PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=217801}

Jestem legendą

I Am Legend
2007
7,5 487 tys. ocen
7,5 10 1 487161
5,9 60 krytyków
Jestem legendą
powrót do forum filmu Jestem legendą

Przy najbliższej okazji zobaczę tą alternatywną, bez cenczry - może będzie lepsza.

Zakrza

Najlepsza to jest książka polecam,a film to tylko jako ciekawostka bo na kilka ekranizacji żadna naprawdę nie była naprawdę dobra.

użytkownik usunięty
Zakrza

A wiecie może czym dokładnie różni się wersja alternatywna od tej zwykłej, kinowej?

ocenił(a) film na 3

Brakiem cenzury, zakończeniem i długością. Tak jest napisane na pudełku, czy czymś jeszcze nie wiem, bo nie oglądałem tej drugiej.

Zakrza

Koniec jest podobno inny ale nie miałam szczęścia widzieć może byłby bardziej książkowy?

ocenił(a) film na 10
szarit

Na wrzucie jest alternatywne zakończenie: http://zologongolo.wrzuta.pl/film/3XiRkQvKVE3/i_am_legend_-_alternative_never_be fore_seen_ending
Uważam jednak, że oficjalna wersja, bez happy endu, czyni film bardziej przejmującym ;)

ocenił(a) film na 3
sylar_217

Jeżeli oficjalna wersja jest bez happy endu to ja jestem Benedykt XVI.

sylar_217

Nie było takie złe jako alternatywne,ale i tak najlepsze zakończenie jest w książce,te filmowe to substytuty.

użytkownik usunięty
sylar_217

Według mnie lepsza jest wersja w której główny bohater ginie.

ocenił(a) film na 8
sylar_217

Mi się wydaje, że dobre zakończenie byłoby tak po środku pomiędzy głównym, a alternatywnym. Za alternatywnym przemawia fakt, że gdy złapał tą kobietę/zombi to wyleciał za nią ten facet zombi, narażając się na poparzenie słońcem. I w tym właśnie zakończeniu (spojler) on napadł na głównego bohatera nie po to żeby go zjeść, ale żeby uratować swoją kobietę. Zabrał ją i zostawił głównego bohatera w spokoju. Chociaż w tym głównym zakończeniu Will/Robert zginął i też było dobrze, bo stał się legendą za życia, odkrył lekarstwo i dał innym nadzieję (choć nie wierzył, że są jacyś inni). Film bardzo dobry, moim zdaniem.