6,8 206 tys. ocen
6,8 10 1 205948
6,7 50 krytyków
Jesteś Bogiem
powrót do forum filmu Jesteś Bogiem

że narkoman i samobójca stał się idolem młodzieży oraz postacią kultową,nieporozumieniem jest to że produkuje się o takich ludziach filmy.

Miejmy nadzieję że Pan przyjmie tego człowieka do swojego grona i wybaczy mu czyny których dopuścił się za podczas swego żywota...

ocenił(a) film na 10
Janina_Skwara

tragedia - że tacy ludzie wypowiadają się na jakikolwiek temat. Od kiedy ocenia się ludzi po ich prywatnych dysputach ze światem? Film w końcu ujrzał światło dzienne - o polskich chłopakach którzy potrafili zawojować o własne artystyczne marzenia. Gdyby był to film o Eminemie czy o innym zagranicznym panu tudzież grupie muzycznej podejrzewam ze nie spotkałby się z taką wielką falą krytyki. Poza tym większość artystów (nie mówię tu o samozwańczym artyzmie Justina Bieebera czy innych podobnych, którzy bez pomocy komputera i całej gamy reklam w teledyskach ledwo zipią z mikrofonem), zmaga się i zmagało z problemami - JAK KAŻDY CZŁOWIEK - czy to narkotyki czy depresja czy schizofrenia czy zawód miłosny czy brak perspektyw w życiu. Popełnił samobójstwo - nasz polski Magik - ojej palił trawę może w imię słów Kazika jeszcze "się nie zaciągał!" to już w ogóle dyskwalifikuje go jako człowieka godnego nakręcenia o nim filmu?! Pytanie DLACZEGO? Chłopaki odnieśli sukces nagrali bardzo dobre kawałki, wydali te płyty, dlaczego więc nie można zrobić o nich filmu? Czy tylko Justin B. zasługuje na biografie filmową? Powinna rozpierać nas duma - nas jako Polaków, że są ludzie o których warto robić filmy, o których warto pisać książki, którzy wnieśli coś wartościowego do kultury. Cudze chwalicie a swego nie znacie.. smutne.. Co mnie obchodzi że ktoś nachapie się dzięki temu kasą? Czy to jest akurat istotne? W sumie.. po co robić filmy o chłopakach z polskich ulic skoro można kupić książke o Katarzynie W. która pozbyła się własnego dziecka.. hmm w sumie oczywiście jest ona bardziej wartościowa niż 20 kilka zł wydanych na jakis 'polski' gniot o Polakach którzy cokolwiek osiągnęli własnymi rękoma.. Boże widzisz to i nie grzmisz..

agusiave

no przybij piątkę!

ocenił(a) film na 10
Janina_Skwara

Janina_Skwara To że twój stary to narkoman i sie o nim filmu nie nagrywa to nie znaczy że nie wolno o kimś.

A tak na serio leczcie się ludzie ci co myślą że Magik się zabił przez narkotyki dekle przypomnę wam nutę plus i minus w żyłe nie daje i scierwa też nie palę tylko marycha a to dupa nie narkotyk jest.

ocenił(a) film na 7
Janina_Skwara

Co ty o nich wiesz że ich oceniasz !!!! Nie masz pojęcia o Paktofonice ani o tym jakie mieli problemy !!!! Magik miał schizofremie jego zona wystąpiła o rozwód !! zawalił się jego świat. Posłuchaj sobie piosenek to może cokolwiek zrozumiesz co chcieli przesłać !!! Tym co się nie podoba to ch*j im w piety dla zachęty!!!!

ocenił(a) film na 7
Janina_Skwara

Żaden pan nie przyjmie już Magika do swojego grona, ponieważ on nie żyje. Magik nie był narkomanem.

Janina_Skwara

Olejmy Janine widać że to osoba umysłowo chora niech se klepie w ta klawiaturę miej sobie przykład z bibera choć r*chał juz jako 15 latek przed ślubem a to nie po bożemu ps: skończy się jak mamusia nie opłaci już neta

Janina_Skwara

Hip hop? Muzyka dla niedorozwinietych umysłowo łysych małolatów w dresach po OHP, którzy nie maja bladego pojecia o co chodzi w zyciu. jaki kretyn zrobił z tego film???

ocenił(a) film na 1
Janina_Skwara

masz racje kobieto w jednym, ot takim czlowieku nie powinno sie robic filmow bo to poraszka

ocenił(a) film na 9
Kamascreen

Ty zamiast komentować coś o czym nie masz zielonego pojęcia weź słownik i naucz się poprawnie wypowiadać

ocenił(a) film na 1
czacza07

nie jestes zadnym naluczycielem wiec sie nie produkuj

ocenił(a) film na 9
Kamascreen

nie trzeba być żądnym filozofem żeby wiedzie że porażka pisze się prze ż !! !!

Kamascreen

a ty mieszkasz w Polsce więc pisz po polsku

ocenił(a) film na 8
Janina_Skwara

Skoro marihuana jest narkotykiem, to czym jest alkohol i tytoń ?

ocenił(a) film na 1
Mr_Tabaca

To szkodliwe używki.

ocenił(a) film na 8
Janina_Skwara

Marihuana jest jeszcze mniej szkodliwa od alko i tytexu więc, czym wobec tego sa narkotyki ?

ocenił(a) film na 1
Mr_Tabaca

Narkotyki to wynalazek szatana który ma na celu omamić człowieka i spowodować aby ten zwrócił się nie tylko przecieko Panu ale także i swoim bliskim a nawet samemu sobie.

ocenił(a) film na 8
Janina_Skwara

Ziomek, ogarnij się co ? :)

Janina_Skwara

szkodliwe jest czytanie twoich postów

ocenił(a) film na 9
Janina_Skwara

Ludzie,skończcie dyskusję z tym gościem,bo próbuje siać ferment i propagandę. Nie wdawajcie się w dialogi z takim typem.

ocenił(a) film na 7
Janina_Skwara

Hipokryzja. Jak można być wierzącym i mieć takie podejście do innych? Podobno jedną z głównych zasad wiary jest jest miłość do drugiego człowieka. Poznanie go i zrozumienie.
Jak można tak pochopnie oceniać kogokolwiek - nie mając pojęcia o jego życiu?
Co do samobójstwa..Największą tragedią jaka może spotkać człowieka to moment w którym chce umrzeć. Chce umrzeć a nie jest mu to naturalnie dane. Gdy cierpi psychicznie w takim stopniu, że jedynym wyjściem jest śmierć.
I jeżeli ktoś nie rozumie, że taki człowiek potrzebuje pomocy, a nie potępienia to niestety można go posądzać o znieczulicę.

ocenił(a) film na 1
mrowkajula

Wsparcia należy szukac w Bogu a nie narkotykach.

ocenił(a) film na 7
Janina_Skwara

Przepraszam, ale pani nie wie, o czym mówi. Nikt nie pisał, że należy szukać wsparcia w narkotykach i nigdzie nie pokazane jest, że Magik tego wsparcia w nich szukał. Poza tym zwykła niewiedza o marihuanie i jej działaniu prowadzi do mówienia o niej jak o prawdziwym narkotyku, ale to już inna sprawa.
Nic nie jest w życiu czarno białe. Nikt nie jest tylko dobry lub tylko zły. Wszyscy jesteśmy w odcieniach najróżniejszej szarości.

ocenił(a) film na 8
Janina_Skwara

to straszne że chora umysłowo gwardia Ojca R. wypowiada się na temat którego nie zna. Wróć do oglądania TV Trwam i słuchania koronki :)

Janina_Skwara

Pani Janinko założyłam konto na FW specjalnie aby napisać do Pani kilka słów. Przykro mi, że taka osoba jak Pani czyli "służebnica" Miłosierdzia Bożego jest tak ograniczona, samolubna, pozbawiona współczucia i zrozumienia dla blizniego, nieczuła na ludzką krzywdę i ból. Podejrzewam, ze ocenia Pani ten film jedynie po opisie, nie majac szerszego pojecia kim był Magik, z jakimi problemami się zmagał i czego dokonał. To smutne, aczkolwiek nie dziwi mnie Pani postawa zważywszy na to, ze dla Pani ocena filmu to albo 1 albo 10. Już ktoś wczesniej napisał, że zła należy szukać najpierw w sobie a dopiero pózniej probowac naprawić innych. To jest dobra rada dla Pani proszę popracowac nad swoim charakterem bo nie da się ukryć, ze brakuje Pani szacunku dla ludzi, woli Pani kogoś oczernić niż probować zrozumiec. Tak nawiasem mówiac to chyba pomyliła się Pani wybierając swoją życiową drogę. Tak to już jest na tym świecie, że ludzie wybitni to ludzie nierozumiani, przez swoją genialną odmienność borykają sie z problemami których taki prosty człowiek jak Pani nie jest w stanie pojąć.
Miej serce i patrzaj w serce -Janinko. Pozdro&poćwicz

bonnie88blue

A ja prosze o opinie o filmie. Jest to temat o filmie a nie dyskusja na tle religijnym. Ktoś was trolluje, a wy odpowiadacie na to wystawiając samych siebie na pośmiewisko. Nie stworzono takiego filmu, który by się spodobał wszystkim. Pojmijcie to i dopuście do siebie jakiekolwiek słowo krytyki. To,że dla niektórych magik był/jest wzorem do naśladowania (dla większości ludzi stał się dopiero, gdy usłyszał o filmie, taka prawda. Małolaty zalewają FB piosenkami pfk, zdjęciami magika itd, a nawet nie były w planach, jak magik tworzył) to nie znaczy, że dla wszystkich jest wzorem. Niektóre "wartości" można wynieść z jego życia (chodź by na podstawie jego książki) ale nie ma sensu teraz, akurat jak wychodzi film stawać się fanem pfk, bo to żenada.

polska_rh

tfu, nie jego książki, tylko książki na podstawie pfk.

polska_rh

Nie wymagam tego aby Magik był dla wszystkich wzorem, ale wydaje mi się, że to nie fair gdy osoba srogo wierząca i deklarująca wszem i wobec swoją religinjnośc wykazywała takie cechy jak Pani Janina i gardziła, oczerniała osobę w pewien sposób słabszą od siebie. Jeżeli chcesz opinii o filmie to idz sobie na inny temat (masz ich 400 cos) tu jest dyskusja z podłozem religijnym a nie czysto filmowym zaakceptuj to. Nieświadomie również trollujesz i wystawiasz się na pośmiewisko. Żegnam i zapraszam na jakis inny temat stricte dotyczący fabuły filmu i opinii na jago temat. Milej lektury

ocenił(a) film na 1
bonnie88blue

Ależ ja nikogo nie oczerniam,przecież ten człowiek brał narkotyki więc mozna mówic o nim narkoman,przecież odebrał sobie życie skacząc z okna więc można o nim mówic samobójca.Mój temat tyczy się nizrozumiałego kultu jaki na ogół roztacza się wokól ludzi którzy odbierają sobie życie,do tego te straszne narkotyki w tle,nie,nie mozna pochwalać czegos takiego.

ocenił(a) film na 7
Janina_Skwara

Dlaczego film miałby być dowodem kultu? Nie żyjemy w czasach PRLu, gdzie kultura była podporządkowana propagandzie.

Ma się Pani prawo nie podobać ten film bądź postać Magika, ale nie może Pani mówić rzeczy będących najzwyczajniej w świecie fałszem bądź zlepkiem bliżej niesprawdzonych bredni. Ten film nie ma na celu propagowania kultu Magika czy też narkotyków! Ponadto, każdy ma prawo robić filmy o tym, o czym chce. Cenzura sztuce nie służy. Nie może Pani krytykować czyjegoś gustu fimowego tylko dlatego, że jest świecki.

Janina_Skwara

Niech zauważy pani że człowiek jest z natury istotą słabą i podatną jak to się mówi na kuszenie szatana jeśli już jesteśmy przy tym temacie ok ale nie zmienia to faktu ze trzeba go skreślać. Ok dajmy przykład dajmy na to ze jestem cpunem i alkoholikiem i dla mnie juz nie ma szans jestem zerem niegodnym uwagi człowiek . Wierzę w Boga i chodzę do Kościoła i uważam że Bóg przebaczyłby człowiekowi bo każdego szanuje. Wracając do tematu filmu. Nie powstają takie filmy by mieć na celu zachęcanie do ćpania itp. Powstają by ukazać jak ktoś taki potrafi stworzyć coś genialnego jego zdolności rapowania itp . Czy Jim Morrison i film ktory powstal The Doors mial na celu zachecac do tego NIE tylko po to by ukazać jak taki człowiek doszedł do czegoś pomimo jego uzależnień . Widząc w jaki sposob skaluje pani filmy nie sądze ze jest pani odpowiednia osoba do zachecania do Boga . Normalny Chrześcijanin nigdy nikogo nie oczernia

wieslaf16

tzn źle napisałem w drugiej linijce :) nikt nie ma prawa skreślać człowieka ze względu na uzależnienia taka poprawwka

polska_rh

Ps. a dlaczego film nie może kogoś zainspirować i sprawić że otworzy się na zupełnie nowy świat, zauważy coś czego wcześniej nie dostrzegał? dlaczego jestes tak ograniczoną osobą?

bonnie88blue

Brak sensownej odpowiedzi i lecą dopiski "dlaczego jesteś tak ograniczoną osobą". Dyskusja nie ma sensu. Nie ma z kim tu dyskutować na poziomie a co dopiero wymieniać opinie na temat filmu

ocenił(a) film na 1
Janina_Skwara

MAGIK LECI RYJEM NA BETON!!! xDDDD

ocenił(a) film na 1
Janina_Skwara

BÓG NIE ISTNIEJE!

ocenił(a) film na 1
Janina_Skwara

CCCCCOMBO BREAK!!!!!

ocenił(a) film na 5
Janina_Skwara

podpisuje się pod tym

ocenił(a) film na 8
bzykus100

Stara Janina w bujanym fotelu w domu przypomina sobie Magika i rozmyśla, czemu to zrobiła - bez pewności, ale wymierzyła palcem, dziś była górą w nierównej walce, dla niej wszyscy młodzi łysi tacy sami – ś#@!wo – myśli tak serio.
a pro po o Jezusie to pani tez wie tyle ile w kościele powiedzieli ,a prawda jest taka że Jezus to dopiero był narkomanem ogłupił pół kuli ziemskiej naparzał w laczkach to tu to tam nie pił nie jadł a morda mu się nie zamykała do tego stworzył jedną z najgorszych sekt a jak by tego było mało dał się za nią zabic bo miał zbyt wybujałe ego to prawie tak jak by sam się zabił ale tu już nie mówi się o samobójstwie tylko o zbawieniu bo on nas zbawił bo był bogiem,a bogowie nie cpaja nie pija i nie popełniają samobójstw a kobiety zapładniają wzrokiem a dzieci przynoszą bociany...itd itp...
Taki narkoman i samobójca jak go pani nazwała jedna swoją piosenką dał więcej wiary młodym Ludzią niż pani wyimaginowany bóg amen.

ocenił(a) film na 1
emm79

Bluznisz na temat Jezusa,nie masz oitwartego serca i umysłu aby z nim porozmawiać,aby go przyjąć.Tacy ludzie jak ty wielbią wykreowane przez narkotyki,alkohol i skandale postacie,teraz to jest modne ale to nie niesie za sobą żadnej wartości godnej naśladowania.

Pamiętajcie że ja zawsze wspieram was modlitwą...

ocenił(a) film na 8
Janina_Skwara

zarzucasz mi ciemnotę a sama uprawiasz czarnoksięstwo..a ja po prostu jestem w cieście rodzynek...

ocenił(a) film na 6
Janina_Skwara

Facet miał wyjątkowy talent i uczciwie wyrażał siebie na scenie, ale miał problemy, nie radził sobie z życiem jako takim, przez co cierpieli jego bliscy, co jest dobrze ukazane w filmie, nie widzisz tego?

ocenił(a) film na 9
Janina_Skwara

a czy Owieczki nie błądzą? Brał narkotyki, okej, wzorcowym zachowaniem to nie było. Ale chłopak szukał życia, szukał w nim sensu i szczęścia, szukał siebie, miejsca, które byłoby jego szczęściem, inspiracją. Miał tyle dobroci w sobie. Pragnień mnóstwo. Szukał drogi. Był zagubiony, ale czy tylko to ma być wyznacznikiem jego człowieczeństwa? Jego marności? Był wzorem nie dzieki samobójstwu, nie dzięki narkotykom, tylko dzięki temu, że był człowiekiem pragnącym i szukającym, wskazującym i niosącym przesłanie. Świat byłby piękniejszym, gdyby ludzie otworzyli oczy i serca, a nie byli tak zamknięci w swojej "świętości" jak Ty droga Janina_Skwara. Otwórz wszystko, co w Tobie pozostało i spójrz na ludzi okiem miłości a nie mohera. Pozdrawiam

Janina_Skwara

To nie są w sumie moje klimaty, ale kim jesteś, że śmiesz oceniać życie kogoś, kogo nie znasz? Nie powołuj się na Boga, grzeszysz pychą o niewyobrażalnej skali.

ocenił(a) film na 6
Janina_Skwara

Droga Janino!
Cieszę się, że wróciłaś do tego portalu, bo jak widzisz straszne rzeczy się tu dzieją.
Bezbożna młodzież ocenia wysoko film o tym ćpunie, a ma on już średnią 8.0!
Trzeba coś zaradzić, przywołac ich do rozsądku.
A samobójstwa Bóg nie powinien odpuścić, ale jak wiemy jest miłosierny.

ocenił(a) film na 1
napruto

Dziękuję za dobre słowa.

ocenił(a) film na 7
Janina_Skwara

xD nie wiere xD

Janina_Skwara

Do dziś nie wiedziałem kto to jest "Magik", aż internet zalała fala memów pt. "Jestę Bogię xD"

użytkownik usunięty
Rataplan

Czyli jednak reklama działa :D

ocenił(a) film na 9

Siema wy tu sobie dyskutujcie a ja ide wypic 3 piwka z dobrą przegryzką :)

użytkownik usunięty
Rokefeler92

Good for you :D