Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
1999
7,4 240 tys. ocen
7,4 10 1 240437
7,0 50 krytyków
Jeździec bez głowy
powrót do forum filmu Jeździec bez głowy

Uwaga! W tym komentarzu wyrażam SWOJĄ WŁASNĄ OSOBISTĄ opinię, więc jeżeli się z nią nie zgadzacie, to nie piszcie, że jestem głupia, okej? Tak więc uwielbiam wszystkie filmy Burtona, ale Jeździec bez głowy strasznie mnie wynudził, z ogromnym trudem dobrnęłam do połowy. Akcja nudna, a postacie nieciekawe i bardzo nieprzekonywujące. Mam wrażenie, jakby ten film był robiony jakoś na siłę, nie wiem czemu. Dziwi mnie to, bo jestem wielką fanką Burtona. Nawet Johny nieciekawie się prezentuje, tak nijako.

ocenił(a) film na 10
szarosen

też jestem fanką Burtona i oprócz tego Deppa i masz trochę racji wg mnie niektóre sceny były nudnawe ale do końca się nie zgadzam bo film wydawał mi się ogółem raczej interesujący taki fajny " burtonowski "nastrój panował.

ocenił(a) film na 10
szarosen

nie napisze ze jesteś głupia ale ten film mi się bardzo podobał i nie wiem dla czego tak właśnie uważasz bo to jeden z mojich ulubionych filmow, ale każdy ma swoje zdanie

szarosen

Nie jestem fanem Burtona, mimo to cenię tego reżysera i zawsze z chęciom poznaje jego filmy, ale również mnie Jeździec rozczarował. Wizualnie jak zwykle u Burtona wszystko świetnie gra, ale nic po za tym. Film rzekomo miał być pastiszem starych horrorów, ale jak dla mnie pomysł był beznadziejnie wykorzystany. Ten film nie jest ani straszny, ani śmieszny, tylko nudny i żenujący. Obsada jest taka jak zwykle w filmach Burtona bywa, ale kompletnie nikt nie zapadł mi pamięć, a jeżeli już to tylko te najbardziej irytujące. Fabuła jest beznadziejna. Początkowo zapowiada się dość schematycznie, ale do przyjęcia, później kiedy stara się zaskoczyć widza nagłym zwrotem akcji, lub jakąś intrygą to nie wiedziałem czy mam śmiać się czy płakać. Beznadziejna była również postać Jeźdźcy, a dla mnie jako miłośnika horrorów antagoniści odgrywają kluczowa rolę. Jeździec bez głowy, jest skończonym debilem dającym się łatwo manipulować, niby szuka co wszelkich sił tej swojej głowy, ale nigdy nie może jej znaleźć, nawet jeżeli leży tuż przed nim. Szczerze mówiąc to jest moim zdaniem (podkreślam MOIM zdaniem) jeden z najgorszych filmów Burtona jaki widziałem

użytkownik usunięty
szarosen

gimbusy powinny miec osobne forum na ich madrosci.