Film był bardzo dobry, jednak polecam go osobom uczuciowym, które potrafią dostrzec duszę i piekno chocby i w robocie, ktoś, kto spodziewa się tylko krwi i morderców z pewnościa nie dostrzeże tego co w tym filmie było zawarte, i uzna go za zwyczajny, eemm.. jak to się mówi 'syf'
Zgadzam się z Tobą zdecydowanie. Rzeczywiście, nietuzinkowy film. Odwieczna kwestia moralna - co czyni nas ludźmi? i czy w związku z tym mamy prawo do pogardzania tymi, których za ludzi nie uważamy? W tym filmie widać taki dylemat - robot popełnia morderstwo, bo jest poproszony o przysługę i daje słowo, że ją spełni... Jakie to ludzkie. Jednak w obliczu istniejącego prawa - jako maszyna nie może odpowiadać za przestępstwo.
Życie jak zwykle dopisze ciąg dalszy... Mam nadzieję, że może będzie jakaś dokrętka ;) I że my nigdy nie staniemy przed dylematem poruszonym w tym filmie osobiście. Nie boję się odpowiedzialności, ale ludzie mogli by posunąć się za daleko zanim uporządkowali by na nowo swój system moralny.
Pozdrawiam i życzę kolejnego udanego tygodnia, feniks
Czy jest to klasyka Sci-fi- zdecydowanie nie!! Jest to poprostu kolejna solidna produkcja ale nic pozatym. Łowca Androidów to jest klasyka kina sci-fi, niezwykle sugestywny, posiadający mroczny klimat. Dobre aktorstwo scenariusz no i oczywiście efekty specjalne stojące na wysokim poziomie. Ja robot niczym się tak naprawdę nie wyróznia, scenariusz dosyć oklepany (robot z duszą polecam dużo ciekawsze produkcje anime m.in Metropolis i Ghost in the Shell), tego typu dylematy to nie pierwszyzna a sam film niczego nowego do tematu nie wnosi i to zakończenie (dosyć tandetne robot stoi na górze itd..) Ale jako film akcji Ja robot się sprawdza doskonale, szybkie tempo, efekty dosyc dobre no i największy plus filmu Will Smith przynajmniej dla niego warto film zobaczyć.
Uważam ten film za syf a nie trawie filmów sprowadzających sie do strzelaniny, hektolitrów krwi i bochaterów którzy z każdej jadki wychodż cało. Film jest kiepski, ponieważ jego twórcy nie przyłożyli sie żeby zrobić coś dobrego.Film jest mizerny, a tematyka poruszona w tym fimie została potraktowana bardzo powierzchownie (równie płytko jak cały film) i był poruszany wielokrotnie w innych filmach a dotego był nich duuużo lepiej potraktowany, chociarzby wymnieniony Ghost in the Shell i Łowca Androidów. Polecam te film zamiast Ja, robot