Bardzo interesują mnie przetłumaczone imiona smoków: Cloudjumper, Skullcrusher, Hotburple
(Grump).
Czy w filmie występują takie gatunki jak Wandersmok, Szepcząca Smierć, Tajfumerang, Sidlarz?
Lub może jakieś inne, wymienione w Księdze lub ukazane w serialu?
Byłabym wdzięczna za odpowiedź.
Chmuroskok, Czaszkochrup, Maruda :)
Występują Drzewokosy (o Szeptozgonach jest tylko mowa) i bardzo dużo nowych gatunków smoków :)
Cloudjumper - Chmuroskok
Skullcrusher (smok Stoicka) - Czaszkochrup
Grump - Maruda
Cóż, Wadnersmoka, Szepczącej śmierci i pozostałych nie widziałam (chociaż może były gdzieś w tle ;). Za to są nowe smoki :)
Aaa to szkoda bo uwielbiam Szeptozgony...ale i tak się cieszę z nowych smoków ;D Zwłaszcza z Grumpa ;)
Cloudjumper --> Chmuroskok
Skullcrusher --> Czaszkochrub
Hotburple (to jest nowa rasa smoków, ale narazie brak polskiego tłumaczenia) - smoka tego rodzaju posiada Gobber i nazywa się Maruda (ang. Grump)
W filmie Czkawka opowiada jedynie, że podczas wspólnych lotów ze Szczerbatkiem może uda im się odkryć kilka Szepczących Śmierci, albo innych smoków, ale jako tako w filmie się ten gatunek nie pokazuje.
Już w zwiastunie było widać przez moment, że pojawią się Gromogrzmoty - a, i owszem były na ekranie przez całe 5 sekund :D
Dodatkowo ci, co oglądali pierwsze 5 minut HTTYD2 mogli dostrzec latające stado ogromnych smoków szybujących nad Szczerbatkiem. One rónież pojawiły się w filmie, a są to znane nam już Drzewokosy :)
Chyba odpowiedziałam na wszystkie twoja pytania, ale po więcej informacji możesz sięgnąć tutaj --> http://jakwytresowacsmoka.wikia.com/wiki/Jak_Wytresowa%C4%87_Smoka_2_%28film%29# Bohaterowie_i_smoki