6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205955
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

Otóż nie ukrywam: od samego początku byłem nastawiony sceptycznie. Ale usiadłem spokojnie i bez uprzedzeń - czysta karta. I tu zaczynają się problemy. Film ten jest bardzo przeciętny - oczywiście urzeka jego ascetyzm, surowość - swoiste wtłoczenie w środowisko/otoczenie. Za filmem tym stoi jednak mit [potężna moc ornamentów]. Mit - ogólnie rzecz ujmując to irracjonalne uczucia, przywiązanie i reprezentacja. I tu kolejny problem: to nie mój mit, nie mój świat. Mogę się cieszyć jedynie czyimś szczęściem - i tym tłumaczę fenomen tego filmu - spełnił na ekranie mit danej grupy ludzi, zapewne spełnił idealnie. Toteż nie założę czapeczki z daszkiem, bluzy z kapturkiem i szerokich spodni, nie pokocham hip-hopu. [ale] I bez tego film dobry, tylko dobry - bez całego tego dzikiego pędu na wow-zachwyty.

ocenił(a) film na 10
nimportequi

dzięki za radę ale nie skorzystam haha

_Madzik_

proszę :) pierwsza rada gratis, potem słono sobie liczę za porady :)

ocenił(a) film na 10
nimportequi

obawiam się że to była Twoja pierwsza i ostatnia porada, proszę nie wysilaj się więcej, haha

_Madzik_

ja się nie wysilam

użytkownik usunięty
tiggy1980

u ciebie nawet nie ma na co spojrzeć----to jest oczywisty trolling

joasiu dziecko nierozgarnięte, zamilcz proszę!

użytkownik usunięty
nimportequi

buhahahahahahahaahhahahahahahahaha!!!1 Teraz to mnie rozbawiłeś :P

użytkownik usunięty
nimportequi

Kto nazywa innych dziećmi sam jest dzieckiem,kto najgłośniej krzyczy stop gejom sam w nocy pod kołderką marzy o facecie-tak tak nasze postawy odwzorowują nasze obawy.Pomyśl o tym zanim coś znowu napiszesz.obnazasz sie publicznie.

Hahahahahaha teraz o ty mnie rozbawiłaś nierozgarnięta dziweczynko swoim głupim wywodem psychologicznym. Nie pisz więcej, bo obnazasz swoje braki w inteligencji i chłopskie pochodzenie!

nimportequi

Joasia - taka stara, a taka głupia! :D

użytkownik usunięty
nimportequi

Pudło :P z pochodzeniem :-) Czasem żałuję,fajnie byłoby mieć jakiś land w macierzy i parobka takiego hmmmm,zgadnij jakiego.

hahaha niestety twoje wpisy świadczą o tym, ze jestes jednak z gminu :) więc żyj sobie spokojnie u siebie na wsi w connamerze i nie udzielaj się, bo z każdym postem bardziej sie pogrążasz!!

użytkownik usunięty
nimportequi

hahaahahahahaha nawet nazwy nie umiesz przepisać :-)

Connemara to piękne miejsce,park narodowy,niestety nie rozparcelowany na farmy;-)

Pozostanę więc tu gdzie jestem,czyli w mieście.Ponieważ zasadniczy bład jaki popełniam to pisanie z egzemplarzami takimi jak ty więc to będzie mój ostatni wpis w odpowiedzi na twoje wypociny.

buahahahaha jak zwał tą dziure tak zwał (tylko ktos z tej wioski zna jej właściwą nazwę).
Nawet jeśli przeniosłaś się do miasta to i tak twoje chłopskie pochodzenie wyłazi z ciebie!! Niestety tego nie da się zmienić :)

Wyszło szydło z worka - braki w wykształceniu i inteligencji próbujesz nadrobić gadatliwością. Ale przejrzelismy cię na wylot. No więc co - świnie pasać zmykaj :D

ocenił(a) film na 10

widzę że Ciebie też się uczepił ten i....a nimportequi, współczuję.

_Madzik_

Widzisz tu się zgadzamy, ja też współczuje Joasi - wyjechała z Polski do Irlandii kozy pasać i grac na fujarce...

ocenił(a) film na 10
nimportequi

widzisz a ja się z tobą nie zgadzam bo współczuję jej tylko i wyłącznie tego,że ją też obrażasz na forum.

_Madzik_

no to zdecyduj sie wreszcie... A Joasi nie obrażam tyko pisze same fakty - niewygodne dla niej, ale zawsze fakty

użytkownik usunięty
_Madzik_

Miło bardzo,że są inteligentni młodzi Polacy?Polki. Dziekuję Ci bardzo za wsparcie,ale....to trochę moja wina bo dałam się wciągnąć w typowy trolling. Najlepsza metoda nie odpowiadać i nie pisać do takich egzemplarzy .Nie mogę reagować więcej na jego posty bo to go tylko nakreca.Jak go zostawimy to sie wypali i odczepi.

ocenił(a) film na 10

popieram :) niech szuka innych ofiar :)

_Madzik_

no tak teraz rozumiem - dobrałyście się poziomem inteligencji i wiekiem. Życie pełne jest niespodzianek!

użytkownik usunięty
_Madzik_

Czasem ignorowanie i stoicki spokój to najlepsza broń.:-)

ocenił(a) film na 10

popieram, ale niech się i on teraz trochę powkurza...hehe :) najzabawniejsze jest to, że czyta nasza rozmowę i się wcina hehe :)

użytkownik usunięty
_Madzik_

też to widzę :-)

Widzisz _Madzik_co się dzieje jak ignorujesz :P

ocenił(a) film na 10

tak widzę ;) dał nam w końcu spokój, albo spać poszedł, hehe

chyba na kozy albo rudych tubylców z zielonej wyspy...

Tak jest są mądrzy Polacy, a nie tak jak myślałaś że wszyscy pojechali do irlandii....lepiej przyznaj, że stado ci się rozbiegło i ganiałaś za nim po polach