7,6 386 tys. ocen
7,6 10 1 385825
7,0 56 krytyków
Iron Man
powrót do forum filmu Iron Man

Mało jest młodych mało-znanych aktorów na świecie, więc występuje stary melepeciarz udający 20-to latka! Super! Zrób sobie jeszcze lufting dupy to będziesz młodszy niż zanim poszedłeś na odwyk panie Junior!

ocenił(a) film na 9
klodax

Hola, hola. Kto powiedział że Tony Stark jest jakims dwudziestolatkiem ?
Moim zdaniem świetny wybór głównego aktora. Stark w komiksie miał wielkie problemy z alkoholizmem, Downey Jr z narkotykami. Pewnie w filmie nie będzie to tak zaakcentowane, ale łatwiej niż komukolwiek było mu wejść w te rolę. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Bartlett

Bartlett masz zupelna racje.dobrze dobrali aktorow.ale chyba ze ten z gornej linijki wolalby kogos pokroju Schwarzeneggera czy Stalonne'a...film zapowiada sie swietnie,na obecna chwile daje 10 na 10.zobaczymy jakie beda wrazenia po premierze.

ocenił(a) film na 10
reaver_17

Jak dla mnie również aktor idealny. Ale jak już mówiłem nie raz, zawsze trafi się taki, któremu w filmie o robotach przeszkadzają roboty.

Doktor_Wong

Dobrze powiedziane. Przyznam, że jest trochę za stary, ale jego gra aktorska (sądząc w trailerach) w roli Starka równoważy to z nawiązką. Co do alkoholizmu raczej nie będzie go w pierwszej części, ale w drugiej pewnie tak i tu kolejny plus Downeya: miał kontakt z używkami.

Panowie, wygląda na to, że szykuje najlepiej wzorowana i jednocześnie najlepsza ekranizacja :). Mam nadzieję, że odniesie kasowy sukces, choć to nie jest pewne po tym jak go kreują w komiksach (jako tego złego w Civil War) i tym, że niektórzy mają już dość jego występów w różnych seriach. Iron Man to aktualnie najważniejsza postać w świecie Marvela, jest dyrektorem Shield, stoi na czele większości bohaterów (legalnych), a jednak jego występy gościnne w innych komiksach (od początku poprzedniego roku wystąpił prawie we wszystkich seriach Marvela 616) polegają na tym, że dostaje łupnia albo jest obrzucany wyzwiskami przez innych superbohaterów :( Oby fani chcieli po tym wszystkim iść na film.

ocenił(a) film na 9
Power_T

moze i nie ma co sie czepiac ze za stary,wielu aktorow gra mlodszych...np.koles ze spider-mana tez gra nastolatka.jesli juz to rzadko kiedy zle dobieraja aktorow do takich rol,zwlaszcza komiksowych bohaterow.chyba ze ghost rider,gdzie nicolas cage pasowal jak swini siodlo (sorry za off-top)...

użytkownik usunięty
Bartlett

Dokładnie wole starszego poważnego gościa w w roli mocarnego Iron Mana niż jakiegoś podlotka prawiczka jak w Spidermanie.

Heh..:) No faktycznie Tobey tak grał, ale jakby nie patrzeć ,to właśnie taki miał być Peter Parker. Przynajmniej w komiksach i kreskówkach taki był - niesmiały i ciut ciapowaty(wiem,bo czytałem komiksy i baje też widziałem;) A propos Iron-mana - szczerze cieszę się ,że wybrano do tej roli Roberta D. Jr. Sprawdził się już sporo razy, więc miejmy nadzieję,że i teraz się obroni

ocenił(a) film na 10
Inventor

w spidermanie I i II tobey spisal sie jako tako ale w III to juz sie zeszmacil konkretnie.Cipka sie zrobila z niego i tyle.A Starka gra odpowiedni aktor na poziomie i wyglada konkretnie jako Tony Stark.Roberciku Downey'u Juniorze mamy nadzieje ze nas nie zawidziesz.

ocenił(a) film na 9
Peterson_B

ale widzisz sa tu tacy ktorzy czepiaja sie ze Fury jest czarny,downey jr. za stary itd...nie lepiej po prostu zamknac sie i poczekac na wrazenia z filmu zamiast krytykowac to czego sie nie zna?kazdy idiota potrafi zjechac jakis film albo jego aktorow po obejrzeniu munitowego zwiastunu.przeciez to jest zwyczajne buractwo...

użytkownik usunięty
reaver_17

Spokojnie niekt nic nei zjeżdża :) po prostu sobie gadamy i tyle. Widziałem wersje animowaną i mi się bardzo podobała. Odtwórca gółwnej roli jest podobny do postaci animowanej i pewnie komiksowej też (niestety nie czytałem).

Zresztą po obejrzeniu trailera ma się gęsią skórę na plecach - moim zdaniem to będzie bombowy fil z niesamowitymi efektami. Śmiem twierdzić że porównaywalnymiu z Transformers :DDDDDD

użytkownik usunięty
Peterson_B

Widzisz doskonale wiem że Pjetia Parker w życiu "prywatnym" taki miał być - ciapuś taki i doskonale jako aktor rolę swoją wykonał - ale czasami bylo to denerwujące. Można by oczywiście debatować bo przecież Klark Kent to też była swego rodzaju niedojda życiowa dopuki nie załozył pelerynki Supermena. Dla tego najbardziej lubei Batmana, po cywilu spokojny uczciwy biznesmen a w mundurku diabeł wcielony - no panowie i panie zobaczcie kto grał Batmana - same największe sławy.

ocenił(a) film na 9

w sumie to racja zaden super-bohater nie moze byc doskonaly.w koncu o to w tym chodzi,nie?przypaly z zycia prywatnego nadrabia biegajac w kostiumie.

xD

ocenił(a) film na 10
reaver_17

tak tylko ze jako batman dobrze wypadl Keaton no i Bale ktory jak dla mnie jest najlepszym batmanem.Dopiero po obejrzeniu Batman Begins ta postac naprawde mi sie spodobala.I nie tylko jako postac ale ogolnie cala jego historia.Ble ble o batmanie pogadajmy na forum batmana:D

ocenił(a) film na 10
klodax

hhahah zazdrosny że można mieć tyle lat co RDJ i wciąż tak wyglądać ? Poza tym nigdzie nie było że on jest dwudziestolatkiem...

ocenił(a) film na 9
klodax

Ojojoj, Ajm wery sory, ale rola Starka jest jakby stworzona dla RDJ, facet wygląda jak on.
A masz jakiś innych kandydatów do tego filmu? Jak masz, to podaj mocne argumenty.
Ps. Bez obrazy, jak co.