4,6 17 tys. ocen
4,6 10 1 16692
3,0 5 krytyków
Janosik. Prawdziwa historia
powrót do forum filmu Janosik. Prawdziwa historia

Dzisiaj dowiedziałem się od mojej koleżanki, że prawie wszystkie kobiece pisma rozpisują się o Janosiku, że aktor jest uosobieniem seksu i jest szalenie przystojny i że został wybrany spośród setek kandydatów do roli Janosika, a zasadniczo reżyserkom chodzi o to, aby w polskiej świadomości przestał istnieć Perepeczko, czyli dawny Janosik, gdyż był zbyt idealny, zdaniem reżyserek.Podobno jednego reżyserki nie są w stanie udowodnić w ich filmie, dlaczego Janosik stał się legendą?Tak piszą recenzenci.

Dyskobol

Dla mnie tylko Perepeczko zagrał prawdziwego Janosika

ocenił(a) film na 1
Borowka

I to jest głos prawdziwej kobiety, która odróżnia przereklamowaną szmirę i wie jak powinien wyglądać prawdziwy Janosik.Że powinien mieć i tu i tu i tam, a nie czeski byle chłam.Nie chcieli go tam, to podrzucili go nam, zresztą jak zawsze.

Dyskobol

W legendach o Janosiku czytałam, że był on słusznej postury, wysoki silny i umięśniony. Że potrafił przeskoczyć z jednego brzegu rzeki na drugi. A taki chłoptaś by to zrobił?

ignis_2

Aha....i ma zaczarowane ziele, dzieki ktoremu staje sie niewidzialny....

pomysl co piszesz..przeciez to jest wlasnie prawdziwa historia!
mi sie film bardzo podobal

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ewelinamazury

ewelinamazury po części się z Tobą zgadzam. To ma być prawdziwa historia co wg mnie nie wyklucza tego, że Janosik mógł być mięśniakiem;)

ignis_2

Może nie mięśniakiem ale powinien być dobrze zbudowany

Dyskobol

nie pisz takich rzeczy jezeli nie znasz pocatku

arumchmadam

Reżyserka chodziło o to, aby pokazać "modnego" janosika. Patrząc na modę np. angielską widzimy, że mięśniaki już nie są trendy, a przyszedł czas na kościstych chłoptasiów i tacy właśnie podobają się nastolatką :)