4,6 17 tys. ocen
4,6 10 1 16692
3,0 5 krytyków
Janosik. Prawdziwa historia
powrót do forum filmu Janosik. Prawdziwa historia

wg. mnie kompletnie nie sprawdziła się jako ta 'zła'. Może coś tam nawrzeszczała, ale moim zdaniem nie była autentyczna, bo za mało było tam emocji. nie wiem - może bardziej sprawiłaby się w tym filmie Olga Borys? ona potrafiłaby się wczuć - ma takie wielkie wyraziste oczy ;p. A co wy o tym myślicie?

użytkownik usunięty
akinomek

Przyznam, że manieryzmu (mimo wszystko wyśmienitej aktorki) do którego zdążyła nas przyzwyczaić Maja Ostaszewska w filmie Holland po prostu nie potrafiłem przegryźć. Przede wszystkim zawiódł na pewno scenariusz, który jak na serial (bo do tego chcę nawiązać) jest za krótki aby lepiej nakreślić postaci drugo i trzecio planowe. Jednak wiadomo za wszystkim stoją pieniądze. Cztery odcinki, brak dobrej muzyki która uzupełniała by (gdyby takie były) ujęcia gór i dolin co w filmie i serialu zdecydowanie nie zostało w pełni wykorzystane, brak głównego wątku - jakiegoś schematu który mógł by wpleść się we wszystkie odcinki i wiele innych drobiazgów których zabrakło...film był słaby, serial ciut się broni ale to za mało do tego aby określić to kino choćby dobrym...