PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571418}

Jeden dzień

One Day
2011
7,5 171 tys. ocen
7,5 10 1 170543
6,2 26 krytyków
Jeden dzień
powrót do forum filmu Jeden dzień

Zawód ..

ocenił(a) film na 5

Po przeczytaniu książki, mimo że jestem mężczyzną, byłem poruszony.
Gdy zacząłem oglądać film, który myślałem, że będzie równie świetny, od razu zrozumiałem, że niestety reżyser nie podołał. Byłem okropnie zawiedziony, a film momentami mnie nudził. Książkę czytałem 3 razy, film obejrzałem raz i nigdy nie wrócę do niego. Nie polecam, jeśli ktoś czytał książkę - zawiedzie się i to bardzooo.

matus17

oj, przepraszam ale nie zgodziłabym się z Tobą. mi się bardzo podoba zarówno książka jak i film. i tą i tą wersją jestem szczerze zachwycona, obie wersje bardzo mnie poruszyły. co jest dziwne, bo z reguły zdecydowanie wolę książkę od filmu. ogółem ta historia zrobiła na mnie ogromne wrażenie i na stałe zapadła w mojej pamięci. co prawda książkę również przeczytałam kilkakrotnie (zachwyca za każdym razem),a film obejrzałam jeden raz, ale naprawdę nie jestem w stanie wybrać między książką a filmem.

serdecznie pozdrawiam ;))

ocenił(a) film na 5
matus17

Książki nie czytałem, ale.... Film bardzo słaby, postaci przerysowane i irytujące. Film nastolatkom może się podobać, z tym się zgodzę.

Ja obejrzałem cały film tylko dlatego, że w tym samym czasie podróżowałem autobusem i z braku nudy nie było lepszych opcji.
Poważne kino to to nie jest, i tym którzy szukają ciekawej i przekonywującej historii - nie polecam.

Pozdrawiam