Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
1999
7,4 240 tys. ocen
7,4 10 1 240427
7,0 50 krytyków
Jeździec bez głowy
powrót do forum filmu Jeździec bez głowy

dobry, ALE

ocenił(a) film na 6

Film dobry, ale momentami mnie bawił i niestety ani razu nie wystraszył, jednak za inne
walory (jak gra aktorska lub reżyseria) dostaje to 6/10
Mój ulubiony tekst to: -masz w sobie coś z czarownicy? -czemu? -bo mnie zaczarowałaś.

ocenił(a) film na 6
iwonka_fw

Czy to źle, że czarna komedia jest śmieszna?

ocenił(a) film na 6
SU46

nie, ale czy to jest czarna komedia?

ocenił(a) film na 6
iwonka_fw

Tak, ten film to połączenie horroru i czarnej komedii. Dlatego nie rozumiem argumentu "dobry, ale momentami mnie bawił", bo po prostu czasem ma bawić, jak to komedia. Burton wiedział co robi, celowo zastosował tutaj czarny humor, żeby rozładować napięcie.

ocenił(a) film na 7
SU46

Dziwny film,trudny do oceny,ale fajnie się go oglądało.

ocenił(a) film na 6
dominik9051

Burton robi chyba same dziwne filmy. Ale czemu trudny do oceny?

ocenił(a) film na 7
SU46

No bo trudno oceniać go tylko w obrębie horroru,bo to trochę horror,komedia,dramat,romans,kryminał i wszystkiego po trochu

ocenił(a) film na 6
dominik9051

Czyli uważasz, że filmowy synkretyzm gatunkowy jest zły?

ocenił(a) film na 7
SU46

No,chyba tak,ale z drugiej strony chyba za to kocham Burtona.Czyli już sam nie wiem.Pogubiłem sie.

ocenił(a) film na 9
dominik9051

Filmy Burtona kocha się za klimat do cholery :D a ten jak zwykle miażdży, "Jeźdźca" moge oglądać bez końca. Tym bardziej że jaram się Strojem Depp'a w tym filmie.
Mam na myśli ten czarny płaszcz głównie:D

ocenił(a) film na 6
SU46

Tego dnia szukałam horroru, bez elementów czarnej komedii.. Może przez to moje odczucia na temat filmu nie były w pełni pozytywne.. Po prostu spodziewałam się czegoś innego.

ocenił(a) film na 10
iwonka_fw

fajny film ale najfajniesze sa momęty kiedy guwny bohater mdleje

ocenił(a) film na 6
weronika11b

"guwny"? nie przypominam sobie nikogo takiego.

ocenił(a) film na 8
iwonka_fw

No właśnie... o tym samym pomyślałem. Ogółem jest to świetny horror z gęstym, mrocznym klimatem, wspaniałą muzyką (nareszcie jakaś dobra ścieżka dźwiękowa w horrorze!) i oprawą wizualną. Jednak film byłby bardziej przerażający, gdyby nie te sceny "bajkowe" i niepotrzebny czarny humor. Przez to horror z przerażającym klimatem w ogóle nie przeraża...

ocenił(a) film na 7
iwonka_fw

wesoły ale dobry