Jak w niebie

Just Like Heaven
2005
6,9 69 tys. ocen
6,9 10 1 69233
6,0 9 krytyków
Jak w niebie
powrót do forum filmu Jak w niebie

Produkowane taśmowo niczym T-34 czy inny Sherman, zalewające reklamami telewizje, internet, miasta, wsie, kościoły i cmentarze. Wszędzie tylko te serduszka, kwiatuszki i uśmiechnięci to granic możliwości ludzie. Schematy, szczęśliwe zakonczenia, mało oryginalne.... bleeeee...

No ale jak w niebie mi się bardzo, bardzo, ale to bardzo bardzo podobało. Świetny, zniewalający film (na podstawie książki, której niestety nie miałem okazji czytać z powodu iż nie mam niestety czasu, o ja nieszczęsny...). Dzięki Bogu iż natrafiłem na film przypadkiem, w telewizji, bo plakat zniechęca jak diabli do wakacji w ciepłych klimatach.

Urzekła mnie atmosfera i niewinne żarciki, których jest pełno. Ostatnie sceny z przyjacielem głównego bohatera, tekst o zwłokach, agresywny skok na ochroniarza... albo spec od duchów. Fajna atmosfera, nie mogłem się oderwać od ekranu. Dobry film, a jakoś tak... bez echa przeszedł, a szkoda. Widoki przepiękne.

Trochę zalatuje "Uwierz w ducha", ale nic to. Bardzo mi się podobał, rewelacja jak dla mnie. Gdyby te polskie tasiemce miały taką moc powalającą to bym się nie bał po nie sięgać. Brawo brawo brawo!

ocenił(a) film na 8
Martin von Carstein

Racja. Film różni się od innych komedii romantycznych, niesie też parę przesłań, np. to, że nie można marnować życia, bo nie wiadomo, kiedy nadejdzie nasz czas... A także magicznie mówi o przeznaczeniu :) świetny klimat. naprawdę polecam.

ocenił(a) film na 10
Martin von Carstein

To po co je ogladasz??

ocenił(a) film na 10
EwelAngeL

Chyba nie doczytałaś do końca ;)

Zgadzam sie z autorem tematu :)