PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713232}

Jack Reacher: Nigdy nie wracaj

Jack Reacher: Never Go Back
2016
6,1 42 tys. ocen
6,1 10 1 41597
4,4 11 krytyków
Jack Reacher: Nigdy nie wracaj
powrót do forum filmu Jack Reacher: Nigdy nie wracaj

Słabszy od Jack Reacher: Jednym strzałem. W film McQuarrie było fajne poczucie humoru jak sceny z pasażerami autobusu czy scena walki w domu ta z wanna. Tutaj tego brakuje najbardziej. Dobry film sensacyjny ale nic poza tym.

ocenił(a) film na 4
inkling

A nawet powiedziałbym, że dużo słabszy. W pierwszej części były chociaż jakieś zapadające w pamięć sceny jak te które wymieniłeś albo chociażby scena ze snajperem otwierająca poprzedni film. Tutaj wszystko jest takie nijakie, dialogi sztuczne i oklepane, aktorzy jakoś mało przekonujący. Szczególnie irytująca, nie zdradzając zbyt wiele, postać pewnej nastoletniej blondynki. Tom Cruise gra tutaj kozaka, który poradzi sobie w każdej sytuacji, ale mam wrażenie, że nie może się on zdecydować czy gra w filmie "na poważnie" (Jason Bourne) czy raczej jest to puszczanie oka o widza (John Wick). Do tego dochodzą słabe sceny walki z nierozgarniętymi przeciwnikami i brak charyzmatycznego czarnego charakteru. Oglądałem go wczoraj a już mam wrażenie, że połowę zapomniałem. Nie polecam.

ocenił(a) film na 7
inkling

Z postaci negatywnych najbardziej podobał mi się Łowca. General i ten koles ktory zastapil mjr Parker bezbarwni i 3-planowi.
Cruise - jak go zobaczylem to pomyslalem moglby zagrac jakas dramatyczna role, zaplatal sie w tych sensacjach.
Zagral niezle. Smulders poprawna.
Film typowo rozrywkowy za jakis czas nie bede pamietam o czym to bylo. Poprzedniej czesci nie pamietam...