PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571418}

Jeden dzień

One Day
2011
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 170693
6,0 21 krytyków
Jeden dzień
powrót do forum filmu Jeden dzień

Piękny, wzruszający do głębi. Pokazuje prawdziwe piękno przyjaźni która, później przerodziła
się w piękną miłość !!! Niestety taka prawda, że szczęście wiecznie nie trwa ale, trzeba mieć
chwile a potem wspomnienia dzięki którym, zrozumiemy na czym polega prawdziwa miłość
i jaka jest na prawdę! Prawdziwa miłość przetrwa wszystko !!! Niestety życie szybko
przemija, nie ma chyba nic lepszego w życiu każdego człowieka kiedy dosięgnie go miłość!
Ten film bardzo mnie poruszył, cudowny, trzeba doceniać właśnie te małe chwile jakie daje
nam los żeby, iść przez z życie z uśmiechem i radością, żeby niczego nie żałować ! ! !

Mawerka

dla mnie tylko 8/10. Myślałem że będzie to When Harry Meet Sally początku XXI wieku, a tu rozczarowanie. Jak dla mnie to była miłość, z której wynikła przyjaźń. Znamienna jest scena rozstania uwaga Spoiler: kiedy szepcze mu do ucha, że kocha go bezgranicznie, ale już nie lubi... za to końcówka wspaniała.

ocenił(a) film na 9
robwis

Również mnie nieco rozczarował. Ślizgał się po powierzchni i przez pierwsze 40 minut przebierałam nogami, bo przypominało to nieco spoilery różnych filmów... ale historia wspaniała.... Kolejny dowód, że miłość potrzebuje przyjaźni ;D

ocenił(a) film na 9
Mawerka

Każdy ma swój gust, ale mi szczególnie spodobał się ten film. Nie jest to kolejne banalne love story. Według mnie dobrze zrobili, bo mimo śmierci film kończy się pozytywnie. I bardziej przypomina rzeczywistość niż przesłodzoną bajeczkę. Szczerze mówiąc, spodziewałam się czegoś mnie ambitnego, a tu proszę: genialny!

ona116

Jak najbardziej zgadzam się z ona116 :) Film genialny i nie jest typowy jak na filmy o tej tematyce, nie spodziewałabym się takiego zakończenia a nieprzewidywalność w filmie zawsze działa na plus jak dla mnie ;)