lepiej nie zaczynajmy oceniać realizmu Iron Mana w The Avengers.