Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
1999
7,4 240 tys. ocen
7,4 10 1 240488
7,0 50 krytyków
Jeździec bez głowy
powrót do forum filmu Jeździec bez głowy

ten film to jakaś kpina nie ma nic wspolnego z horrorem a ta wysoka ocena to totalnie nie wiem za co? za to ze gra tam deep?

lukas_allien

Film jest połączeniem komedii i horroru. Według mnie to bardzo udana produkcja :) Za co taka wysoka ocena? Świetna gra aktorska, scenografia, zdjęcia, czarny humor + wciągający scenariusz to chyba wystarczająco dużo elementów składających się na taką wysoką średnią.

użytkownik usunięty
lukas_allien

Burton ma to do siebie, że jego filmy trudno jednoznacznie zdefiniować i przypisać do konkretnego gatunku.
Uwielbiam tego reżysera - potrafi zaskoczyć widza XXI wieku, jego filmy wyróżniają się spośród wielu współczesnych produkcji.

ocenił(a) film na 8
lukas_allien

Skoro nawykłeś do tępej sieki rodem z Piły czy innej "kultowej" produkcji, to przykro mi, Burton do Ciebie w życiu nie dotrze :D Jego twórczość akceptuje się bezgranicznie albo definitywnie odrzuca. I nie pisz na przyszłość że lipa i że TOTALNIE nie wiesz czemu film ma takie a nie inne noty. Widać do pewnego gatunku trzeba dorosnąć =)

ocenił(a) film na 9
lukas_allien

Bez względu na rodzaj filmu musi być ciekawy i za to można dać 8 i do tego w tym przypadku dochodzi parę plusów i mamy wysoką ocenę. Tutaj film nie był za bardzo straszny dlatego nie jest najwyzsza ocena ale myślę ze taka jaka jest jest dobra mogłaby być nawet ciut wyższa