Oczywiście, że tak powinno być. Nasz naród jest już dosyć ogłupiony przez martyrologiczną ideologię męczeństwa. Czy każdy poważany w tym kraju człowiek musi być tragicznym romantykiem popełniającym samobójstwo?! Czy to jest normalne? I jak to wpływa na nasz kraj. Dosyć już Winkelriedów w Polsce. Czas na to co faktycznie buduje potęgę i bogactwo: ciężką i rzetelną pracę każdego dnia. A nie życie z dnia na dzień, a później łączenie końca z końcem, by w przypływie uniesienia chwili wyskoczyć przez okno. Zostawiając żonę z dzieckiem, zresztą. Po prostu brawo. I brawo dla was, którzy się nad nim spuszczacie. ;)
Skończmy z tymi romantycznymi bzdurami i weźmy się za ciężką pracę. ;)
Do administracji to zostały zgłoszone twoje dwulicowe oskarżenia dziecko i dlatego znikły:) Ty masz problemy z interakcją z ludźmi w społeczeństwie, a ten portal tego najlepszym dowodem. Każdy kto ma inne zdanie niż ty to troll, posiadacz multikonta itd. Jeszcze tworzysz jakieś śmieszne listy swoich wrogów :D Musisz mieć ubogie życie towarzyskie, że tak rozpaczliwie próbujesz zwrócić na siebie uwagę.Sad true
To niech sprawdzą czy te konta działają z takiego samego IP muzku.... a wtedy możesz mi naskoczyć :D
najlepiej prymitywnie zwyzywać od katoli, tylko wstyd swojej grupie społecznej przynosisz i utwierdzasz innych w przekonaniu że to ja mam rację
jestem ateista i slyszac takie wypowiedzi jak twoje poprostu rece mi opadaja takze milej egzystencji zycze
Przepraszam, że się wtrącę, ale gdzie w tym filmie zobaczyłeś promowanie narkotyków? Jak dla mnie wątek z marihuaną i kontaktów Magika z nią ewidentnie został ukazany jako drogę w dół, ku upadkowi. A nie jako środek, dzięki któremu Łuszcz osiągnął sukces. I twórcy filmu pokazali to kilkakrotnie.
- Gustaw nie daje mu zasłużonej zapłaty od razu, bo wie, że przepieprzy ją na zioło. Nadto, ma halucynacje z reklamą chipsów, jakieś stany lękowe (tu akurat to niekoniecznie musi być wina maryśki, ale wykluczone to nie jest). Gdy Magik upomina się o kasę przed świętami, Gustaw w dalszym ciągu jest niechętny ku temu, widzi, że z Magikiem jest coraz gorzej.
- Magik właśnie będąc zjarany zdradza żonę z dziennikarką, w wyniku czego ląduje na bruku
A w ostatnich scenach przed śmiercią widać, że czuje się osamotniony, słaby i czuje, że już nawet trawka mu nie pomoże, choć dotąd zawsze była dobrym wyjściem. Więc ucieka najbliższą drogą.
Tak więc, z wielu problemów, jakie miał Magik, twórcy największą winą za jego decyzję popełnienia samobójstwa obarczyli ten narkotykowy. Zupełnie pomijając choćby wątek z służbą wojskową, a resztę umniejszając. Dlatego dziwię się takiej Twojej ocenie tego filmu. To, że w filmie pojawia się wątek narkotykowy, nie oznacza jeszcze, że jest promowany.
Dodam jeszcze, że moim zdaniem taki film nie ma tak wielkiej siły sprawczej w sprawie ich promowania. A jeśli nawet, to jest tylko kropla w morzu, która wielkiej rewolucji pronarkotykowej nie czyni.
Pozdrawiam serdecznie :)
P.S. Fanem Paktofoniki i ogółem Magika nie jestem, aczkolwiek znam i szanuję ich twórczość. Wiecie, taka formułka, żeby nie było. ;)
" tragicznym romantykiem popełniającym samobójstwo?!" - jeżeli tak zrozumiałeś śmierć Łukasza, to gratuluję. Komentarz zbędny, bo każdy "obeznany" uzna go "za zgubę internetu".
Oglądałeś chociaż ten film? Wku*wia mnie to, że jeszcze na kilka dni przed premierom była tu lawina komentarzy o podobnej treści. Nie jestem fanem PFK ale no weźcie się ludzie nad sobą zastanówcie. Wielu ludzi okrzyknęło ten film jednym z najlepszych polskiej produkcji a i tak znajdzie się masa tępaków, którzy heejtują, byle hejtować.
Wielu ludzi okrzyknęło ten film jednym z najlepszych polskiej produkcji - mam nadzieje, ze myslisz tu o tegorocznej najlepszej produkcji
Ostatnie 10 lat - tak stwierdził Wojewódzki. Jeden z najlepszych - tak twierdzi część moich znajomych, którzy już byli w kinie a w ich słowa wierzę bo na filmie się znają.
Trzecie najlepsze otwarcie w ciągu 20 lat więc możecie sobie gadac co chcecie, a i tak wszystko wyszło w trakcie;)
Fakt, w tę stronę też to działa ale czy to zjawisko jest negatywne? Z pewnością głupie jednak bardziej pozytywne aniżeli bezpodstawna krytyka.
No tak ale co w tym złego? Chyba fajnie jak ktoś usłyszy o Paktofonice przy okazji filmu i spodoba mu się muzyka. Inna sprawa, że to pewne będą tygodniowi fani, ale będą też tacy, którzy zostaną na dłużej. Jak ktoś ma dzisiaj 15 czy 16 lat to jak miał słuchac Paktofoniki w latach 90-tych jak wtedy chodził do przedszkola?:D
sto procent racji, bohaterami są ofiary i męczennicy, celebrowane święta narodowe to przede wszystkim wspomnienia naszych porażek, niestety ale polacy mają w swojej naturze porażkę
I tylko poczekajmy az dzieciaki zaczna sie rzucac z ikien, bo maja problemy. Film mam zamiar obejrzec, a na podniecanie sie nim to jestem za stara. Gdyby on wuszedl z 13 lat temu, to co innego. Niektorzy nawet nie mieli wczesniej zielonego pojecia o Paktofonice a teraz beda chodzic i szerzyc glupoty :D. Ogolnie uwazam, ze niektorzy nie powinni ogladac tego filmu a tym bardziej dzieciaki po 13-15 lat , ktore sa zbuntowanymi nastolatkami :))
"Czas na to co faktycznie buduje potęgę i bogactwo: ciężką i rzetelną pracę każdego dnia."
ARBEIT MACHT FREI
Ale wy macie problem z tym ze ludzi sa od tego filmu fanami PFK... to posluchajcie wywiadu RAH-a ktory wlasnie nawiazuje do ludzi ktorzy w tamtym okresie byli bardzo mlodzi a dzis po filmie staja sie fanami bo o takim zespole sie zapomina i nie wmowi mi zaden hejt ze slucha jednej plyty 12lat. Ludzie gdzie tu logika. Slucham polskiego HH juz dobre 10lat ale otwarcie mowie ze PFK sluchalem ostatni raz calej plyty dobre 2-3lata temu, jednego kawalka J.B sie wlacza nie raz ale fan zawsze bedzie fanem a to czy slucham codziennie czy nie to juz jest moja indywidualna sprawa. Nie dziw sie HH idzie naprawde do przodu nie jak kiedys ze tego bylo na jednej rece policzyc teraz jest tyle skladow ze naprawde jest w czym wybierac dobra nute. A nie zarzucajcie komus tego ze od filmu stal sie fanem jeszcze raz nawiaze obejrzyjcie se wywiad jak RAH-em wlasnie namawia tych ktorzy nie sluchali tego zeby przypomnieli sobie o tamtych latach a nie skresla takich jak wy hejterzy co go..no wiecie.
Jak się nie jest romantykiem tylko zwyczajnym prostaczkiem to nic dziwnego, że nie można pojąć toku myślenia tych wielkich ludzi. Smutne. Gdyby nie romantycy nie mielibyście W OGÓLE sztuki. Trochę szacunku.