PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=871817}
6,1 65 tys. ocen
6,1 10 1 64745
3,8 33 krytyków
Jak pokochałam gangstera
powrót do forum filmu Jak pokochałam gangstera

Zatem.
Po oglądnięciu filmu zrobiło mi się smutno, ze względu na smierć głównego bohatera. Został on ukazany jako człowiek mający na swój sposób "dobre serce". Chciał być przyjacielem wszystkich wokół i to go zniszczyło. Powinien isc do więzienia, aby wszystko się uspokoiło. Absolutnie nie popieram kradzieży czy zabijania. Jednak jego historia zainspirowała mnie do tej wypowiedzi.
Po oglądnięciu stwierdziłam, ze jak na polską produkcje był on bardzo dobry. Oceniałbym go jako mocne 7/10. Nie było skakania od wątku do wątku. Wszystko było wyjaśniane krok do kroku. Przechodzono od wątku do wątku, przez co trudno było się pogubić. Polecam do oglądnięcia, ponieważ fabuła pokazuje w dobry sposób jak funkcjonowano w drugiej połowie XX wieku. Jak to wyglądało.
Ogólnie spoko film. Wstrząsający.

wikab_2

Ej, ale to tylko film i na tej podstawie nie możesz za bardzo nic powiedzieć o samym Nikosiu. Był gangsterem, a nie wrażliwcem o ciepłym serduszku, jak to ujęto w fabularnym przecież filmie. Sam film nie miał też żadnej akcji - nie było więc nawet czego wyjaśniać, choć wyjaśniali na siłę, nawet bohaterowie, ale jednak znaleźli się tacy, którym trzeba było coś wyjaśniać.