PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=474515}

Jesteśmy z przyszłości

My iz buduschego
2008
6,8 2,0 tys. ocen
6,8 10 1 2026
Jesteśmy z przyszłości
powrót do forum filmu Jesteśmy z przyszłości

główni bochaterowie dobrze zagrali ciekawy film ogólnie,ale strasznie mnie raziły w oczy błedy techniczne ,nie dopracowane a czasami smieszne nawet.deszcz padajacy tylko na czwórke kolegów niektóre wybuchy,jak na 2008 rok to były naprawde słabe efekty.ale 5 z + za pomysł i gre.

cheandler1111

bohaterowie* :)

ocenił(a) film na 7
cheandler1111

co chcesz film nie miał za dużego budżetu .jak na kino rosyjskie którego nie jestem fanką film pozytywnie mnie zaskoczył.prawda pomysłu pozazdroscic tylko czekac na 2

ocenił(a) film na 8
katakumby0

Ja również jestem miło zaskoczony. Szkoda, że film nie jest w Polsce szerzej znany, gdyż nieźle pokazuje odbiór wielkiej wojny ojczyźnianej w społeczeństwie rosyjskim. Nie trzeba wielbić Stalina czy być zagorzałym komunistą, aby w oderwaniu od tego spoglądać na ten okres z powagą z pobudek czysto patriotycznych. Żaden z bohaterów nie jest komunistą. Powiedziałbym nawet, że na początku stanowią oni grupę nihilistów, bez jakichkolwiek wartości moralnych. Dopiero widząc poświęcenie pokolenia swoich dziadków i przyłączając się do niego zmieniają swoją postawę o 180 stopni.
Komunizm w filmie nie jest może jakoś ostro skrytykowany (bo nie o to chodziło) ale nie można w żadnym wypadku mówić o jego promocji. Wystarczy już sam fakt, że ten enkawudzista jest wybitnie czarnym charakterem. Wśród filmowych żołnierzy więcej widać pobudek patriotycznych niż wynikających z ideologii komunistycznej.

Na plus też mocno symboliczna scena, kiedy Cherep zdziera ze swojej skóry nazistowski tatuaż przy pomocy szorstkiego kamienia.

cool_atlantis

Podobny film wystąpił w wersji koreanskiej "zołnierze niebos" bodjaze taki tytuł miał. Ogolnie lubie kino rosyjskie jednak jak wiadomo jest przesycone sztuczną propagandą jednak mimo wszystko lubie filmy tego typu chociaż wersja koreanska bardziej mi się podobała a to dlatego że nie miala 2 częsci która w przypadku tego filmu była bardzo słaba zmiana głownego bohatera i taka papka informacyjna tą częsc oceniam 6/10 :>