7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385825
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

Ostatnio wzięło mnie na filmy sci-fi o super bohaterach, słyszałem kiedyś, że poniekąd te filmy łaczą się ze sobą w pewien sposób. Obejżałem już batmany nolana, averangers, iron many, mógł by ktoś mi podpowiedzieć od jakich filmów najlepiej zacząć ? jakie są godne polecenia, ? które sobie lepiej darować ? z góry dzięki za odpowiedź

ocenił(a) film na 8
iIxXxIi

Mniej, więcej coś takiego:
-Thor, Iron Man 1 i 2, Kapitan America i ten Hulk z 2008 roku to ta sama historia. Kiedy wszystkie je obejrzysz możesz obejrzeć Avengers. Producenci najpierw przedstawili historie każdego bohatera i zrobili jeden duży film. A tak to raczej nie znam za dużo. Są tam jeszcze: Superman: Powrót, Green Lantern ale to takie już trochę gorsze. Dobre filmy nie koniecznie powiązane z Avengers to Niesamowity Spider-Man i te starsze Spider-many, Hellboy, Fantastyczna Czwórka. Hancock to w sumie też film o superbohaterze, ale raczej inny niż pozostałe. Mam nadzieje, że pomogłem.

ocenił(a) film na 8
biboktymon

Thorna jeszcze do avengersów, polecam :)

ocenił(a) film na 8
Ewka14c

Napisałem na początku.

biboktymon

a gdzie X-MAN ??? X-mani kasują wszystkich.

ocenił(a) film na 7
iIxXxIi

wszyscy tutaj zapomnieli napisać o Watchmen, który jest prawdopodobnie jedynym głębszym filmem, z bardziej zaawansowaną fabułą niż przystało na filmy o superbohaterach.

martwa_natura

Zapomniałeś o batmanie Nolana.
Nie jestem jakimś szczególnym fanem filmów o superbohaterach, jednak batman ma to coś.
Może dlatego, że nie jest on silny sam w sobie, tylko działa przez inne osoby.
Szczególnie Mroczny Rycerz zasługuje na uznanie za fabułę i Jokera oczywiście.

iIxXxIi

Kick-Ass. Lepiej wpierw obejrzyj film, a potem ogarnij komiks, bo są pewne rozbieżności.