Marysia jest bardzo mocno korelowana z tą chorobą.
Powiedziec ze Marihuana nie mogla spowodowac u niego schizofrenii mozna wtedy tylko, gdy bysmy wiedzieli co tak naprawde powoduje schizofrenie. A to ze wkrecal na komisji moglo byc zbiegiem okolicznosci, potem okazalo sie to ironią losu.
Google naprawdę nie boli... wystarczy wpisać: Piotr Łuszcz chad i macie rozwiązanie. To nie żadna schizofrenia, to że w jakiejś zwrotce użył tego słowa, jeszcze nie oznacza, że był schizofrenikiem. Schizofrenicy nie przebywają na wolności z żoną i dzieckiem i do tego rapują tylko siedzą w zakładzie zamkniętym. Chyba że miałby jakieś lekkie stadium, ale ludzi z lekką schizofrenią nie skaczą z okna...
Na bank problemy psychiczne i choroba. DLaczego ? Poniewaz osoba zdrowa psychicznie jest w stanie poradzic sobie z wieloma problemami nawet jak jest bardzo ciezko. Poza tym magikowi nie bylo ciezko, mial rodzine, prace, byl slawny, hobby ktore go bardzo wciągało i pochłaniało i pewnie dawało dużo radości ....
ludzie biora leki antypsychotyczne i natezenie i ilosc glosow sie zmniejsza, co pozwala im byc poza zakladem.
Nawet google nie jest w stanie naruszyc tajemnicy lekarskiej i sie wygadac co mial magik
Jak to ludzie ze schizofrenią nie popełniają samobójstw? Nie wiesz co piszesz. I nie wiesz jak schizofrenia potrafi człowieka doprowadzić do ostateczności. Około 30% chorych na schizofrenię dokonuje próby samobójczej. Mało??
Nie ma wogóle o czym dyskutować. Człowiek zdrowy, pozornie silny może wpaść z dnia na dzień w ciężką depresję i popełnić samobójstwo nie mówiąc już o cięższych chorobach. Szkoda człowieka i tyle i nie mówię tego "bo Magik jest w modzie". Szkoda chłopa i nie mówmy o nim źle, skupiajmy sie na tym co pozostawił po sobie dobrego dla nas, Pozdro,
Pewnie masz racje, ale widzialem film taki o marihuanie wlasnie opisujacy zycie chlopaka ze schizofrenia ktorzy bierze leki i liczna glosow zmniejszyla mu sie do 3. Ale nie jest szczesliwy
pewnie omamy zmniejszyły mu się bo brał regularnie leki. Ale paląc przy tym maryśkę długo tak nie pociągnie
Tutaj się nie zgodzę. W moim otoczeniu jest osoba z dość zaawansowaną schizofrenią i fakt była w szpitalu, ale normalnie bierze leki i funkcjonuje w życiu społecznym. Ważne jest aby dobrać leki, które umożliwią funkcjonowanie w społeczeństwie.
Tak, marihuana wywołuje wiele chorób psychicznych w tym schizofrenie paranoidalna i ostre napady lękowe.
to pewnie była ironia...natomiast nie demonizujmy marihuany jako takiej, po prostu istnieją jednostki wybitnie wrażliwe, na które środki psychoaktywne takie jak narkotyki czy alkohol działają wyjątkowo i niestety ma to często fatalne skutki, niektóre używki nie są dla wszystkich
No wlasnie, jest strasznie paradoksalna. Ludzie mowia ze uspokaja a tutaj ostre napady lekowe sa wymieniane
No marichuana ogólnie pogłębia emocje i te pozytywne i te negatywne. Ja nie jaram bo właśnie miałem zbyt często Bad- Tripy i stwierdziłęm że nie ma sensu. A co do Fokusa i Rahima to super goście tak samo ja Dab. Ginący w dzisiejszych czasach gatunek Hip-hopowca z krwi i kości a nie Dresiarza- pseudokibica bo coraz więcej rynku zalewają takie składy, które z kulturą HH nie mają wiele wspólnego.
No wlasnie poglebia emocje. Czyli zeby palic trawke trzeba byc szczesliwym czlowiekiem, bo jezeli bierze ja osoba w smutna albo w depresji to tylko pogorszy jej stan.
a jednak masz gówno... w głowie. palisz kilkanaście lat, czyli teraz masz najmniej 25 lat, a po twoim wpisie można wnioskować, że masz dojrzałość emocjonalną dziecka.
Niestety, znam dwóch ziomków, którym sowicie odbiło od palenia. W drugim przypadku osobiście widziałem jak chłopak w ciągu kilku miesięcy dostał ostrej paranoi i jedyną używkową jaką w tym czasie przyjmował była marihuana. Zioło tak jak amfa czy choćby alkohol nawet przy niewielkich predyspozycjach do uzależnień może powodować ostre stany psychotyczne w czasie długotrwałego przyjmowania. Możecie sobie pisać na ten temat różne bzdury ale zobaczycie po swoich znajomych czy za jakiś czas dalej będą tacy "kozacy" i fanboje jarania. Odpowiedź na Twoje pytanie brzmi TAK i mówię to z autopsji a nie powołując się na jakieś enigmatyczne wyniki badań, których może nigdy nie było. Gdyby nie dragi w tym między innymi marihuana, schizofrenia nie ujawniała by się u wielu osób, które mają do tego predyspozycje np, dziedziczne. Dam Ci jedną dobrą radę, jeśli masz w rodzinie babkę, która rozmawia z duchami, albo wujka, któremu ufo wszczepiło chip pod skórę, nie nadużywaj, a najlepiej w ogóle nie pal.
I takie wypowiedzi lubie, konkretne rzeczowe i z doświadczenia. Ale kontaktu z tak wywołaną schizofrenia nie miales ?
Chociaz sa osoby ktore mozna sledzic, jak kora, liroy, george michael czy szulim :) ktorym nie odbilo
Schizofrenia to zlepek różnych objawów, lekarzem nie jestem więc nie będę diagnozował ani magika ani moich nieszczęsnych kumpli, trochę tych objawów było widać w filmie ale trudno powiedzieć czy magik miał schizo... Czasem ktoś wali wódę dzień w dzień i na stare lata jest po prostu zwykłym chamem albo starym prykiem, a czasem dość szybko zaczyna do siebie bełkotać i widzieć lub słyszeć rzeczy, których nie ma. Może magik udawał schizo żeby nie iść do woja, a wpadł w depresję, trudno powiedzieć. Jedno jest pewne, że używki w połączeniu z "duszą artysty" to często mieszanina wybuchowa. Celowo piszę używki a nie tylko marihuana bo zdaje się, że substancji, które działają jak katalizatory około-schizoidalnych klimatów jest sporo i nie jest to tylko marihuana.
Georgowi Michaelowi odbiło bo ciągnie laski w parkach w Londynie bezdomnym i jeździ spalony samochodem i taranuje sklepy.
no może jednak trawa zrobi z ciebie geja, kuba wojewodzki w wywiadzie z malenczukiem - malenczuk tez sie dziwnie zachowywal
Nie chodzi mi o to, że zrobi z ciebie geja bo do nich absolutnie nic nie mam jeśli są normalnie zachowującymi się ludźmi. Piszę ten fakt dlatego, że będąc człowiekiem z takim kontem jak George Michael i z taką rozpoznawalną twarzą jest trochę delikatnie mówiąc dziwne robić takie rzeczy z kim popadnie oraz ryzykować życie swoje i innych jeżdżąc na bani samochodem. Marihuana jak dla mnie jest takim zagrożeniem jak alkohol, nic większym nic mniejszym, nie palę ale jestem za legalizacją bo nie powinno się zabraniać ludziom korzystania z darów natury już alkohol jest dużo bardziej chemiczny niż marihuana a samobójstwa, zabójstwa zdarzają się chyba nawet częściej u ludzi po alkoholu. Temat rzeka ale jeśli alkohol jest używką to marihuana też, banderole na worek i do sklepów :)
haha i bedzie happy world. otworze specjalne parki dla palenia trawki :) i Cygar :D ...ty a moze on uzywal tego bezdomnego jak bonga, napchal mu w krocze z tylu ziela i probowal odpalic ciągnąc z przodu
Kurde...temat prawie jak dla idiotycznych trolli.
Marihuana Magik przecież palił, nie ukrywał tego. Chyba, że przed prawem ;).
"Ścierwo" to nie żaden gatunek zioła, tylko do jasnej cholery gówniany stuff, którego nie palił- w takim sensie, że palił to co sprawdzone, a to co jest podejrzane nie jarał, ot co.
Czy miał schizofrenię? Tak, nawet sam to przyznał. Jak ona do niego "przyszła"? Nie jest to jasne powiedziane i nigdy się tego nie dowiemy, bo nam tego nie opowie.
Możemy jedynie rozmyślać... Jeżeli miał to trudno- niestety, ale było mu źle z tą chorobą. Jeśli jej nie miał to wiadome, że skoczył tylko dlatego, że chciał uniknąć służby wojskowej.
Tylko, że ta "służba" moim zdaniem także nie jasna, a raczej to, jak jej chciał uniknąć. Spoko, rozumiem- skok z okna, złamania itd.
Tylko, że z 9 piętra? To nie jest lekka przesada? Mógł to załatwić skacząc z domu jednego z chłopaków, Raha lub Fokusa- nie mam pojęcia na których piętrach mieszkali, ale zapewne nie tak wysoko i wtedy wątpię by mu się coś poważniejszego stało. A tak...świat stracił jednego z tych oryginalniejszych i bogatszych wnętrzem artystów.
Koniec.
""Ścierwo" to nie żaden gatunek zioła, tylko do jasnej cholery gówniany stuff, którego nie palił- w takim sensie, że palił to co sprawdzone, a to co jest podejrzane nie jarał, ot co."
Skąd masz informacje, co Magik palił, a czego nie? Rozumiem, że byłeś naocznym świadkiem tych zdarzeń?
Jesteś trollem czy tylko strugasz takiego, który musi mieć jasne dowody?
Przesłanie jest jasne i raczej zrozumiałe- jeśli ktoś go nie rozumie to już jego problem.
Jak można wgl. rozkminiać tak debilny temat jakim jest "ścierwo" palone (a raczej NIE palone) przez Maga?
Tak, lubię mieć jasne dowody jak rozmawiam z kimś na jakiś temat. Wiem, że dla wielu ludzi domaganie się konkretów może być oburzające, ale uwierz, że abstrakcyjna rozmowa o cudzych domysłach, które nie mają żadnego większego oparcia w rzeczywistości jest bezcelowa.
Więc mam rozumieć, że oczywiście nie masz żadnych dowodów na to, co Magik brał, a co nie?
Synu Ty nie masz w ogole pojecia o dragach.
Scierwo, syf,kaban, wlodek, feta- to sa okreslenia amfetaminy.
Co do palutu to posluchaj choćby tego goscia http://www.youtube.com/watch?v=uXlNdJ7oibM
Pozdro.
Proponuje zeby ludzie adresowali swoje wypowiedzi, bo nie wiadomo kto do kogo mowi
teraz do ciebie wrotek: nie pisz do mnie wiecej, bo wiedze swa opierasz na propagandowych filmach, z ktorych zreszta grzyba rozumiesz. pozdrawiam!
Propaganda... Tak to sobie tłumacz i dalej sie narkotyzuj, skończysz na dnie. A badania (mało dokładne i mało prezycyjne), na które powołują się zwolennicy TEZY o nieszkodliwości marihuany, były przeprowadzone kilka dekad temu na naturalnie rosnących okazach, zaś to, co kupujesz u swojego dilera jest uprawiane pod lampami grzewczymi w szklarniach bez dostępu do naturalnego światła, posadzone na wacie z włókna szklanego i podlewane mieszankami antybiotyków i jakiejś chemii przyśpieszającej wzrost :)
ja nie mowie, ze konopie sa nieszkodliwe, a owszem - najwiecej szkody z tematem zwiazanej niesie wlasnie podziemny charakter uprawy i handlu. chemia przyspieszajaca wzrost to nawozy, stosowane w uprawie prawie wszystkich grup roslin, a mieszanki antybiotykow to znow jakas dziwna propaganda. czyzby bodek?
polecam posluchac, co ma do powiedzenia w temacie prof. vetulani.
to jest po prostu potoczna nazwa fety. tak jak na marihuane mowi sie palenie tak na amfetamine scierwo ;p
jakby kazdy mial robote i zapie|dol od pn do sb i przyszedlby urobiony z roboty to by nie b ylo czasu na shizofrenie itd .....odpuscie ludzie uczepiliscie sie osoby wyjatkowe a jej nie ma i sie nie obroni a nie chciala by tego napewno i teraz wielkie halo robicie , gdziescie byli wtedy kmioty z bozej lachy...ja wiem gdzie bylem....
a teksty maga rozumie ten co ma zrozumiec reszta niech pyta na forach o co chodzi to tu to tam a ja leje z tego ci nie miara ...bananowa mlodziez leci do kina wikipedie uruchamia i go !!! heheh dobrze ze jestem inny i ten temat akurat znam od podszewki i wkurza mnie to wszystko co zrobili magikowi ale to tez skuma ten co ma skumac reszta niech pyta o co chodzi w tekstach hahahahahah i jeszcze raz hahahahahahahah ....nie byloby rahima i fokusa bez maga , na pfk sie szlo dla maga nie dla tych cipek ktore teraz robia hajs na zmarlym koledze ktorego sami dokonca nie kumali...picassa tez nikt nie kumal...przesadzilem?? nie !! przesadzili oni robiac film nie majacy zawiele wspolnego z prawda, raz mag sie nieobroni ,a dwa wsytd by mi bylo zawdzieczac komus wszystko wsumie i sie podczyms takim podpisac ....rah , fokus,,,wstyd....nie wyciagajcie titanica ...nie macie prawa...zadnego..
Jakbym mial miesKac w takim blokowisku-dreslandzie razem z taka swolocza to tez by mi odwalilo, i kazdemu innemu normalne,u czlowiekowi. Spojrzcie tylko, jakie sa ceny.mieszkan na dresiarskich blokowiskach, jak bardzo odbiegaja od sredniej rynkowej ceny.
Mi prawie odwalilo od ogladania filmu, suche to wszystko szare bloki pali piją haszysz zazywaja :D
Tak, film dla bezbożnych dresów, którym siłownia zastąpiła kościół a tanie sterydy i dragi komunię świętą
wracając do tematu, wydaje mi się, że miał dwubiegunówkę, a tekst o schizofreni, po prostu nawiązywał właśnie do depresji, że raz jest dobrze raz jest źle, są skoki nastrojów, nad którymi sam nie panuje i czuje niemoc, która uniemożliwia mu funkcjonowanie. inaczej widzi świat niż inni i czuje się obcy, to według mnie ta użya w tekście schizofrenia, nie wydaje mi się, by tekst był banalny i nawiązywał to schizofrenii nabytej, po maryśce, moim zdaniem jest w tym większa głębia, nawiązanie właśnie do dwubiegunówki.