Jestem na tak

Yes Man
2008
7,0 214 tys. ocen
7,0 10 1 214403
6,1 31 krytyków
Jestem na tak
powrót do forum filmu Jestem na tak

Początek filmu sprawiał, że zaczęłam poważnie zastanawiać sie nad oceną ogólną na 4. Bo film ten zaczął być innym niż oczekiwałam. Jednak nie...Z każdą chwilą robi się coraz śmieszniej. Dałabym 6 - bo jest niezłą komedia - a widziałam lepsze popisy Jima Carrey'a. Z tym, że w tym filmie jest jeden morał - jeśli jesteś zamknięty w sobie nie poznasz życia, zmarniejesz zanudzony przez własne życie. Jeśli zaczniesz się zgadzać na wszystko osiągniesz szczęście. Z jednym "ale" - trzeba znać umiar w mówieniu "tak".
Mimo, iż jest to amerykańska komedia to jednak jest taką mini lekcją asertywności.
Moich ulubionych scen w tym filmie jest kilka, ale chyba najzabawniejszą jest dla mnie most;) i telefon szefa do Carla...
Z jednej strony super że główny bohater zaczął poprzez mówienie na wszystko "tak" otwierać sie do ludzi, co zaczęło mieć konsekwencje - Carl zaczął się udzielac charytatywnie. Ale brak odróżnienia "tak" od wymuszonego "tak" powoli zaczął go niszczyć. Z drugiej strony gdyby nie ciągłe zgadzanie się na wszystko z pewnością nie znalazłby miłości:)

Dobry film, wart obejrzenia nie tylko po to by się pośmiać, ale też po to by nakłonić widza do przemyśleń. Polecam.

Swoją drogą - Jim Carrey był uroczy w tym zgadzaniu się na wszystko;)

ocenił(a) film na 7
EM_DE_KE_AS

Zgadzam się, film pokazuje, że nie warto ciągle siedzieć w samotności negując wszystko dookoła. Czasem wystarczy zmienić jedno małe słówko i świat zaczyna wyglądać inaczej :)

ocenił(a) film na 7
Dablju

Yes, yes, yes! ;) Zabawna komedia z banalnym, ale prawdziwym przesłaniem. Zamiast zamykać się i zatężać coraz bardziej, czasem trzeba poluzować i się rozcieńczyć oraz rozluźnić, mówiąc TAK. 7/10 to uczciwa ocena.