4,6 17 tys. ocen
4,6 10 1 16692
3,0 5 krytyków
Janosik. Prawdziwa historia
powrót do forum filmu Janosik. Prawdziwa historia

Jest piękny, czysty, seksualny. Wystarczy, że sporzy i już rozkochuje w sobie. I o to chodziło, taki był cel Pani Agnieszki Holland i Pani Kasi Adamik. Pamiętam wywiad, jeszcze podczas kręcenia zdjęć do filmu, kiedy mówiły o Václavie Jiráčku. Mówiły, że jak go zobaczyły natychmiast wiedziały, że to on. Jakby je zahipnotyzował. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, o jakim filmie mówią, jakiego Janosika chcą nam pokazać. Teraz wiem. I mnie też zahipnotyzował z ekranu. Jego seksualność doskonale dopełnia poetycka konwencja filmu. Cudne sceny latania, pływania pod wodą, sceny z babcią, jak we śnie, może w narkotycznym ciągu, piękne sceny, piękny klimat. Piękny Janosik. Sam seks. Dłonie gładzące skały, seks. I nie chodzi o scenę, gdy podnosi osiem spódnic. Seks jest nie tam. Panie Holland i Adamik pokazały coś, co jest bardzo trudno pokazać. I sądząc po komentarzach, nie jest łatwo zrozumieć. Ja rozumiem. Chapeau bas.

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 7
Karen_M

Wspaniale wiedzieć, że nie jestem sama:)
Gdy obejrzałam pierwszy raz, miałam mieszane uczucia.
Po drugim seansie naprawdę mnie urzekł.

ocenił(a) film na 8
Karen_M

Komentarz doskonale odzwierciedlił moje myśli. *_*

Karen_M

mnie także Janosik zachwycił i już!!!!!!!!!!!!mój ulubiony film i już!!!!!!!!!!!!:)))pozdrawiam wszystkich fanów filmu:))

Karen_M

Podbije temat bo to jedna z nielicznych mądrych opinii na temat tego filmu. Pozostała większość komentarzy mam wrażenie że została napisana przez opóźnione w rozwoju dzieci. Pozdrawiam autorke.