jak dla mnie to najlepszy jest Punisher!! Mówcie co chcecie ale jest to najlepsza postaĆ Marvela!!!
nie ma on żadnych jakiś obcisłych kolorowych kaleson , bohater nie jest zielony i nie ma żadnych super mocy!! jest zwykłym człowiekiem!
Też ,tak sądzę ,oraz uważam ,że jest "niezwykły" m.in. w swoich metodach zwalczania zła.Ogólnie to uważam ,że jest wiele świetnych tworów Marvela np. Iron-man ,lecz Punisher sie wyróżnia tą swoja "bez mocą" ,trochę jak batman ,ale to już inna bajka i inny wydawca.
Taak, trochę jak Batman, ale o wiele bardziej brutalny. No i Mroczny Rycerz nosił kalesony... A Punisher to Frank Castle w płaszczu, w koszulce z czachą i gnatem w ręce. I za to jest The Best. :)
Punisher w wersji kinowej był słaby aż żenujący dla mnie najlepszą postacią jest Spiderman potem Wolverine kolejne miejsca Iron man, Ghost rider:)
tak no... ale film punisher mnie troszeczkę zawiódł.
Postać genialna ale scenariusz mógł być lepszy a całość ciekawsza.
Jak będzie z Iron zobaczymy
no jeśli chodzi o film to troch ego skopali ale mimo wszystko mi się podobal!! ale chodzi mi o samego bohatera:D
hehehe dzieciństwo mi sie przypomina. Pamiętam te komiksy, czytałem je w podstawówce. Grube tomiska w których tylko okładka była kolorowa. I jedna ze scen, która szczególnie mi zapadła w pamięc to ta w której punisher strzela kolesiowi w usta i rzuca mu kilka centów na metro żeby do szpitala dojechał:) Klasyka
Z Marvela to zdecydowanie Ghost Rider... szkoda że doczekał się typowego średniaka za ekranizację...
U mnie na pierwszym miejscu jest bez dwóch zdań Wolverine. Na drugim zaś Spider Man. Daleko za nimi plasuje się Gambit.
jak dla mnie najlepsza postacią MARVELA był bez watpienia GAMBIT ;) pozniej własnie IRON MAN a na 3 miejscu byłby bez watpienia LOGAN WOLVERIN
Nie ma jak dobry duet Punishera i Micro... Piękne historie
a zaraz po nim lubię Lobo
a i o filmie Lobo też coś znalazłem :
Scott Leberecht wyreżyserował filmową adaptację komiksu The Lobo Paramilitary Christmas Special w ramach studiów na uczelni American Film Institute. Andrew Bryniarski grał rolę Lobo. Budżet wyniósł 2 400 dolarów. Premiera odbyła się w maju 2002 roku
Punisher w wersji z serii MAX (vol 5) to chyba jedna z najlepszych postaci komiksowych.
Stary facet, psychopatyczny morderca, który pod płaszczykiem rozprawiania się z przestępcami robi to c lubi najbardziej -walczy i zabija.
Frank nie jest psychopatą ;p zdenerwował się trochę bardziej i teraz wymierza kary wg. własnego uznania :) A tak poza tym to film o Pogromcy powinien mieć najmniej kategorię wiekową M.
"Frank nie jest psychopatą ;p"
taaaa;-)
Jak nie czytałeś vol. 5 to koniecznie zajrzyj. Teraz nie mogę przebrnąć nawet przez kilka stron wczesniejszych serii bo wydają mi się bajkami dla dzieci.
Autorzy świadomie chyba pokazują go jako brudnego Harrego, na niektórych kadrach ma nawet twarz Clinta Eastwooda.
Nie wiem czy ten komiks jest ju po polsku ale chyba nie.
http://www.punisher.pl/max-comics/punisher-max-w-roku-2004.html
Pierwszy numer marzec 2004. Scenariusz Garth Ennis ;)
Ja osobiście najbardziej lubię Dr.Dooma ;-) no ale to jest ten "Bad Guy" więc z tych "dobrych" to
punisher- lubie motywy zemsty ;)
Ghost Rider- lubie postacie z piekła rodem ;-)
Volverine,Gambit,Magneto
spiderman- a zwłaszcza jego "villians" Venom,Carnege, Doc Octopuss i Green goblin
jest jeszcze wiele mniej znanych i przezmnie lubianych postaci marvela, ale to mozna by o tym książke napisac dlatego się skupiłem tylko na najbardziej znanych
hello zapraszam was do zzabawy napiszcie u mnie swoje ulubione filmy zapraszam
a filmu nie widziałam napiszcie czy warto obejzeć