Janosik - aktor który go grał nie miał jaj.
Poza tym strasznie nudny i 2 h to zdecydowanie za duzo.
Widzę, że filmwe41 jest bardzo aktywny w niemerytorycznych zaczepkach - wczoraj był pokaz przedpremierowy w kinie Wisła, a dzień wcześniej TR Warszawa.
P.S.
Jeżeli wiarygodność budujesz sobie taką aktywnością na forum - to współczuje temu forum.
dobra dobra to ty lepiej zadbaj o swoją wiarygodność :P ok... wtedy porozmawiamy
Hmm - jak mam zadbać o swoją wiarygodność? Prześlesz mi jakiś test? Możesz uściślić?
nie no spoko po prostu kilka wątków niżej mieliśmy przykład założenia konta i krzyczenia, floodowania na forum. myślisz że kto to robi?
słaby to jest ten , kto pisze te beznadziejne opinie, film jest bardzo dobry, piękne zdjęcia, ciekawa fabuła, świetna muzyka, jak wolisz kolejną komedie romantyczną to wejdź na taki film ,a nie pisz i nie obrażaj dobrego filmu przygodowego, tym bardziej, że nie pamiętam kiedy ostatnio powstał Polski film przygodowy.
Film przygodowy? Janosik? Ten Janosik? W innym wątku napisałem swoją opinię - napisz ripostę...
to może ja to wypośrodkuję :) nie będzie ani przegranych ani wygranych
Zacznę od plusów tego filmu:
1. Samo to, że jest dość unikalny gatunkowo, u nas w Polsce prawie nie robi się takich filmów.
2. Uwierzcie, że gdyby grała cała polska obsada, wyszłoby dno.Wiemy dlaczego ;p
3. Aktor jaja na pewno miał ale możemy dyskutować o ich wielkości...pamiętajmy, że również prawdziwy Janosik był "wymoczkiem", takim jak on.
4.Piękna sceneria- taka jaką uwielbiam najbardziej- zachwyca.
Minusy:
1.Rzeczywiście 2 godziny to za wiele na film akcji- jeśli można go tak określić.
2.Kasia Herman nijak się komponowała z tłem, nie wyglądała na "dziewkę z chałupy"
3.Dubbing- zmora tego filmu.
4.Muzyka...spodziewałam się czegoś ciut lepszego;/
3. Aktor jaja na pewno miał ale możemy dyskutować o ich wielkości...pamiętajmy, że również prawdziwy Janosik był "wymoczkiem", takim jak on?
W jaki to sposob, skoro Janosik jako taki nie istnial? Co to znowu za tlumaczenie szmiry faktami z sufitu.
Janosik istniał ignorancie, zachowały sie prawidze zapiski z jego procesu...był taki człowiek i był zbójnikiem. Teelexpresu nie ogladasz?
Reszta moze byc wymyslem,...ale za to jakim pięknym.
Zgadzam sie, film zdecydowanie za dlugi.
Ale malarskość obrazu była niesamowita...piękne zdjęcia, góry, lasy i potoki w roli głównej.
Janosik bardzo zmysłowy...nie badzcie panowie zazdrosni ale tak bylo. Erotyzm az kipial i to bylo milo oglądać. Szwarne chłopiska kraglutkie panienki, przaśna piękna wieś. Uważam, że film warto obejrzeć, czekam na wersję serialową.
> Teelexpresu nie ogladasz?
Nie, nie ogladam TV. Czytam ksiazki. Wiesz, takie cos: duzo stron z dziwnymi znaczkami. Bez obrazkow.
"Nie, nie ogladam TV. Czytam ksiazki. Wiesz, takie cos: duzo stron z dziwnymi znaczkami. Bez obrazkow."
palant
ale wy jestescie okropni....nie mozecie sie powstrzymac od pyskówek.
Jak tylko wlaczacie forum od razu musza byc zlosliwosci.
Sory, ale co nalezy odpowiedziec na pyskowanie? jakis kanon bluzgów?
powróćcie lepiej do tematu filmu i jego recenzji zamiast podniecac się kolejnym durnym wpisem. czekam na jakis obiektywizm.
A wiesz, skoro taki oczytany erudyta z Ciebie, to szkoda, że nie trafiłeś na książki typu "Janosik a fenomen zbójnictwa słowacko - polskiego i czeskiego pogranicza" czy "Janosik : prawdziwa historia karpackiego zbójnika" Stanisława Sroki.
Jak lubisz czytać, to może najpierw sięgnij do źródeł i sprawdź, o czym piszesz, a nie kompromituj się.
Ewelina, nie przejmuj się, ja już dawno zauważyłam, że na tym forum trudno o prawdziwą, merytoryczną dyskusję, a argumenty typu "to szmira, i nikt mi nie powie, że tak nie jest" stanowią jakieś 90% postów. Jak dla mnie, to szkoda strzępić klawiatury..
kurcze a ja słuchałem na gazeta.pl w jakimś artykule tej muzyki. specyficzna. nie było tak źle. jakby to nazwać - zjawiskowa