PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571418}

Jeden dzień

One Day
2011
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 170691
6,0 21 krytyków
Jeden dzień
powrót do forum filmu Jeden dzień

:)

ocenił(a) film na 7

Znacie jakies podobne filmy do tego ? :)

pattricia

Mi się podobał Pamiętnik i I że cię nie opuszczę... Może nie są bardzo podobne, ale na pewno interesujące, zwłaszcza ten pierwszy.

ocenił(a) film na 7
Lunona_2

widziałam oby dwa :)

pattricia

Ehhh... To nie wiem... Pomyślę jeszcze ; )

ocenił(a) film na 9
pattricia

Może spróbuj obejrzeć "Wciąż ją kocham" na podstawie powieści Nicholasa Sparksa ;D

ocenił(a) film na 7
katazarzyna1501

Haha , też widziałam nawet dwa razy :)

pattricia

Cóż, Pani Pattricio... Myślę, że mogę polecić " Przed wschodem słońca" oraz " Przed zachodem słońca" . Szczerze przyznam, jestem facetem, ale zauroczyły mnie te dwa romansidła. Uwielbiam - po prostu ;) Pomyślę też, nad innymi, bo wydaje mi się, że widziałem jakieś jeszcze dobre, poruszające historie, które mógłbym polecić, lecz w tej chwili moja pamięć jest mocno nadszarpnięta ;)
Co do tych dwóch co poleciłem - mogę powiedzieć jedynie, że historia nie kończy się tak tragicznie i poruszająco jak w " Jeden dzień "...
Pozdrawiam
Bartek

pattricia

Przepraszam, za post pod postem, ale przypomniały mi się dwa tytuły:
"Twój na zawsze"
oraz
"I że cię nie opuszczę"
Pozdro
Bartek ;)

ocenił(a) film na 7
b4rt3k0pl0

dziękuję za odpowiedź :) z przyjemnością, skuszę się na " Przed wschodem słońca" oraz " Przed zachodem słońca". Co do "Twój na zawsze", przymierzam się do niego od dłuższego czasu :)
"I że cię nie opuszczę", mnie troszkę rozczarowało, ale mimo wszystko dobry film :)

pattricia

To polecę Ci jeszcze, bo widzę, że nikt o tym filmie nie wspomina, a warto oglądnąć moim zdaniem ;)
"SzczęścieDziękujęProszęWięcej" :)

ocenił(a) film na 9
b4rt3k0pl0

Polecam ,,Dla Ciebie wszystko"

Lunona_2

Proponuję zajrzeć tutaj http://www.filmypodobnedo.pl/Jeden-dzien/

pattricia

może nie aż tak podobny, ale jeden z moich ulubionych i z czystym sumieniem mogę polecić - Wicker park - naprawdę piękna historia o miłości, oprócz tego jeszcze całkiem interesujący Daydream nation.

ocenił(a) film na 7
wake_the_dead

dzięki właśnie chodziło mi o jakieś mało znane filmy, lecz równie dobre ;d

ocenił(a) film na 5
pattricia

A może Miasto aniołów lub Przeminęło z wiatrem??

ocenił(a) film na 8
panna_migotka87

igraszki losu, malo znany ale nie bedziesz zalowac;)

ocenił(a) film na 7
panna_migotka87

jestem z młodszego pokolenia i wstyd sie przyznać, ale nie widziałam, mimo że nie lubię Meg Ryan, sądzę iż warto spróbować, dziękuję :)

ocenił(a) film na 7
pattricia

ostatnio totalnie urzekły mnie dwa filmy: 'Last night' i 'Like crazy'. może nie są 'identyczne' ,ale fajnie zrobione i jakoś tak poruszające;)

ocenił(a) film na 7
aneta2700_2

Mam je już zaznaczone w swoim 'chcę zobaczyć', ale tez jakos nie potrafie do nich się przymierzyć ;)

ocenił(a) film na 8
pattricia

spróbuj "The Time Traveler's Wife"

ocenił(a) film na 7
GangstaBros

widziałam świetny i w dodatku Rachel McAdams ;)

ocenił(a) film na 7
pattricia

ja bym jeszcze poleciła "P.S. Kocham Cię" albo "500 dni miłości" :)

ocenił(a) film na 7
ola1

"P.S. Kocham Cię" - ulubiony najukochańszy. "500 dni miłości" - spodziewałam się czegoś lepszego

pattricia

a ja dorzucę Dom nad Jeziorem: http://www.filmweb.pl/Dom.Nad.Jeziorem

ocenił(a) film na 8
pattricia

pamiętnik

ocenił(a) film na 8
pattricia

Jagodowa Miłość - polecam :-)

ocenił(a) film na 8
efc_2

Ewentualnie: "Once", muzyczny film o przyjaźni, ale też dobry filmik.

ocenił(a) film na 9
pattricia

A 'Twój na zawsze'? Są pod jakimś względem podobne:)

ocenił(a) film na 7
pattricia

Polecam "Keith", podobny jest także "Zostawić w Las Vegas"
trochę inny lecz równie dobry "Trzy metry na niebem" ;)

ocenił(a) film na 8
majkmajkowski

Dorzucę "Słodki listopad", "Jeden dzień" podobał mi się co prawda bardziej ale tamten też jest niezły

ocenił(a) film na 7
qasiek

z mniej znanych "Elegia" a także najpiękniejsza chyba "Love story" i " Miłość w Nowym Jorku"

ocenił(a) film na 7
Agsia76

i jeszcze "Zaklęci w czasie" budzi podobne emocje, a z polskich filmów: "Południe - północ" - jest cudny

ocenił(a) film na 4
pattricia

"Jak hartowała się stal"

ocenił(a) film na 7
ptosiek

no no "zaklęci w czasie" jest fajowy,taki magiczny,polecił bym jeszcze "Pożegnalny walc" i polski stary dobry film "Znachor" i "Panienka z okienka" może jeszcze "Znak miłości" a z bajek "Przygoda w Paryżu".Pozdrowionka

ocenił(a) film na 7
martin26_m1

a jak chcesz się dobić obejrzeć możesz "siedem dusz"

martin26_m1

oo siedem dusz! klasyk ;) Jak drążymy klasyki to i " Joe Black" musi tu być !

ocenił(a) film na 10
pattricia

Miedzy Piekłem a Niebem, Źródło

pattricia

"Kiedy Harry poznal Sally"

ocenił(a) film na 9
pattricia

"Szczęściarz"

pattricia

trzy metry nad niebem

ocenił(a) film na 7
pattricia

"Miłość na żądanie" http://www.filmweb.pl/Milosc.Na.Zadanie

ocenił(a) film na 7
pattricia

Potrzebuję pomocy w odszukaniu filmu. Wiem, iż jest to melodramat lub dramat. Chłopak i dziewczyna. Pamiętam tylko tyle , że zostawili gdzieś pod jakimś kamieniem sobie listy i się rozeszli. Mieli je odczytać dopiero po roku. Dziewczyna czyta list w twarzystwie chyba jakiegoś starca. Więcej nie pamiętam, proszę o podpowiedzi.Z góry dzięki, a jeśli chodzi o film , który Wam zarekomenduję to polecam:
"Mistrz" oraz "Jeremy" są to dość stare filmy ale bardzo przeszywające jak ktoś lubi posiedzieć przy paczce chusteczek

tomaszchmielewski1308

może chodzi Ci o film " Kłopoty z blondynką " http://www.filmweb.pl/film/K%C5%82opoty+z+blondynk%C4%85-2008-163609

ocenił(a) film na 7
aneta0115

Dokładnie dziękuję ;-) Ale nigdzie go nie mogę kupić....

ocenił(a) film na 8
pattricia

Miasto aniołów- to mój ulubiony i jednocześnie najbardziej znienawidzony film tego gatunku.

ocenił(a) film na 8
pattricia

"Boys & Girls" - dość mocno podobny.

pattricia

Polecam :
'Now is good'
'Charlie' (the perks of being a wallflower) - może nie takie podobne, ale bardzo ciekawy film
'Wszystko gra'
'Nad życie' - bardzo wzruszający
Również 'ósmoklasiści nie płaczą'- momentami dziecinny, ale okropnie wzrusza
Nie wiem czy ktoś wspomniał o 'Odrobinie Nieba' i 'Wodzie dla słoni' xD
Najlepiej to oglądnąć filmy na podstawie powieści Sparksa, ale oczywiście żaden z nich nie dorównuje książce, no może z wyjątkiem 'Pamiętnika' ;)
Z musicali to polecam 'Across the universe', a również bollywoodzki film 'Czasem słońce, czasem deszcz'

ocenił(a) film na 7
Anka373

Każdy poleca ten "Pamiętnik" - taki dobry jest ??

tomaszchmielewski1308

Ocena na filmwebie mówi sama za siebie. ;)

ocenił(a) film na 7
Anka373

Wczoraj wreszcie kupiłem i obejrzałem i powiem szczerze zawiodłem się trochę. Jakoś nie było momentu by oczy szczypały.

ocenił(a) film na 7
tomaszchmielewski1308

ja dziś obejrzałam po raz 10 i mimo że nie jest to jakiś super wyciskacz łez, moim zdaniem świetny ;)