PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=450915}

Jestem na tak

Yes Man
2008
7,0 214 tys. ocen
7,0 10 1 213882
6,1 38 krytyków
Jestem na tak
powrót do forum filmu Jestem na tak

niech każdy z nas ( oczywiście te osoby, które chcą ) przysięgnie, że będzie zawsze na TAK. Dopiero teraz uświadomiłam sobie ile rzeczy przeleciało mi koło nosa, a przecież mogły być to przełomowe wydarzenia w moim życiu. Kończą się wakacje, zróbmy coś szalonego, bądźmy na TAK.

Powtórzmy: jestem na tak, będę na tak !
Dla wprawki przez tydzień zgadzajmy się na wszystko, potem dokonujmy właściwego wyboru. Pomóżmy swojemu losowi.

Czuję, że to działa.
Pozdro : D

................................................................................ ..........................
Przysięgam uroczyście, że od tej pory nie spier**** żadnej szansy, którą daje mi siła wyższa. Wykorzystam każdą nadarzającą się chwilę, aby powiedzieć: TAK. Zmienię sowje nastawienie o 180stopni, za tydzień będę innym człowiekiem.
................................................................................ ..........................

: )

ocenił(a) film na 8
LadyCzikita

Dobry pomysł,zgadzam się ,po co tracić szansę albo jej nie wykorzystać:)

LadyCzikita

"Dla wprawki przez tydzień zgadzajmy się na wszystko" Dawno nie słyszałem większej bzdury. Jeśli ktoś ci powie - skocz na dyńkę z 10 piętrowego budynku. Dalej będziesz na TAK?

ocenił(a) film na 7
HlTMAN

Jasne o ile mi ktoś tak powie w cztery oczy. : )
Jak dotąd nigdy się tak jeszcze nie zdarzyło, a do końca tygodnia pozostało jeszcze cztery dni. Czekam.

LadyCzikita

Podasz mi hasło do Twojego konta?
(JASNE!) ;-P

Życzę powodzenia, napisz nam później czy mówienie TAK ma takie pozytywne skutki jak w filmie :)

ocenił(a) film na 7
Roznakin

Przykro mi, ale minął już tydzień. Po tygodniu nie zgadzam się na WSZYSTKO, tylko na te rzeczy, które są moim zdaniem sprzyjające.
Hahahahahahahahahah : )

Ma bardzo pozytywne skutki. Odkryłam mnóstwo mrocznych i nie tylko tajemnic.
Polecam wszystkim.

Bądźmy na tak.

LadyCzikita

Kobieta:wyniesc smieci
Ja:Tak
Kobieta:zrob pranie
Kobieta:zrob zakupy w sklepie
Kobieta:wykochaj mnie
Kobieta:Podlej konopie
Kobieta:Skocz z mostu zebym mogla dostac odszkodowanie z ZUSU

ocenił(a) film na 7
bourbonKid

Heh... ; D

Nawet to ostatnie polecenie dało ci wiele do myślenia: ta kobieta cię nie kocha, więc raczej ten związek nie ma najmniejszego sensu. ; D
Czas na zmiany.

pozdro ; )

ocenił(a) film na 10
LadyCzikita

generalnie idea jest ciekawa, jednak w praktyce wiadomo, że nieodpowiedzialna. Po to mamy rozum i własną wolę, aby decydować w swoim życiu. Myślę, że morał z filmu powinien być taki, iż powinniśmy mniej bać się zmian i uciekać od codziennej rutyny, bo to zabija chęci do życia.

ocenił(a) film na 7
MeMarie

Jasne jak słońce, nie bać się zmian.
Lepiej zrobić coś głupiego i śmiać się z tego kilka lat później, niż mieć wyrzuty sumienia przez całe życie, że straciliśmy okazję czy nawet szansę na doświadczenie czegoś zupełnie nowego i innego.

pzdr ; )

ocenił(a) film na 10
LadyCzikita

tzn...zależy jak bardzo głupiego:) bo też można zmarnować sobie życie, więc co z tego? Np. powiem ej wejdź na słup wysokiego napięcia. Takie rzeczy się zdarzają i myślę, że ludzie, którzy ucierpieli przez takie zabawy wcale nie kojarzą tego jako super szansę na nowe doświadczenie. Raczej właśnie żałują, że się bezmyślnie zgodzili. Każde ekstremum jest złe, taka prawda.

ocenił(a) film na 7
MeMarie

O rany... tylko te okna i słupy wam w głowie. ; D
Przecież nie o to chodzi... raczej mam na myśli ( i ten film też ), że czasami człowiek boi się coś przykładowo powiedzieć, bo uważa, że nie ma nic mądrego do powiedzenia i wyjdzie na głupca. A może gdyby się odezwał poznałby przyszłego przyjaciela, albo zawarł znajomość, która mogłaby zaprocentować w przyszłości. Oczywiście, równie dobrze wszystko mogłoby się skończyć źle, ale myśląc w taki sposób, że niebezpieczeństwo czyha na nas przy każdej nadarzającej się okazji, można oszaleć i wpaść jakąś chorobę psychiczną.
Życie masz tylko jedno, ( chyba że wierzysz w reinkarnację ), więc wykorzystaj je w pełni, nie zmarnuj żadnej okazji, wyjdź poza schemat.
Dziękuję i dobranoc. : D

ocenił(a) film na 10
LadyCzikita

O tym mówię...oj po prostu trzeba znaleźć lekką równowagę. Być bardziej na tak dla hm błahych spraw. Przecież się rozumiemy, no...:)
Dziękuję, kolorowych;p

LadyCzikita

Badz na tak, a akwizytorzy wcisna ci kazdy badziew.... Asertywnosc jest duzo trudniejsza od zgadzania sie na wszystko. Ten film jest przeciwienstwem tego, czego uczy sie na kursach dla menadzerow.

ocenił(a) film na 9
LadyCzikita

Nie zrozumieliście... Nie chodzi o to, że jak ktoś Wam powie, że macie skoczyć z mostu/okna itp. to macie się zgadzać. Tak jak powiedział ten wykładowca - może na samym początku trzeba zawsze odpowiadać "TAK" (oczywiście jak ktoś powiedziałby Ci - strzel sobie w łeb, to chyba naturalne, że odmówisz), po to aby się wczuć. A potem to już wg uznania, jeżeli czujesz, że to może być dla Ciebie dobre i aby zgadzać się na nowe przygody i doznania.

ocenił(a) film na 7
Heners

Jeden mądry. : D
Pozdro ; )

ocenił(a) film na 9
LadyCzikita

Ha!Przyłączam się!

LadyCzikita

Wasze życie się jakoś szczególnie zmieniło? :D

ocenił(a) film na 7
jusa24

Tak ; D

Naprawdę działa, trzeba tylko chcieć i po prostu przełamać się.
pzdr

ocenił(a) film na 6
LadyCzikita

Bardzo mnie ciekawi co niby konkretnie się w Twoim życiu zmieniło przez tydzień bycia na tak? Uchyl rąbka tajemnicy, dodaj wiary podejrzliwym, którzy sądzą, że rzucasz zatrute ziarno propagandy na łaknący "chleba" tłum.

ocenił(a) film na 7
Greenpike

Przez tydzień... heh... dobre...
Jestem na "tak" już od dobrych kilka miesięcy.

To byłby długi temat i nawet nie ma co się o tym rozpisywać. Tylko marnowanie czasu. : )
A więc streszczę się: zaczęłam traktować na poważnie rzeczy, które z jednej strony są męczące, z drugiej dają mi ogromną satysfakcję. Nie zajmuję się już tym co tak naprawdę nic nie dawało i mało co zmieniało ( między innymi wykłócanie się na forum filmweb o rzeczy, które zupełnie nie mają znaczenia. : ) Co nie zmienia faktu, że regularnie tutaj zaglądam, ale w celu poszukiwań filmu, a nie dołującej dyskusji ; D ).
Co się zmieniło? Człowiek bardziej się mobilizuje i motywuje. Robi rzeczy, które sobie zakłada. Przez to inni traktują Cię zupełnie inaczej, widzą w tobie potencjał. Przynajmniej u mnie tak wyglądało. Szacunek, to takie proste. : )

Tyle na ten temat.
pzdr : )

ocenił(a) film na 6
LadyCzikita

Ok, dzięki za wyczerpującą wypowiedź i oczywiście przepraszam za zmarnowanie cennego czasu :) Pozdrawiam :)