PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=551146}

Jack Ryan: Teoria chaosu

Jack Ryan: Shadow Recruit
2014
6,1 37 tys. ocen
6,1 10 1 37176
4,2 21 krytyków
Jack Ryan: Teoria chaosu
powrót do forum filmu Jack Ryan: Teoria chaosu

Nieźle zrobiony, ale pełen naiwności i uproszczeń, jak chociażby to, że główny bohater przybywa
po raz pierwszy do Moskwy i już tak świetnie zna topografię tego ogromnego miasta, że skutecznie
goni uciekający furgon

ocenił(a) film na 7
Henry_4

Z tego co widziałem to cały czas było wiadomo gdzie ów furgon jedzie (dziewczyna miała pierścionek z nadajnikiem GPS) i cały czas podawano Ryan`owi kierunek jazdy. Do tego refleks, szybkość, bardzo wysokie umiejętności prowadzenia pojazdu i problemów ze znalezieniem kogoś nie ma :)

ocenił(a) film na 6
Henry_4

Też dałem 6/10. Film za bardzo zrobiony w kierunku sensacji. Odbiega od starych produkcji o 2 długości. Słaba obsada - główny bohater totalnie źle dobrany, nie pasuje do roli. Keira Knightley zagrała nieźle ale jej postać była jakaś taka mdława a przecież w poprzednich produkcjach żona Jacka nie była szczególnie eksponowana więc dorównanie do poprzedniego poziomu nie powinno być trudne. Scenariusz trochę zbyt prosty jak na film z serii Jack Ryan. Mam nadzieję że albo więcej części nie będzie albo z lepszą obsadą i mniej sensacji a więcej dobrego scenariusza.

ocenił(a) film na 5
Azirafael

Film ogólnie bardzo słaby no ale przy Die Hard 5 albo 72 godziny to wręcz arcydzieło.

ocenił(a) film na 6
Azirafael

Trochę zalatuje też Bondem , w sensie że wrogiem jest wszechwładny człowiek , który jest szalony z nienawiści i chętnie zniszczy istniejący porządek rzeczy ... Szkoda tylko że tak jak " bondy " filmy o Ryanie nie trzymają w miarę jednolitego stylu oraz są mało konsekwentne gdy chodzi o dobór aktorów oraz scenariusza .