Jestem na tak

Yes Man
2008
7,0 214 tys. ocen
7,0 10 1 214403
6,1 31 krytyków
Jestem na tak
powrót do forum filmu Jestem na tak

Po obejrzeniu szesnastu minut filmu, byłem pewien, że będzie to typowa, przewidywalna
komedia. Muszę stwierdzić, że myliłem się...
Jest to zaskakująca i pozytywna historia o końcu, który wymaga minimalnego myślenia

10/10

ocenił(a) film na 6
mgolab

Pozytywna, na pewno, ale, czy jest również zaskakująca to na pewno bym polemizował :] Wg mnie dość schematyczna, ogólnie gatunek komedii w ostatnich latach przeżywa zastój :(.

aqu32

No ale przyznasz, że i tak film był całkiem dobry. Niezłego miałem brechta, jak się zalepił taśmą klejącą.. ta jego mina mnie rozwala ;)

ocenił(a) film na 6
mgolab

Był niezły i jako taki oceniłem go na 6/10 :P Dużo lepiej jako komedia wypadł dla mnie wcześniejszy film z Carreyem czyli "Kłamca kłamca" oparty na b podobnym schemacie co "Yes man"

aqu32

Czy ja wiem czy schemat w klamcy podobny..jedynie co to wątek milosny, a tak to calkiem inny film. Klamca byl bardziej nierealny, no chyba zeby uznac ze gosc mial jakąś dziwną odmiane schizofrenii. Wg mnie i klamca i jestem na tak to swietne komedie. Ogolnie uwielbiam komedie z Jimem, obojetnie jaka ma fabule, jaki schemat, itp jak jest Jim carrey po prostu na widok jego min placze ze smiechu. I mysle ze wiele osob tak ma. Nie ogladalem jeszcze z nim kiepskiego filmu na ktorym bym sie nie posmial. Poza tym w numerze 23 pokazal ze ma talent nie tylko komediowy ale rowniez dramatyczny.