wg. mnie kompletnie nie sprawdziła się jako ta 'zła'. Może coś tam nawrzeszczała, ale moim zdaniem nie była autentyczna, bo za mało było tam emocji. nie wiem - może bardziej sprawiłaby się w tym filmie Olga Borys? ona potrafiłaby się wczuć - ma takie wielkie wyraziste oczy ;p. A co wy o tym myślicie?
Przyznam, że manieryzmu (mimo wszystko wyśmienitej aktorki) do którego zdążyła nas przyzwyczaić Maja Ostaszewska w filmie Holland po prostu nie potrafiłem przegryźć. Przede wszystkim zawiódł na pewno scenariusz, który jak na serial (bo do tego chcę nawiązać) jest za krótki aby lepiej nakreślić postaci drugo i trzecio planowe. Jednak wiadomo za wszystkim stoją pieniądze. Cztery odcinki, brak dobrej muzyki która uzupełniała by (gdyby takie były) ujęcia gór i dolin co w filmie i serialu zdecydowanie nie zostało w pełni wykorzystane, brak głównego wątku - jakiegoś schematu który mógł by wpleść się we wszystkie odcinki i wiele innych drobiazgów których zabrakło...film był słaby, serial ciut się broni ale to za mało do tego aby określić to kino choćby dobrym...