Oczywiście, że tak powinno być. Nasz naród jest już dosyć ogłupiony przez martyrologiczną ideologię męczeństwa. Czy każdy poważany w tym kraju człowiek musi być tragicznym romantykiem popełniającym samobójstwo?! Czy to jest normalne? I jak to wpływa na nasz kraj. Dosyć już Winkelriedów w Polsce. Czas na to co faktycznie buduje potęgę i bogactwo: ciężką i rzetelną pracę każdego dnia. A nie życie z dnia na dzień, a później łączenie końca z końcem, by w przypływie uniesienia chwili wyskoczyć przez okno. Zostawiając żonę z dzieckiem, zresztą. Po prostu brawo. I brawo dla was, którzy się nad nim spuszczacie. ;)
Skończmy z tymi romantycznymi bzdurami i weźmy się za ciężką pracę. ;)
"Czucie i wiara silniej mówi do mnie
Niż mędrca szkiełko i oko.
Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu!
Miej serce i patrzaj w serce!"
Haha, koleś pisze żeby skończyć żyć według romantycznej ideologii, a ty wyjeżdżasz mu tekstem gościa który jest jednym z głównych poetów tej epoki? Powiedz mi po co? Bo ja nie widzę w tym sensu
Może dlatego że rozbijając przedostatnią strofę rozwaliłaś kompozycje tego wiersza przez co już nawet samo czytanie tego cytatu jakoś słabo się czuje. Zresztą nie muszę nic rozumieć żeby stwierdzić że jeśli odpowiedzą na zarzut że Polska powinna pozostawić za sobą romantyczne idee, jest źle zacytowany fragment wiersza, to to jest po prostu złe.
Jakie to charakterystyczne dla osób które nie potrafią wyrazić i sprecyzować swojego zdania.
Jeśli jesteś niezrozumiała dla wszystkich oprócz siebie to myślę że warto, możesz dzięki temu uniknąć wyobcowania społecznego i posiadania etykiety osoby głupio-mądrej.
Pozdrawiam, Edward Sosna.
Ty i poważne tematy? Jakie? Może twój doktorat? Już chyba ustaliłam, że dyskusja z tobą nie ma sensu bo jesteś kłamcą i betonem więc zrób mi przysługę i poszukaj sobie kolegów;)
No proszę, od razu atak na moją osobę, typowe dla polskiego studenta-wykształciucha.
Jeśli nazwanie mnie betonem jest dla ciebie odpowiedzią, to gratuluję kultury i dobrego wychowania. Nie po raz pierwszy sama udowadniasz, że mam nad toba przewagę intelektualną oraz jestem znacznie bardziej kulturalnym człowiekiem, więc proszę przestań się już kompromitować.
Intelektualna przewaga? Nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań, widocznie nie potrafisz czytac ze zrozumieniem:) I tak, kultura się z ciebie wylewa:)
A jakie pytania mi zadałaś? ilu znam studentów? nie muszę ci się zwierzać ze spraw wychodzących poza tematy na forum, poza tym przypominam że to ty wczoraj nie potrafiłaś mi odpisać na moje wypowiedzi. Pewnie wykraczały poza twoje ograniczone horyzonty.
Takie argumentum ad personam jak twoje przedostatnie zdanie, to żenujący poziom, który uwłacza osobie studenta. Polecam na przyszłość nie prowadzić tak dyskusji. Pozdrawiam Edward Sosna
Martyrologiczna idelologia męczeństwa - znasz słowo tautologia? Zanim zaczniesz pisać przemądrzały komentarz naszpikowany "trudnymi" słowami poznaj ich znaczenie. I popracuj nad składnią.
to nie o tobie, po prostu zawsze jak z kimś dyskutuje to wbija Dante99 i trolluje
Krytykuję jedynie film i osobę Piotra Łuszcza, ponieważ film pt. "Jesteś Bogiem" ma zgubny wpływ na dzisiejszą młodzież; promuje narkomanie i rozwiązły tryb życia natomiast etnolingwistyczna przynależność Piotra Ł. a co za tym idzie, również jego twórczości, powoduje zubożenie polskiego słownictwa i napływ prymitywnych neologizmów. Do tego film jest przekłamany i pokazuje zakłamaną historię, niezgodną z faktami, chociaż to akurat plus bo rzeczywista historia jest jeszcze bardziej zwulgaryzowana. Piotr Ł. wolał zerwać z najważniejszymi wartościami ludzkimi takimi jak wiara i rodzina, na korzyść narkotycznej ekstazy która rzekomo pomagała mu tworzyć hip hop. Niesie to za sobą długofalowe skutki, pomimo iż fokus zaznaczał że zażywanie środków psychotropowych nie czyni człowieka bardziej kreatywnym, dzieci z osiedlowych ławeczek wierzą że narkotyzowanie się pomoże im osiągnąć sukces.
Ja traktuje magika bardziej jako fenomenalnego rapera z kapitalnymi tekstami, niz bardziej jako wzór osobowy. Paktofonika nagrała kilka świetnych utworów i dla wielu za to są powodem kultu, a nie to czy jarali czy też nie. Co do propagowania środkówodurzających, coś w tym jest, ale warto traktować to jako przestroge dla młodzieży, niż jako pomoc twórczą. Jak ktoś jest dobry w tym co robi, nie potrzebuje do tego niczego specjalnego. A sama Paktofonika była cholerenie dobra w tym co robiła, bo nie wierzę że to wszystko co zrobili, to zasługa zieleni :)
Pozdrawiam.
To prawda, muzyka stoi na wysokim poziomie, czego moim zdaniem nie można powiedzieć o filmie. I masz rację że właśnie jako raper powinien być ten wykonawca traktowany, a nie jako autorytet dla młodzieży.
Bardzo mi miło że wreszcie znalazł się ktoś, kto od razu mnie nie zwyzywał od ciemnoty i trolli tylko przedstawił swoje zdanie.
"To prawda, muzyka stoi na wysokim poziomie, czego moim zdaniem nie można powiedzieć o filmie"
Film, którego nie widziałeś i muzyka, której nienawidzisz, jak dowiodły posty w innych wątkach. A także postać Piotra Ł., którego nie znasz, a oceniasz i wiesz lepiej, jak oceniać jego postać. Zabawne...
Ahh no tak, bo pan "pozjadałem wszystkie rozumy" wie na czym byłem w kinie, a na czym nie. A co do muzyki to dla twojej wiadomości jestem z nią dobrze zaznajomiony ponieważ interesuje mnie od niedawna ten temat i zdążyłem się z nią zapoznać, ale ty oczywiście wiesz swoje.
Wiem swoje tak samo, jak Ty wiesz, że rzekomo piszę o filmach, których nie widziałem. Więc poluzuj gatki i ciesz się: myślimy bardzo podobnie.
mimo iż nie oglądałem tego filmu, to wątpie aby stał na poziomie "2" :)
Oceny powinne byc obiektywne, albo nie wystawiane ogółem, jeżeli ktoś od początku nastawi się na to, że film to kicz o narkomanii, to oczywista jest niska ocena.
Mimo wszystko proszę o podobne obejrzenie filmu całkowicie na czysto, bez emocji i uprzedzeń i wtenczas ocenienia. :)
Pozdrawiam .
Zakłamanie bije z twojego postu. Magik zabił się bo był chory na schizę a marycha miała do tego tyle, że osoby chore na schizofrenie nie powinny jej zażywać. W ogóle kim ty jesteś żeby oceniać osobę, której nie znasz dylematów i zabarwienia całej jej historii co?Jesteś jakimś typkiem, który urządza internetowy chlew i myśli, że nawróci wszystkich na swoje wykrzywione podejście do całej sprawy. Stworzyłeś jakaś muzykę, sztukę coś co zostanie dla potomnych? Jestem ciekaw. Magik się zabił i to nic godnego pochwały, ale nie każdy człowiek daje sobie radę ze wszystkim a już szczególnie chorobą psychiczną. Najłatwiej osądzać
Już mówiłem ci kilka razy że nie rozmawiam z osobami które nie szanują innych użytkowników.
A kiedy chociaż raz Cię konkretnie obraziłem? Nie baw się w hipokrytę.Myślałem, że morderca, gwałciciel zasługuje na tyle pogardy ale samobójca- chory psychicznie człowiek, który nie jest do końca świadomy?
skoro twierdzisz że był chory psychicznie to tym bardziej żaden z niego autorytet dla młodzieży i o to się rozchodzi, nie chciałbym żeby moje dzieci wzorowały się na chorym psychicznie narkomanie
Dzięki, że donosisz na mnie pysiu i przychodzi ci z trudnością pomyślenie , że ktoś może mi się włamał na konto? Zaczynam przypuszczać, że może to nawet byłeś ty. W związku z takim chamskim donoszeniem opartym na niepewnych przesłankach- kto sprytny przyznawał by się do paru kont? - Kończę z tobą dyskusję całkowicie.
Swój szacunek wobec innych użytkowników pokazałeś dobitnie, wypisując w blogu tych, których nie lubisz, w tym i mnie. Napisałeś: "jedzosław - wyraża opinie na temat filmów których nawet nie widział, a do tego obrusza się jak małe dziecko gdy ktoś ma czelność mieć inne zdanie".Najzabawniejsze jest to, że film o którym rozmawiamy widziałem, za to Ty uparcie film ten atakujesz, choć najprawdopodobniej nie raczyłeś obejrzeć. Każdy, kto zechce może zresztą zobaczyć, jak wyglądały nasze dyskusje i kto tu się obrusza jak małe dziecko.
A najśmieszniejsze jest, że wszędzie trąbisz o wartościach chrześcijańskich, jakie podobno wyznajesz, choć dajesz na tapetę ludzi, którzy śmieli się z Tobą nie zgodzić lub zadawali zbyt trudne dla Ciebie pytania. Niewiele ma to wspólnego z wartościami, w które wierzysz, a Twój awatar nie zmieni faktu faryzeuszostwa, jakiego się dopuszczasz. Nie jesteś zresztą żadnym Mesjaszem i nie wiem, jakim prawem wycierasz sobie Nim buźkę.
Do tego tworzysz ocenę filmów wyłącznie na podstawie tematyki. Gdybyś zadał sobie trud obejrzenia filmu wiedziałbyś, że film ten bynajmniej nie buduje mitu Piotra Łuszcza, a dla młodzieży może być ostrzeżeniem. Raczej pokazuje, jak trudna może być droga na szczyt i w jak w głupi sposób można stracić wszystko, co cenne.
Tyle na temat. Mogę sobie wisieć na Twoim blogasku, otoczony doprawdy doborowym towarzystwem, takimi jak: m.in. Dante99, bormam_maly_recenzent i Alen_2. Wszystkich zainteresowanych odsyłam do bloga kolegi Mesjasz_to_ja, wrażenia gwarantowane.
a proszę bardzo, jakbyś chciał wiedzieć te twoje 'doborowe towarzystwo to troll który ma kilka kont:
http://imageshack.us/photo/my-images/850/kamcan.png/ zgłoszone już do administracji, było poruszane także nas forum, dlatego wymieniłem te konta na moim blogu a ciebie dołączyłem dodatkowo bo wydaje ci się że pozjadałeś wszystkie rozumy i wszystko wiesz
Wiem wszystko, bo zobaczyłem film. Szkoda tylko, że w żadnej dyskusji nie udało Ci się udowodnić, że go nie widziałem. Za to Ty wielokrotnie dajesz temu dowód, że filmu nie raczyłeś zobaczyć. Spinasz się, bo nie lubisz hiphopu- ja też nie jestem fanem tej muzyki, ale przynajmniej oceniam film, a nie tematykę. W przeciwieństwie do Ciebie.
Przestań dziecko, skompromitowałeś się, swoimi nędznymi oskarżeniami na tyle, że temat szkalujący mnie został skasowany. Wklejasz jakieś przerobione print screeny i myślisz, że błyszczysz.