Jaki oni mogli zniszczyć wygląd postaci? W pierwszej części bardzo mi się oni podobali, a to co
zrobili Czkawce jest niewybaczalne. Poza tym fabuła też nie napawa mnie optymizmem. Byłam
dobrej myśli na wieść o 2 części, ale coraz bardziej zaczynam się bać i wątpić. :/
Zgadzam się z Tobą ManiakowyPingwin. Zdarzenia w drugiej części dzieją się po 5 latach, więc musieli ich postarzeć. Do tego rzeczywiście Czkawka wygląda całkiem całkiem ;p
Wolę narzekać i być miło zaskoczona, niż spodziewać się nie wiadomo czego i wyjść zawiedziona z kina.
A po co narzekać? Nie lepiej być neutralnym i poczekać do premiery, niż przesadnie wierzyć w sukces filmu lub jego porażkę? :)
Czkawka urósł więc jego wygląd się zmienił, to logiczne, prawda?
Uwierz mi, chciałabym być neutralnie nastawiona, ale nie mogę gdy w grę wchodzi film na który czekałam od dawna. Za każdym razem nastawiam się na najgorsze, żeby nie być zawiedziona. I to bardzo często działa i zmniejsza mój żal. ;>
No logiczne. Ale mogliby ich zrobić jakoś ładniej.
Oj przytyło przytyło. Ale tak to jest jak całymi dniami się lata na smoku, a samemu nigdzie się nie chodzi.
:)
Boję się tylko, że to będzie klapa, bo zazwyczaj drugie części są dużo słabsze ;/
Oj, z tym się nie zgodzę, Auta 2, Kung fu Panda 2, Shrek 2- moim zdaniem te filmy są dużo lepsze od swoich poprzedników.
z tych, co wymieniłeś widziałam tylko Shreka 2 i np. powtarzały się kwestie (tic tac...) resztę mam w planie zobaczyć i porównać sobie ;)
To polecam Ci drugą Kung Fu Pandę. :> Oglądając to bardzo się zdziwiłam, że można zrobić tak świetną kontynuację. Mistrzostwo.
Auta 2 - zgadzam się, chociaż pozostanę przy swoim wniosku: CO TO KU**A ZA FILM FAMILIJNY, GDZIE AUTA SIĘ ZABIJAJĄ?!?! Chociaż film zajebisty :D
No co? Niech dzieci się uczą, że świat nie jest wcale tak kolorowy jak to przedstawili np. W Kubusiu Puchatku, gdzie ich największym zmartwieniem było brak miodu. ;>
nie martw się Merkura :] myślę, że bedzie wszystko wporządku. tylko jak zobaczysz film to pewnie od razu będziesz nim zachwycona jak Kung Fu Pandą ;] osobiście myślę, że druga część smoków z Berk będzie niesamowita :] Pozdrawiam
Oj tam, było widać tylko jego twarz i to przez 2-3 sekundy, nie ma co na razie oceniać :) Jak latał ze Szczerbatkiem to widać było, że był smukły i na początku myślałam, że będzie taki jak w pierwszej części, a tu taki szok :D
Trochę za to przeszkadza mi wygląd Szczerbatka, bo w paru momentach widać było, że ma więcej wyrostków na pysku, których nie miał w pierwszej części. Czkawka dla mnie może się zmienić, ale niech nie zmieniają Szczerbatka...
Ja osobiście nie mogę się doczekać kontynuacji mojego ulubionego filmu :) Oczywiście zakładam, że może być gorzej lub lepiej, ale to nie zmieni mojego stosunku do tej serii. Po prostu bardzo lubię tych bohaterów :)
Co do Shreka to uważam, że kontynuacje są gorsze, Kung Fu Panda- podobała mi się zarówno pierwsza i druga część, tak samo. Jeśli chodzi o Madagaskar to kolejne części są naciągane do granic wytrzymałości. Epoka Lodowcowa może być :)
Jak wytresować smoka to naprawdę świetna animacja i liczę na to, że kontynuacja będzie też na wysokim poziomie. Nie interesuje mnie ile będzie części, może być ich 10, może Szczerbatek zginąć na końcu...ale niech trzyma poziom pierwszej części :)
Myślałam, że serial na motywach JWS (Jeźdźcy smoków) będzie totalną kichą ale z odcinka na odcinek robi się ciekawszy, chciałabym, żeby z JWS2 było tak samo :)
Co do twojego negatywnego nastawienia; czytałaś może "Anię z Zielonego Wzgórza"? O ile dobrze pamiętam tam też była jedna taka zgorzkniała pani, a ty mi się z nią od razu skojarzyłaś. Ja jednak wolę zostać przy pozytywnym nastawieniu Ani. Będę szczęśliwa aż do premiery, a jeżeli film będzie tak genialny jak zapowiada trailer to będę zachwycona, jeżeli nie - wrócę do domu, obejrzę jedynkę, zapomnę o gniocie i wszystko będzie jak wcześniej. Tak czy inaczej - jestem optymistą! :)
Fryz zmienił i tyle.
Mi ta twarz się średnio podoba ale co zrobić?
Też wolałem swoją twarz jak byłem młodszy.
a czy przypadkiem nie jest to na podstawie jakiejś książki? więc może najpierw warto przeczytać zanim się zacznie narzekać? ;)
Tak jest, ale on w niej wygląda tak http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100422211548/howtotrainyourdragon/images /a/a0/Tribe_hiccup.jpg
Z resztą z tego co widziałam to bazowanie na książce jest dość luźne.
Jak przymknę jedno oko, przekręcę głowę i zamknę drugie oko, to faktycznie są troszkę podobni ;D
Z tego co wiem film poza imionami bohaterów i głównym założeniem fabuły ma niewiele wspólnego z książką. Książka jest typowo napisana dla dzieci, na dodatek dość słabo i banalnie. Twórca filmu prawdopodobnie widział w niej bardziej inspirację niż gotową historię :)
Właściwie, to nawet to się nie zgadza, ponieważ w książce występuje postać Camicazi która jest przyjaciółką Czkawki, w filie jej rolę (częściowo) przejmuje Astrid.
Nie pokazali jego matki nigdy, ale doroślejsza wersja Czkawki ewidentnie naśladuje ojca. Twarz (szczególnie kształt oczu i rysy), gdy tylko zobaczyłem od razu skojarzyły mi się z jego ojcem.
Wrzuć na luz, jeszcze filmu nie było, a ty się bulwersujesz. A niepotrzebnie ;)
A może okaże się, że druga część będzie ciekawa :)
Poza tym, to chyba logiczne, że trzeba było ich postarzyć. Może będzie ciekawiej :)
Okej, przemyślałam sprawę i: fabuła nie jest zła, postacie nawet mogą być, teaser jest niesamowity, a muzyka cudna. Chyba nie mam się czego obawiać.
Czkawka jeszcze ujdzie, ale nowa Astrid jak dla mnie nie wygląda najlepiej. W Czkawce najgorsza jest nowa noga i zmieniony kolor oczu -.-
Czy ja wiem, mnie się tam podoba, ma ładna nową fryzurę i ubranie.
Mnie się własnie ta nowa noga podoba, bo stara zawsze wydawała mi się taka ciężka i nie wygodna (aż dziwię się, że Czkawka mógł z nią chodzić XD ), ta nowa wydaje się być lekka lepsza do noszenia i w ogóle.
A kolor oczu się nie zmienił, wciąż ma przecież zielone oczy.
zielone ,ale inny odcień co widać na tym zdjęciu: http://www.gophoto.it/view.php?i=http://24.media.tumblr.com/a1cb25d73887cd2286d5 9a1cc345123f/tumblr_mqg370DgF91rgx1dyo1_500.png
tutaj cała postura czkawki z nową nogą (coś jak ubijaczka do jajek choć słyszałam wersję,że to stylowy otwieracz do butelek xD): http://www.gophoto.it/view.php?i=http://media.tumblr.com/f2d43e417765d8409edc805 c25bc7fa6/tumblr_inline_mq3k5eZgo41qz4rgp.jpg
a tu Astrid: http://www.gophoto.it/view.php?i=http://www.therotoscopers.com/wp-content/upload s/2013/04/v0uccke.jpg
No ma trochę inne, ale to był dopiero trailer i będą wprowadzać jeszcze poprawki. Sam reżyser mówił, że doda mu z powrotem cześć piegów, bo fani za nimi tęsknili.
Może i tak dziwnie wygląda, ale pewnie wygodniej się z nią chodzi.
Właściwie mnie też się nie podobała na tych pierwszych zdjęciach, ale jak zobaczyłam to http://animatedviews.com/wp-content/uploads/2013/06/how-to-train-your-dragon-2-o lder-hiccup.jpg to się uspokoiłam.
Na tamtym tak dziwnie wyglądała.
Ale musimy poczekać do premiery zanim wszystko się wyjaśni. Mnie na razie wszystko jak najbardziej pasuje.
Mam nadzieje. Czkawka nie jest najgorszy, zachowali rysy twarzy i nos. Dodadzą piegi?? Dla mnie bomba :) Bardziej martwię się żeby nie zmienili jego charakteru, na trailerze robią z niego "herosa", a ja wolałabym żeby nadal był słabeuszem z ironicznymi wstawkami i dobrymi pomysłami. Astrid nie podoba mi się na żadnym zdjęciu. Straciła "ikrę". Wygląda jak zwyczajna dziewczyna. gdzie jest Astrid ,która rzucała siekierami?! Wojowniczka z krwi kości?!
Sama czekam na więcej informacji i staram się być dobrej myśli :)
Uważam, że dobrze się spisali "postarzając" Czkawkę. Ale mimo tego, że trochę się zmienił to wciąż ma taki sam charakter. sam reżyser tak mówił. Po prostu w trailerze chcieli wszystkich nakręcić na ten film i im się udało.
Czy ja wiem, pewnie za jakiś czas zobaczymy jakieś trailery z nią i pozostałymi postaciami. Mnie się jej nowy wygląd podoba, ale co do zmian w jej osobowości nic nie wiem. Ale wątpię by się z zaciętej wojowniczki drastycznie zmieniła w jakąś tam lalę. Pewnie będzie nieco spokojniejsza niż w filmie (może taka jak w serialu), ale gdy zajdzie potrzeba to na pewno da sobie rade w walce.
Pożyjemy, zobaczymy. Wciąż wypatruję nowych informacji o filmie, a do premiery prawie cały, długi rok.
Co do wyglądu... Podoba mi się... Nawet moim zdaniem lepszy niż jako dzieciak. Ale każdy ma swoje zdanie... A był tu temat protezy. Toż to proste... Musieli ją zmienić, skoro Czkawka urósł... Nie pasowałaby już więc wymienili ją. Moim zdaniem jest lepsza... Zobaczymy jak będzie w niej chodził. Nie mogę się już doczekać filmu xD
Wiesz co nie obraz sie ale nie masz racji bo tak jak wskazuje fabula minelo 5 lat a na jakies tam stronie czytalam ze Czawka w pierwszej czesci mial 14 lub 13 lat juz niepamietam wiec musieli go zmienic a mi sie podoba :*