4,6 17 tys. ocen
4,6 10 1 16692
3,0 5 krytyków
Janosik. Prawdziwa historia
powrót do forum filmu Janosik. Prawdziwa historia

Są w tym filmie ciekawe momenty,ale są również takie "kwiatki" że ręce opadają.Na pewno na minus oprócz nie najlepszego scenariusza,obsada tytułowej roli.Trudno mi było uwierzyć oglądając ten film,że ten koleś o urodzie niczym z boysbandu,mógł być legendarnym zbójnikiem.Na plus Zebrowski,Ostaszewska i piękne góry.

ocenił(a) film na 4
kleju30

Dokładnie mam takie samo zdanie na temat filmu. Główny bohater (co pisałem już po premierze oficjalnego trailera) nie pasuje do roli Janosika. Słaby scenariusz to fakt. Na minus można jeszcze zaliczyć czas trwania filmu - przy wiejącej nudzie prawie 2,5h seans męczy jak łamanie kołem. Ciężko film obejrzeć na raz, bez przerw. Co do plusów to jeszcze muzyka. Naprawdę pasująca klimatem. Poza tym miejscówki. O Żebrowski nie wspominam, bo to klasa sama w sobie. Nawet w tragicznym "1612" wypadł rewelacyjnie. Naprawdę podziwiam. A filmu nie polecam. Nuda jak flaki z olejem.

4/10

kleju30

Potwierdzam, że chłopaczek może i chudzinka ale zagrał nieźle, więc poza walorami fizycznymi minusów nie zauważam, ale faktycznie pomimo kilku bardzo dobrych momentów i ogólnie klimatu i opowiesci i gor itd :) to scenariusz, a wlasciewie fabula produktu finalnego wydaje sie byc "pocieta", jakby trzeba bylo wybrac czesci i sklecic w jeden film co by w czasie sie zmiescil - byc moze emitowany bedzie serial, co juz zdarzalo sie pare razy i bedzie sie to wtedy bardziej kupy trzymalo:)
Ogolnie jest klimacik - krajobrazy, obrzadki itd, jest kilka bardzo dobrych momentow, pare swietnych kreacji i muzyka
Braklo zwiezlej, skladnej i porywajacej historii (co zawsze jest WIELKIM minusem) i po cholere z takimi pseudo metafizycznymi scenami trzeba bylo wychodzic - nie pasuja chocby nie wiem co;P
Ogolnie mysle, ze mimo wszystko warto obejrzec - przynajmniej nie jest to kolejna komedia roamntyczna:)
Z dobrego serca i dla urodziwych aktorek 6/10 :)