PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=574322}

Jak wytresować smoka 2

How to Train Your Dragon 2
2014
7,7 178 tys. ocen
7,7 10 1 177578
7,3 46 krytyków
Jak wytresować smoka 2
powrót do forum filmu Jak wytresować smoka 2

Jaki oni mogli zniszczyć wygląd postaci? W pierwszej części bardzo mi się oni podobali, a to co
zrobili Czkawce jest niewybaczalne. Poza tym fabuła też nie napawa mnie optymizmem. Byłam
dobrej myśli na wieść o 2 części, ale coraz bardziej zaczynam się bać i wątpić. :/

Merkura

No co? Podrosli, to tera tak wyglodajo :D

ManiakowyPingwin

To niech nie wyglodajo, bo mi smutno. :(

Merkura

Szczerze mówiąc, Czkawka mi się trochę nie podoba :)

ocenił(a) film na 8
ManiakowyPingwin

Zgadzam się z Tobą ManiakowyPingwin. Zdarzenia w drugiej części dzieją się po 5 latach, więc musieli ich postarzeć. Do tego rzeczywiście Czkawka wygląda całkiem całkiem ;p

Villen

Mów mi Maniak xD

ocenił(a) film na 8
ManiakowyPingwin

nie ma sprawy Maniak :D

Villen

Dzięki, kejt pogo xD

ocenił(a) film na 8
ManiakowyPingwin

wystarczy Villen :]

Villen

Spoko wodza xD

Villen

No ale z wiekiem to nochal raczej nie maleje :P

ocenił(a) film na 8
Wescik

może miał mały wypadek i ojciec dał mu na operację nosa :D

Merkura

Mnie się podoba. Nie narzekaj bo jeszcze filmu nie widziałaś.

Coset

Wolę narzekać i być miło zaskoczona, niż spodziewać się nie wiadomo czego i wyjść zawiedziona z kina.

użytkownik usunięty
Merkura

A po co narzekać? Nie lepiej być neutralnym i poczekać do premiery, niż przesadnie wierzyć w sukces filmu lub jego porażkę? :)

Czkawka urósł więc jego wygląd się zmienił, to logiczne, prawda?

Uwierz mi, chciałabym być neutralnie nastawiona, ale nie mogę gdy w grę wchodzi film na który czekałam od dawna. Za każdym razem nastawiam się na najgorsze, żeby nie być zawiedziona. I to bardzo często działa i zmniejsza mój żal. ;>

No logiczne. Ale mogliby ich zrobić jakoś ładniej.

ocenił(a) film na 8
Merkura

Po prostu zmężniał :D Ale faktycznie jakby trochę mu się na twarzy przytyło? ;P

Kattelin

Oj przytyło przytyło. Ale tak to jest jak całymi dniami się lata na smoku, a samemu nigdzie się nie chodzi.

ocenił(a) film na 8
Merkura

:)
Boję się tylko, że to będzie klapa, bo zazwyczaj drugie części są dużo słabsze ;/

Kattelin

Oj, z tym się nie zgodzę, Auta 2, Kung fu Panda 2, Shrek 2- moim zdaniem te filmy są dużo lepsze od swoich poprzedników.

ocenił(a) film na 8
Merkura

z tych, co wymieniłeś widziałam tylko Shreka 2 i np. powtarzały się kwestie (tic tac...) resztę mam w planie zobaczyć i porównać sobie ;)

Kattelin

To polecam Ci drugą Kung Fu Pandę. :> Oglądając to bardzo się zdziwiłam, że można zrobić tak świetną kontynuację. Mistrzostwo.

Merkura

Auta 2 - zgadzam się, chociaż pozostanę przy swoim wniosku: CO TO KU**A ZA FILM FAMILIJNY, GDZIE AUTA SIĘ ZABIJAJĄ?!?! Chociaż film zajebisty :D

ManiakowyPingwin

No co? Niech dzieci się uczą, że świat nie jest wcale tak kolorowy jak to przedstawili np. W Kubusiu Puchatku, gdzie ich największym zmartwieniem było brak miodu. ;>

Merkura

No, co prawda to prawda :>

ocenił(a) film na 8
Merkura

nie martw się Merkura :] myślę, że bedzie wszystko wporządku. tylko jak zobaczysz film to pewnie od razu będziesz nim zachwycona jak Kung Fu Pandą ;] osobiście myślę, że druga część smoków z Berk będzie niesamowita :] Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Merkura

Oj tam, było widać tylko jego twarz i to przez 2-3 sekundy, nie ma co na razie oceniać :) Jak latał ze Szczerbatkiem to widać było, że był smukły i na początku myślałam, że będzie taki jak w pierwszej części, a tu taki szok :D

Trochę za to przeszkadza mi wygląd Szczerbatka, bo w paru momentach widać było, że ma więcej wyrostków na pysku, których nie miał w pierwszej części. Czkawka dla mnie może się zmienić, ale niech nie zmieniają Szczerbatka...

Ja osobiście nie mogę się doczekać kontynuacji mojego ulubionego filmu :) Oczywiście zakładam, że może być gorzej lub lepiej, ale to nie zmieni mojego stosunku do tej serii. Po prostu bardzo lubię tych bohaterów :)

Co do Shreka to uważam, że kontynuacje są gorsze, Kung Fu Panda- podobała mi się zarówno pierwsza i druga część, tak samo. Jeśli chodzi o Madagaskar to kolejne części są naciągane do granic wytrzymałości. Epoka Lodowcowa może być :)

Jak wytresować smoka to naprawdę świetna animacja i liczę na to, że kontynuacja będzie też na wysokim poziomie. Nie interesuje mnie ile będzie części, może być ich 10, może Szczerbatek zginąć na końcu...ale niech trzyma poziom pierwszej części :)

Myślałam, że serial na motywach JWS (Jeźdźcy smoków) będzie totalną kichą ale z odcinka na odcinek robi się ciekawszy, chciałabym, żeby z JWS2 było tak samo :)

ocenił(a) film na 10
Merkura

Co do twojego negatywnego nastawienia; czytałaś może "Anię z Zielonego Wzgórza"? O ile dobrze pamiętam tam też była jedna taka zgorzkniała pani, a ty mi się z nią od razu skojarzyłaś. Ja jednak wolę zostać przy pozytywnym nastawieniu Ani. Będę szczęśliwa aż do premiery, a jeżeli film będzie tak genialny jak zapowiada trailer to będę zachwycona, jeżeli nie - wrócę do domu, obejrzę jedynkę, zapomnę o gniocie i wszystko będzie jak wcześniej. Tak czy inaczej - jestem optymistą! :)

Merkura

Fryz zmienił i tyle.
Mi ta twarz się średnio podoba ale co zrobić?
Też wolałem swoją twarz jak byłem młodszy.

ocenił(a) film na 8
Merkura

a czy przypadkiem nie jest to na podstawie jakiejś książki? więc może najpierw warto przeczytać zanim się zacznie narzekać? ;)

ocenił(a) film na 10
Mrs_Willis

Tak jest, ale on w niej wygląda tak http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100422211548/howtotrainyourdragon/images /a/a0/Tribe_hiccup.jpg
Z resztą z tego co widziałam to bazowanie na książce jest dość luźne.

ocenił(a) film na 8
SweetNightmare

No co? Jest bardzo podobny. :)

ocenił(a) film na 10
Mrs_Willis

Jak przymknę jedno oko, przekręcę głowę i zamknę drugie oko, to faktycznie są troszkę podobni ;D

ocenił(a) film na 10
Mrs_Willis

Z tego co wiem film poza imionami bohaterów i głównym założeniem fabuły ma niewiele wspólnego z książką. Książka jest typowo napisana dla dzieci, na dodatek dość słabo i banalnie. Twórca filmu prawdopodobnie widział w niej bardziej inspirację niż gotową historię :)

ocenił(a) film na 10
asztan

Właściwie, to nawet to się nie zgadza, ponieważ w książce występuje postać Camicazi która jest przyjaciółką Czkawki, w filie jej rolę (częściowo) przejmuje Astrid.

ocenił(a) film na 6
Merkura

Nie pokazali jego matki nigdy, ale doroślejsza wersja Czkawki ewidentnie naśladuje ojca. Twarz (szczególnie kształt oczu i rysy), gdy tylko zobaczyłem od razu skojarzyły mi się z jego ojcem.

ocenił(a) film na 9
Merkura

Wrzuć na luz, jeszcze filmu nie było, a ty się bulwersujesz. A niepotrzebnie ;)
A może okaże się, że druga część będzie ciekawa :)
Poza tym, to chyba logiczne, że trzeba było ich postarzyć. Może będzie ciekawiej :)

redderon

Okej, przemyślałam sprawę i: fabuła nie jest zła, postacie nawet mogą być, teaser jest niesamowity, a muzyka cudna. Chyba nie mam się czego obawiać.

ocenił(a) film na 9
Merkura

No widzisz :)

ocenił(a) film na 6
Merkura

Czkawka jeszcze ujdzie, ale nowa Astrid jak dla mnie nie wygląda najlepiej. W Czkawce najgorsza jest nowa noga i zmieniony kolor oczu -.-

telegrafistka

Ja nawet nie zauważyłam, że ma nową nogę. O_o

ocenił(a) film na 10
telegrafistka

Czy ja wiem, mnie się tam podoba, ma ładna nową fryzurę i ubranie.
Mnie się własnie ta nowa noga podoba, bo stara zawsze wydawała mi się taka ciężka i nie wygodna (aż dziwię się, że Czkawka mógł z nią chodzić XD ), ta nowa wydaje się być lekka lepsza do noszenia i w ogóle.
A kolor oczu się nie zmienił, wciąż ma przecież zielone oczy.

ocenił(a) film na 6
SweetNightmare

zielone ,ale inny odcień co widać na tym zdjęciu: http://www.gophoto.it/view.php?i=http://24.media.tumblr.com/a1cb25d73887cd2286d5 9a1cc345123f/tumblr_mqg370DgF91rgx1dyo1_500.png
tutaj cała postura czkawki z nową nogą (coś jak ubijaczka do jajek choć słyszałam wersję,że to stylowy otwieracz do butelek xD): http://www.gophoto.it/view.php?i=http://media.tumblr.com/f2d43e417765d8409edc805 c25bc7fa6/tumblr_inline_mq3k5eZgo41qz4rgp.jpg
a tu Astrid: http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.therotoscopers.com/wp-content/upload s/2013/04/v0uccke.jpg

ocenił(a) film na 10
telegrafistka

No ma trochę inne, ale to był dopiero trailer i będą wprowadzać jeszcze poprawki. Sam reżyser mówił, że doda mu z powrotem cześć piegów, bo fani za nimi tęsknili.
Może i tak dziwnie wygląda, ale pewnie wygodniej się z nią chodzi.
Właściwie mnie też się nie podobała na tych pierwszych zdjęciach, ale jak zobaczyłam to http://animatedviews.com/wp-content/uploads/2013/06/how-to-train-your-dragon-2-o lder-hiccup.jpg to się uspokoiłam.
Na tamtym tak dziwnie wyglądała.
Ale musimy poczekać do premiery zanim wszystko się wyjaśni. Mnie na razie wszystko jak najbardziej pasuje.

ocenił(a) film na 6
SweetNightmare

Mam nadzieje. Czkawka nie jest najgorszy, zachowali rysy twarzy i nos. Dodadzą piegi?? Dla mnie bomba :) Bardziej martwię się żeby nie zmienili jego charakteru, na trailerze robią z niego "herosa", a ja wolałabym żeby nadal był słabeuszem z ironicznymi wstawkami i dobrymi pomysłami. Astrid nie podoba mi się na żadnym zdjęciu. Straciła "ikrę". Wygląda jak zwyczajna dziewczyna. gdzie jest Astrid ,która rzucała siekierami?! Wojowniczka z krwi kości?!
Sama czekam na więcej informacji i staram się być dobrej myśli :)

ocenił(a) film na 10
telegrafistka

Uważam, że dobrze się spisali "postarzając" Czkawkę. Ale mimo tego, że trochę się zmienił to wciąż ma taki sam charakter. sam reżyser tak mówił. Po prostu w trailerze chcieli wszystkich nakręcić na ten film i im się udało.
Czy ja wiem, pewnie za jakiś czas zobaczymy jakieś trailery z nią i pozostałymi postaciami. Mnie się jej nowy wygląd podoba, ale co do zmian w jej osobowości nic nie wiem. Ale wątpię by się z zaciętej wojowniczki drastycznie zmieniła w jakąś tam lalę. Pewnie będzie nieco spokojniejsza niż w filmie (może taka jak w serialu), ale gdy zajdzie potrzeba to na pewno da sobie rade w walce.
Pożyjemy, zobaczymy. Wciąż wypatruję nowych informacji o filmie, a do premiery prawie cały, długi rok.

ocenił(a) film na 10
Merkura

Co do wyglądu... Podoba mi się... Nawet moim zdaniem lepszy niż jako dzieciak. Ale każdy ma swoje zdanie... A był tu temat protezy. Toż to proste... Musieli ją zmienić, skoro Czkawka urósł... Nie pasowałaby już więc wymienili ją. Moim zdaniem jest lepsza... Zobaczymy jak będzie w niej chodził. Nie mogę się już doczekać filmu xD

ocenił(a) film na 9
Merkura

Wiesz co nie obraz sie ale nie masz racji bo tak jak wskazuje fabula minelo 5 lat a na jakies tam stronie czytalam ze Czawka w pierwszej czesci mial 14 lub 13 lat juz niepamietam wiec musieli go zmienic a mi sie podoba :*

Merkura

Wszyscy dorastają, a Czkawka w pierwszej części był jeszcze chłopcem. Moim zdaniem wygląda lepiej.