PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559526}

Jak upolować faceta

One for the Money
2012
5,6 31 tys. ocen
5,6 10 1 31140
3,8 9 krytyków
Jak upolować faceta
powrót do forum filmu Jak upolować faceta

film, może nie jest zbyt wysokich lotów, ale jeśli by ktoś się minimalnie wysilił i spojrzał na
oryginalny tytuł, to chociażby na jego podstawie mógł się domyślić, że to nie to, co myśli i nie
generalizował.

ocenił(a) film na 6
amputee

Tak właśnie się zastanawiam jak to rozegrali. Przeczytałam książkę i tak po prawdzie trochę zdziwiło mnie, że książka jest bestsellerem, tzn dobrze się ją czytało no ale nie przesadzajmy. Następnie zobaczyłam, że na podstawie tej książki zrobią film i to był największy szok! Mam nadzieję, że film zmienili i to doszczętnie, bo jak zrobiliby mi ekranizacje książki to widzowie zanudziliby się na śmierć. Książka oparta była na przemyśleniach p. Plum i jej perypetiach z ludźmi co nie stawili się na rozprawę w sądzie. Stąd moje pytanie czy poszli bardziej w komedie romantyczną czy raczej poszerzyli sceny akcji. Wiem, że piszę chaotycznie... nie wiem za bardzo jak wyjaśnić o co mi chodzi:D Jak wiemy wszystko skończy się pięknie, szczęśliwie i ogólnie "cacy" (nie trzeba nawet czytać książki, żeby to wiedzieć:D). Jak wiemy będzie iskrzyć między dwójką bohaterów... także rozwiązali to:
1. Joe Morelli stał się jednym z głównych bohaterów także wywali większość z łapania "niestawiających się przed sadem" i rozszerzyli przygody Stephanie-Joe (działających razem.... ze sobą... wspólnie:D)
2. Joe Morelli stał się jednym z głównych bohaterów, pozostawili łapanie "niestawiających się przed sadem" i wpletli więcej przygód Stephanie kontra Joe.

LaraNotsil

wszystkiego po trochu ;) zdecydowanie jest tu więcej scen akcji niż 'akcji' typowych dla komedii romantycznej. między Morellim i Plum iskrzy, ale to jest tylko daleeekie tło. 'niestawiających się przed sądem' jest prawie 0, sprawa ogólnie rozbiega się o dorwanie Morreliego. tak to z mojej strony wygląda, ale to nic, bo książka przeze mnie nie została przeczytana ;)

ocenił(a) film na 6
amputee

Nie masz w takim razie czego żałować:D Książka łatwa, lekka i przyjemna. Jednak jej przeciętny poziom (biorąc książkę ogólnie: treść, akcja, zarys, klimat...) sprawia, ze nie jest godna polecenia:D Dzięki za odpowiedź. Wygląda na to, że film też będzie łatwy, lekki i przyjemny ale nie koniecznie "musisz zobaczyć ten film, polecam":D

Pozdrawiam

LaraNotsil

Ja jeszcze filmu nie oglądałam, ale można by się domyślić o czym jest i jaki jest główny wątek (Szczególnie kiedy w TV trąbią: Komedia kryminalna z Kat Heigl w roli sexownej kogoś tam i i jeszcze puszczą urywek i to ten, który ujawnia najwięcej...) Teraz większość filmów już po zapowiedzi traci tajemniczość... :(
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Angela4b

Byłam widziałam. Miły i przyjemny film. Dla pośmiania się i odstresowania. Zgadzam się z założycielem tematu: daleko mu do komedii romantycznej. Zwiastun za wiele nie ujawnia. W zwiastunie nie ma wszystkich najśmieszniejszych scen. Film tak samo jak i książka. fenomenu nie ma, świat sie nie zawali jak się nie zobaczy produkcji, jednak warto.

LaraNotsil

Wszystkiego może i nie pokazują, ale większość (wiadomo nie pokażą wszystkich śmiesznych momentów i to KOMEDII kryminalnej- w zwiastunie) jest wiadoma. Wszystkie filmy z Heigl mi się podobały, o większości (jeśli nie o wszystkich) wiedziałam coś wcześniej, tak samo jak wiele filmów np. z Anniston- wiele ujawniają (może nawet za wiele), ale także ciekawie zaskakują i często są zabawne zwroty akcji, których byśmy się nie spodziewali

ocenił(a) film na 6
Angela4b

Wypowiedz się na temat filmu po jego obejrzeniu... bo ta dyskusja nie ma sensu. Nie jestem człowiekiem, który ma za sobą obejrzanych 10 filmów. Naprawdę xle ci się wydaje:D

LaraNotsil

Zdaję sobię sprawę, że nie jesteś nowicjuszem i masz wiedzę o filmach, ale akurat ja też obejrzałam parę filmów w moim (dość krótkim życiu) i akurat coraz częściej zakończenie filmu da się przewidzieć :) `Film oczywiście, rzecz jasna obejrzę :)

ocenił(a) film na 6
Angela4b

Domyślać isę można tak samo jak i po zakończeniu filmu można się domyślać co było potem:D ten film jest trochę inny od reszty z tego gatunku. Moze przez to nie wieszam na nim psów:D

LaraNotsil

Może, może i można... Dlatego czasami fajnie w filmach jest to , jak pokazują co było potem :)