PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=950}

Jak ugryźć 10 milionów

The Whole Nine Yards
2000
6,9 65 tys. ocen
6,9 10 1 64687
6,1 24 krytyków
Jak ugryźć 10 milionów
powrót do forum filmu Jak ugryźć 10 milionów

Dwóch głównych bohaterów tego filmu ma polsko brzmiące nazwiska, myslice to czysty przypadek czy tak miało być?

Spanky_Ham

no ciekawe...
Bo Jani Gogolak był Węgrem..

A wiadomo ,,Polak Węgier dwa bratanki i do bitki i do szklanki'' :D
Ja myślę, że to nie był przypadek, bowiem większośc przestępców w USA ma właśnie nazwiska wschodnio brzmiące [Rosja, Polska]

Patruell

Mi Gogolak brzmi bardziej węgiersko niż polsko. Poza tym Laszlo, Janni - tak samo.

"bowiem większośc przestępców w USA ma właśnie nazwiska wschodnio brzmiące"

A skąd Ty wiesz jakie przestępcy w US mają nazwiska? Nie kształtuj opinii na amerykańskich filmach :)

eliteskanker

nie kształtuję ;)
choc nie zaprzeczaj! Są one pewnym, istotnym źródłem, ale przytocze Ci argument...

Prawa ręka Bossa Gotti bodajże to niejaki Ice Man - Polak z pochodzenia
Meyer Lansky - Polski Żyd, głowny mafiozo w USA w latach 50-70

jest tego masa, wystarczy trochę poczytac

Patruell

Nie znam żadnego prawa zakazującego kręcenia filmów o amerykańskich gangsterach z polskimi korzeniami. Poza tym nie wydaje mi się, żeby Polacy byli jakimiś specjalnymi bandziorami na świecie (wystarczy przejrzeć listę najgroźniejszych bandytów FBI).
Równie dobrze Włosi mogliby insynuować, że robi się z nich bandytów, bo cała masa amerykańskich kryminałów mówi o włoskiej mafii.
Chociaż z drugiej strony jeśli film opisywał polskich dentystów, to wypadamy tutaj całkiem poczciwie :D

Spanky_Ham

W dodatkach do filmu w wersji DVD Bruce Willis wspomina o "polskim gangu z Chicago". ;)

użytkownik usunięty
Seth_23

Się cieszcie że to film sprzed paru lat, więc Polacy są tu "tylko" bandziorami. Przy dzisiejszym trendzie byliby jeszcze nazistami i ukatrupili paru żydów.

Spanky_Ham

zrobili tak, aby nam polakom się dobrze oglądało :))) hahaha

ocenił(a) film na 8
Spanky_Ham

A co to Ku**a za różnica ? Zawsze strzasznie mnie irytują takie tematy typy:
"Czy to był przypadek że on był polakiem w tym filmie" "Czy to przypadek że w tym filmie bohater miał polskie nazwisko ? " "Czy to przypadek że w tym filmie wystąpiła butelka soku Łowicz czy tak miało być" Czy to ma jakies znaczenie ?

skrzat96

no to masz problem
a polecam ci http://www.filmweb.pl/film/Iceman%2C+The-2012-601988

Spanky_Ham

dzięki "Iceman” Richard Kuklinski to najbardziej znany płatny zabójca w stanach powstał teraz film
http://www.filmweb.pl/film/Iceman%2C+The-2012-601988

Spanky_Ham

Tak, jak już wcześniej ktoś wspomniał w wersji DVD były dodatki- min. wywiady z aktorami - Bruce Willis powiedział, że "polski gang z Chicago..." - więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi : To nie było przypadkowe, tak miało być.