Jeździec bez głowy

Sleepy Hollow
1999
7,4 240 tys. ocen
7,4 10 1 240455
7,0 50 krytyków
Jeździec bez głowy
powrót do forum filmu Jeździec bez głowy

to przeciez czarna komedia

użytkownik usunięty

moim drodzy to ze film opowiada o mordercy tajemniczym jezdzcu, nie swiadczy o tym ze to horror. wszyscy znamy burtona i ejgo umilowania do mrocznych klimatow! wszedzie ta chakarterystyczna jasna krew, to przeciez wszystko ma nas rozbawic do lez, i jeszcze muzyczka mmmm i depp ktory swietnie gra!

ocenił(a) film na 9

Powiem tylko, że się zgadzam, tylko może ta krew niekoniecznie miała
rozbawiać. Jasne, że nie przerażać, ale nie rozbawiać. ;)

użytkownik usunięty

Jak widać nie wszyscy, skoro film wsadzają do jednego worka z Piłami i Hostelami... Cóż, może filmweb się kiedyś poprawi i raczą to zmienić ;-)
Zachwytów nad Deppem mam po dziurki w nosie i nie rozumiem, czemu piękna Ricci jest omijana. Chyba w żadnym filmie nie wyglądała lepiej. No i oczywiście burtonowski klimat, którego nie lubić się nie da. Czysta przyjemność.

ocenił(a) film na 7

No tak się właśnie zastanawiałam, czy to aby na pewno jest horror ;). A zachwytów nad Christiną Ricci nie było, nie ma i nie będzie, bo wszystkie fanki Deppa ją znienawidziły po tym filmie xD.
Szczerze powiedziawszy to zagrała b. dobrze, ale wyglądała na max 12/13 lat... ;)

ocenił(a) film na 10
klio666

hihi ^^
No powiem, że Johnny bosko odtworzył role detektywa ;]
Bardzo lubie filmy z jego udziałem, ponieważ wnosi w nie, że tak powiem klimat (...)
Ten film to arcydzieło ! Zawsze do niego wracam, po obejrzeniu miałam ochotę jeszcze raz włączyć xD
Po prostu BOSKIE !