PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603172}

Jak urodzić i nie zwariować

What to Expect When You're Expecting
2012
6,2 74 tys. ocen
6,2 10 1 74069
4,0 13 krytyków
Jak urodzić i nie zwariować
powrót do forum filmu Jak urodzić i nie zwariować

Nie zamierzam oglądać, bo rzygam już filmami o nieporadnych starych, samotnych babach, albo matkach dwunaściorga z dziewiętnaściora żywych dzieci dających tym samotnym rady, spotykających się w klubach rodzenia pozujących na jakieś sekty. Nie wiem dlaczego kino staje się coraz bardziej obrzydliwe.

honey1

zgadzam się, tytuł filmu odrzuca od chęci obejrzenia go.

honey1

Ale żadna z tych matek nie jest samotna, więc może warto przeczytać chociaż recenzję.
Chyba, że masz z tym jakiś problem, to ok:)

honey1

musisz być bardzo zgorzgniałą,młodą osobą,sadzac po tonie wypowiedzi.Czemu ona ma służyć? (Twoja opinia) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
petrababy

Bingo! Jestem zgorzkniała petrababy. I co?
Martitta_4, przeczytałam, film jakich wiele i na jedno kopyto, więc pisałam ogólnie o wszystkich tego pokroju.

użytkownik usunięty
honey1

A to powiedz chociaż co Cie odrzuca i czemu. Podziel się czymś co nas czegoś nauczy, bo to co napisałaś nic nie mówi ani o przedmiocie ani prawdziwej naturze Twojego doświadczenia.

ocenił(a) film na 6

Lekcja nr 1: uczymy się czytać ze zrozumieniem. Słowa: "Sam tytuł mnie odrzucił" należy czytać dosadnie, bez naciąganych symboli.
Kino ostatnich lat skupia się na: losach singielek, losach samotnych matek, losach kobiet szukających dawcy, losach osamotnionych w ciąży + na niezwykle przyjemnym procesie jakim jest poród i wychowywanie dziecka w pojedynkę lub z gronem świrniętych koleżanek. Nudzi mnie ten schemat i to, że dzisiejsi scenarzyści nie potrafią wymyślić inteligentnego żartu, który nie opierałby się tylko na zjawiskach fizjologicznych, fizjonomicznych i fizycznych. Chociaż prawda taka, że nawet te nie są śmieszne. Nie ma już prawdziwych komedii, na których można się pośmiać. Filmem komediowym określa się obecnie filmy obyczajowe, gdzie widz uśmiecha się blado ze trzy razy w ciągu całego seansu. Więc jak widzę tytuł "Jak urodzić i nie zwariować", to myślę, że nie potrzebuję rodzić, żeby zwariować.

ocenił(a) film na 7
honey1

Ale zaraz...Nie widziałaś tego filmu tak?

użytkownik usunięty
honey1

Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że doświadczenie to znudzenie. Nie wyjaśniłaś jednak co Cie nudzi w tym co Cie nudzi, a dokładnie dlaczego. Ale tu chyba odpowiedzi nie ma, bo jaka może być odpowiedź dlaczego coś kogoś nudzi.
Co do czytania ze zrozumieniem, to nie trafiłaś, raczej stosuje się to do Ciebie - nie sugerowałem, że oglądałaś film zatem dlaczego wydaje Ci się ze czegoś nie zrozumiałem poprawnie? Na pewno wypowiedź "Sam tytuł mnie odrzucił" nie jest samowyjaśniającą się i zrozumiałą w tym sensie, że od razu wiadomo czemu ktoś tak napisał i co chciał przez to wyrazić. Poza tym nie jest to prawdą "dosłowną" (a nie dosadną) bowiem tytuł ma dla Ciebie znaczenie jakie nadałaś mu ze względu na wcześniejsze doświadczenia, presupozycje i o te sprawy mi chodziło. Prawdę mówiąc spodziewałem się czegoś ciekawszego niż nuda.

ocenił(a) film na 8
honey1

Żeby komentować jakiś film najpierw trzeba go obejrzeć. Bo tak na prawdę twoja wypowiedź jest nic nie warta.

ocenił(a) film na 3
honey1

Właściwie to możemy się wymienić kubełkami z rzygami. Nie oglądaj dla zachowania higieny psychicznej, ja - niestety wykazałem brak czujności i poszedłem. Co za szmira, no żesz k.mać.

ocenił(a) film na 9
honey1

Przed zatruwaniem przestrzeni tego typu ohydnymi komentarzami warto jednak obejrzeć film...
Ja go obejrzałem i znacząco odbiega od Twojego postrzegania go. Na pewno warto obejrzeć, dla mnie silna 8.

ocenił(a) film na 7
Witooo77

zgadzam się z Witooo77. film naprawdę fajny, historię wszystkich głównych bohaterów są odmienne, ale okazuje sie, że Ci ludzie mijają się na codzien, lub nawet sie znają.. jak dla mnie jednym z lepszych momentów filmu jest etap rodzenia przez wszystkie bohaterki ;)
opinię powinno się chyba wyrażać po oglądnięciu a nie po przeczytaniu recenzji, przecież to w końcu FILMweb ;p
jednak z całym szacunkiem dla Pani, której po prostu nie przypadl ten rodzaj filmu do gustu ;)

ocenił(a) film na 6
onangelicwings

Etap rodzenia przez wszystkie bohaterki? Właśnie dlatego nie chcę obejrzeć tego filmu... Co za cyrk.

ocenił(a) film na 8
Witooo77

Popieram Witooo77. Ani przez chwilę się nie nudzi.

honey1

Widzę ,że always look on the bright side of life jest Ci obce...

ocenił(a) film na 6
justareader

Tak, zgadza się.

ocenił(a) film na 3
honey1

Chyba Cię tu zmuszą abyś i ty urodziła za karę jakąś zaródź. Nie masz instynktów. ?? Kobietooo!

ocenił(a) film na 6
ptosiek

He he, dobrze ich podsumowałeś xD. Mnie instynkty poprzez takie filmy chowają się do podświadomości :P

ocenił(a) film na 4
honey1

obejrzałam, na kolana mnie nie rzucił. Bardzo przeciętny, ratuje go tylko troszeczkę J.Lo.

ocenił(a) film na 6
mila_g

Lopez lubię. Dobry aktor może podnieść poziom filmu, to fakt.