Nie chcę otwierać następnego forum o domysłach treści trzeciej części. Wyrażam swoją opinię.
Pierwsza część - była naprawdę fajna, zrobili to co w tytule, wytresowali smoki i zaprowadzili pokój między ludźmi a smokami.
Druga część, moim zdaniem gorsza - Półtora godziny i stały się 4 ważne rzeczy: 1. Czkawka znalazł matkę. 2. Stoik umarł. 3. Czkawka nowym wodzem. 4. Szczerbatek został "alfą" (z tego co rozumiem). Dodali też tego Drago, by była akcja. Cóż, półtora godziny, a tylko 4 ważne wydarzenia. Mimo wszystko nie jest źle.
Trzecia część - Ale o czym? Ja spodziewam się braku pomysłu, co za tym idzie przeciętnego filmu. Zapewne Drago zechce się zemścić, pewnie też znajdą drugą nocną furię (czemu jestem przeciwny, szczerbatek straci swoją wyjątkowość :P) oraz dziecko/ciąża Astrid. Właściwie film o niczym. Po prostu by zamknąć trylogię.
Mam też nadzieję, że Stoik nie ożywi się. No bez jaj, to nie bajka, tylko film animowany, świat nie jest taki piękny.
UWAGA SPOILERY JEŹDŹCÓW SMOKÓW: NA KRAŃCU ŚWIATA, których swoją drogą nie polecam, zaraz powiem dlaczego.
Pierwszego sezonu i Obrońców Berk nie oglądałem. Stwierdziłem, że po prostu w każdym odcinku znajdzie się jakiś problem i ogół nie będzie miał sensu. To coś smoki spalą, to za dużo żarcia potrzebują itp. Zaciekawiło mnie jednak Na krańcu świata. 4 sezony, więc powinno mieć jakiś sens. Jednak ostatecznie wszystko płonie, wyspa, smocze oko i wszystko co zdobyli. Czas stracony. Oraz kilka rzeczy nie trzyma się kupy. Co się stało z Malą i Heatherą? Dlaczego Sączysmark i Śledzik nagle zaczęli bić się o Szpadkę? Moja ocena serialu: Jak w każdym kilka bezsensownych odcinków, przykładowo Mieczyk, Szpadka i Toporek. Do bliźniaków przyjeżdża kuzyn, który tak właściwie chcę ich okraść. Na koniec zostawiają go na jakiejś wyspie ze smokami. Jednak co najważniejsze w tej części, Smocze Oko. Mieli przez chwilę na początku, potem przez kilka sezonów bili się o nie z Viggo. Na końcu spłonęło. Żadnego odniesienia do Berserków czy Obrońców Smoków (czy jak oni się tam zwali, ci z Eruptodonem i Malą). Jeśli w 3 części nie będzie nic o tych wszystkich odkryciach i zdobytych przyjaciołach, nie warto było oglądać. Jeśli ktoś też oglądał, chętnie dowiem się waszego zdania na temat serialu (głównie na krańcu świata).
Jak już mówię o serialu, ponoć miał świetną oglądalność i robią następne 2 sezony. Wie ktoś, kiedy wyjdą i o czym w ogóle będą? Kontynuacja Na krańcu świata (raczej wątpie), cośtam jeszcze zrobią przed wydarzeniami z 2 części, czy może po drugiej części coś?
Nie wiadomo do końca czy wyspa spłonęła, może w 1 odcinku nowego sezonu będą starali się ją odratować, z tego co pamiętam 2 części filmu Stoick mówi: A Czkawka pewnie znowu na Końcu Świata, coś w tym stylu.