4,6 17 tys. ocen
4,6 10 1 16692
3,0 5 krytyków
Janosik. Prawdziwa historia
powrót do forum filmu Janosik. Prawdziwa historia

Holand chciała zrobic zwiastun jak z Władcy Pierścieni ta muzyka w nim po prostu śmieszy nie pasuje do polskich filmów. Już w zwiastune widac, że film jest cieniutki i nic się ciekawego nie bd działo. Kolejne polskie dziadostwo.

Jakebloom

Zgadzam się- zwiastun był okropny. "Here comes the king"? Poważnie? ":/

ocenił(a) film na 1
deva

Tak dokładnie ta muzyka jest w zwiastunie Władcy Pierścieni i 2 zwiastunie Opowieści z narnii Lew Czarownica i Stara Szafa.

użytkownik usunięty
Jakebloom

I pomyśleć, że ta produkcja otrzymała największe dofinansowanie PISF pośród wszystkich obrazów, które
aktualnie są w produkcji. Zapewne 3,5 mln złotych otrzymały przede wszystkim nazwiska Holland i Adamik.
Nie wierzę, że sam pomysł ma się okazać wart tej inwestycji! Zobaczymy...

użytkownik usunięty

Aha, żeby było śmieszniej cały budżet wyniósł prawie 23 miliony złotych. Straszne pieniądze!

ocenił(a) film na 1
Jakebloom

24 mln złotych na takie coś? Ciekawe bo w zwiastunie widac, że film nie jest wart nawet jednego

Jakebloom

no i co się spuszczacie że zły film - obejrzyjcie ćwoki zanim coś napiszecie. oceniasz filmy po zwiastunie - niezła z Ciebie wróżka hahaha

siemo_p

To i ja sie podpisuje ze Trailer to najwieksze nie porozumienie jakie widzialem od czasu hmmmm..kiedy kobiety zaczely chodzic w spodniach zamiast w spudnicach ;].Chcieli dobrze a wyszlo strasznie.Muzyka wogole nie pasuje do filmu i widac ze tylko dzieki muzyce chca uratowac ten film.Ale ta epicka muzyka nie pasuje do takiego skromnego filmu.

A pozatym to zle swiadczy kopiowac muzyke z innych hitowych filmow.To swiadczy o braku oryginalnosci czyz nie !>?

lavrenzo84

Ludzie opamiętajcie się !!!
Nie zapominajcie, że Agnieszka Holland tylko kończyła ów film już zaczęty
przez Słowaków jakieś 6 lat wcześniej.Przeleżał schowany gdzieś w szafie i
nie drgnął dalej z braku finansów, dopiero p.Holland go od lipca do bodajże
października 2008 pchnęła do końca. Sam widziałem jak w sierpniu 2008
kręcili ten film w Dolinie Chochołowskiej nieopodal kościółka który
postawiono dla potrzeb poprzedniego Janosika.
Film obejrzymy - to zobaczymy :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Jakebloom

Kiedy oglądam polski zwiastun, film wydał mi się po prostu nudny ale po oglądnięciu słowackiego http://www.youtube.com/watch?v=zZtgpUfi13Y&feature=related ja osobiście jestem bardzo ciekawa filmu! Muzyka zgodzę się, totalnie nie pasuje, to nie jest muzyka Karpat, muzyka tatr, ale moim zdaniem kostiumy i zdjęcia są rewelacyjne, choć całego filmu jeszcze nie widziałam.

danek17

Ten słowacki trailer jest naprawdę super :) Co do samego filmu...ocenimy po seansie :)

danek17

Ale chyba cos nie znaja Zebrowskiego na Slowacji, bo cos go ominieto tam w obsadzie. Zreszta i tak dali tylko slowackich aktorow

ocenił(a) film na 10
di_luca

a w polskim zwiastunie tylko polskich, no i Václava Jiráčeka, bo głupio by było pominąć aktora odgrywającego główną postać choć u nas jest w ogóle nie znany...

danek17

No tez prawda. Chyba troche dziwny manewr, chociaz wiadomo kazda strona chce jak najlepiej wypromowac film u siebie i sie obawiaja ze nazwisko polskiego aktora nie da takiej gwarancji na Slowacji i na odwrot. Ale jednak powinno sie cala glowna obsade w obydwu trailerach podawac