Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
1999
7,4 240 tys. ocen
7,4 10 1 240444
7,0 50 krytyków
Jeździec bez głowy
powrót do forum filmu Jeździec bez głowy

Dla mnie ten film to jedna wielka porażka. Poprostu nienawidzę ani Deppa ani Bartona. Filmy, w których grał Johny są do kitu. Jedyne co ujdzie w tłumie to Piraci z Karaibów, ale i tak tam najbardziej podobał mi się sam klimat a nie Depp. A jeśli chodzi o Bartona. MASAKRA. Jego filmy to jedno wielke dno. Dla przykładu wymienie Miasteczko Hallowen. Ani nic w tym śmiesznego ani mądrego. Poprostu D**A. Albo Gnijąca Panna Młoda. No bez kitu boki zrywać. Niedawno dostałem to od kumpla. Mówił, że większego kiczu nie widział. No i taka jest prawda.
Jak Deppa moge jeszcze znieść za rolę w Piratach tak Bartona pi............................ ...................... nie potrafię. Gość to beztalencie.

ocenił(a) film na 10
Tarzan_2

No, nie mogę się z tobą zgodzić Burton nie jest beztalenciem. Wypadało by zapytać jakie jego filmy widziałeś? A "Gnijąca panna młoda" to śliczna historia i musisz przyznać że inna niż wszystkie które widziałeś. Depp w "Piratach..." był genialny (i będzie:)) ale niektótym podobał sie tylko dlatego że był śmieszny. Najlepsze w Deppie jest to że gość w każdym filmie gra inaczej. Widziałeś komedie z Carreyem? W kółko te same miny. A u Deppa inny był Corso w "Dziewiątych wrotach", William Blake w "Truposzu" i bardzo inny Sparrow w "Piratach...". Ale muszę przyznać że filmy Burtona są specyficzne i nie wszystkim się podobają. Jak jeszcze nie widziałeś to proponuje oglądnij sobie "Edwarda nożycorękiego"...

ocenił(a) film na 10
Matt_2

Tak sam pisałeś, że obejrzałes tylko początek gnijącej i już się wypowiadasz....
Nie no suuuper
Tarzany spowrtoem na drzewo!!!!!

A jeździec bez głowy spox bardzo fajny ;)

ocenił(a) film na 10
Tarzan_2

Nie wiem ile filmów z Deppem widziałeś, fajnie jakbyś podał kilka tytułów. Ja nikogo nie będe zmuszać do polubienia Deppa każdy ma inny gust a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje bo jedni lubią Johnnego a inni Arniego...hmm więc mogę Ci tylko gorąco polecić "Edwarda Nożycorękiego"(to też w kwestii Burtona) tzn. nie wiem czy ten film Ci się spodoba, chyba raczej nie, to chyba jednak nie są twoje klimaty, ale tak czy inaczej polecam, będziesz miał większe pole do popisu w kwestii oceniania dokonań Deppa i Burtona :)
Nie wiem ile filmów Burtona oglądałeś... hmm... napiszę tak: Więc wg mnie ludzie dzielą się na trzy grupy;
Pierwsza to ta grupa która wprost ubóstwia Tima Burtona, ludzie Ci odznaczają się dużą wyobraźnią, wrażliwością...i cenią Burtona za jego niepowtarzalną wyobraźnię! cudowną wręcz i za jego magiczny świat i wszystkie filmy:)
Druga grupa ludzi to fani wyłącznie, że tak powiem, Batmanów ludzie którzy znają Burtona i cenią wyłącznie za Batmana, aczkolwiek nic złego do niego nie mają ale nie są także jakimiś maniakami Burtona.
Trzecia grupa zaś to ludzie, którzy Burtona poprostu nie rozumieją, nie potrafią odebrać przesłania jego filmów! Jak wiadomo Tim to naprawdę niepowtazalny i orginalny reżyser, który można powiedzieć nie tworzy dla ogromnej publiki, tylko dla niektórych ludzi, którzy jego filmy potrafią odebrać. Ta grupa cechuje się tym, że nienawidzi Burtona co spowodowane jest pewnie tym, że poprostu jego filmów nie rozumieją. Ludzie Ci obejrzeli w swoim życiu może 3 filmy tego reżysera i na podstawie tej "wiedzy" oceniają Go.
No i zapomniałam... jest też czwarta grupa a mianowicie ludzie którzy Burtona nie znają:) hehe
Pozdrowienia:)

ocenił(a) film na 9
F_L

podpisuję się wszystkimi kończynami pod tą opinią, F.L ;)

ocenił(a) film na 10
Tarzan_2

mnie to jush nudzi zawsze piszesz jakie to beznadizjene i wogole ze Burton jest do dupy i nie ogladałeś ani jedneog jego filmu ale co wejde na forum jakiegoś filmiki Burtona to zawsze sie pojawisz i coś skrobniesz...:|:|:|

ocenił(a) film na 9
Tarzan_2

To po co oglądasz filmy Bartona i filmy z Deppem? Widocznie Lubisz jego filmy, skoro je oglądasz a to tylko prowokacja. ja nie lubie Nicole Kidman, działa mi na nerwy, widziałam z nią 1 film i wiecej nie oglądam. proste nie?

ocenił(a) film na 9
Tarzan_2

To po co ogladasz filmy z Deppem tudzież Bartona skoro ich nie znosisz? Ja nie znosze Nicole Kidman i filmów typu Opowieści z Narni, harry potter itd, i po prostu ich nie oglądam. proste?

ocenił(a) film na 10
Tarzan_2

"Poprostu nienawidzę ANI Deppa ANI Bartona" -) nie rozumiem tego zdania.... :/ Ale ciekawy język polski, trzeba przyznać...

Masz prawo nie lubić Burtona, ale pisac, że to BEZTALENCIE to przesada, ja nie lubię Vanessy Paradis i nie podoba mi się jak śpiewa, jednak nie mogę powiedzieć, że jest totalnym beztalenciem (szczególnie, że ja ani jednego czystego dźwięku z siebie nie wydałam - a Ty nie nakreciłeś filmu).
Tim jest ceniony na świecie i nawet jeśli Ci się podoba nie możesz twierdzić, że to kicz i dno, no, chyba, że jesteś zamało inteligentny, by zrozumieć sens, czasemodkryć drugie dno - w takim wypadku polecam powrót do "Żwirka i Muchomorka" (walka dobra i zła w bajce "Wilk i Zając" może być zbyt skomplikowana, ale jeszcze pare latek i dorośniesz do niej)

ocenił(a) film na 2
Tarzan_2

To fakt - film porażka ... ale w sumie trudno się dziwić skoro wszystkie plenery byly podobno kręcone w studiu. Co do gry Deppa to jednak się nie zgodzę; chłopak ma zacięcie a na dowód tego proponuję "Co gryzie Gilberta Grape'a".

ocenił(a) film na 10
Emilkawa

Według mnie ten film jest świetny choćby ze względu na klimat,a o grze Deppa to już nie wspomnę.

ocenił(a) film na 9
_Donnie_

Tak jak już zostało wspomniane wcześniej - filmy Burtona nie są dla wszystkich. Po prostu do ciebie nie trafiają. Trudno. Ich specyficzny klimat i humor jest często nierozumiany. Depp jest, według mnie, świetnym aktorem. Zachęcam cię, mimo wszystko, do obejrzenia jakiegoś filmu z nim np. ,,Donnie Brasco". Może dzięki temu, że ten film jest diametralnie różny od tego co robi Burton, zwrócisz uwagę na Depp'a, bo wydaje mi się, że do filmów Burtona już się nie przekonasz...

ocenił(a) film na 9
Emilkawa

A co z tego, że film był kręcony w studiu? ;) To chyba nie zważa na jakość filmu, uważam, że te upiorne drzewa wyglądały wspaniale.

Tender_L

Jak dla mnie Depp jest Bardzo dobrym Aktorem....I filmy z nim w roli głównej zawsze chetnie obejrze...10 dla deppa i burtona